Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Spis] Najlepsze używane telefony z androidem do 1000zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w związku z tematami "jaki telefon jest najlepszy" które można brać garściami tworzę spis najlepszych telefonów z androidem. Zaznaczam, że nie są to pierwsze lepsze ceny z allegro tylko ceny najlepsze, za jakie możemy dostać używkę w bardzo dobrym stanie. Telefony będą w kolejności od najtańszego do najdroższego np. w kategorii Do 300zł, LWW jest tańszy od Xperii Neo V bo... Liczę na opinie i propozycję co powinienem dodać. Czemu tylko do 1000zł? Dlatego, że powyżej zostaje tylko SGS 4, Xperia Z, HTC One, LG G2 itp. Każdy uważa co innego, każdy jest dobry. Jak dla mnie to już kwestia gustu. Zapraszam do lektury.

Do 200zł:

Samsung Galaxy Mini 2 - nie spodziewajmy się rewelacji, zwykły telefon który pozwoli na w miarę płynne poruszanie się po systemie i pogranie w prostę gry 2D jak np. Angry Birds.

Do 300zł:

Sony Ericsson Live With Walkman - telefon z Adreno 205, telefon muzyczny z małym, dosyć dobrym ekranem i androidem 4.0 który jest najtańszy w tym przedziale.

Sony Ericsson Xperia Neo V - Tu już zaczyna się limit 300zł, ma optymalny wyświetlacz 3,7 cale, Androida 4.0, dobry ekran.

Samsung Galaxy S - swego rodzaju rywal Xperii Neo V, ma Androida 2.3, brak lampki LED, lecz jest najwydajniejszym telefonem do 300zł z ekranem 4 cale SAmoled. Jeśli komuś zależy na Androidzie 4.0 i lampie led niech bierze Xperie Neo V. Jeśli komuś zależy na androidzie 4.0 (lub nie), chce się nauczyć jak wgrać CustomROM'a, nie zależy mu aż tak bardzo na lampce led i woli SAmoled niech bierze SGS.

Do 400zł:

HTC Desire X - coś dla przeciętnego użytkownika, Adreno 203 i Cortex-A5 nie pozwoli poszaleć, pozostałe propozycje są wydajniejsze

Sony Xperia U - dobry telefon z androidem 4.0, dwurdzeniowym procesorem, małą ilością RAM'u jak na taki procesor czyli 512mb który wystarczy do niewymagających gierek. Nie ma wejścia na kartę SD Nie polecam go, ponieważ mój egzemplarz był niestety nie do końca sprawny. Było widać siateczkę na ekranie co dla mnie jest porażką a ekran był mniej czuły niż u pierwszych dotykowców. Być może był to tylko pojedynczy przypadek.

Sony Xperia Sola - różni się od Xperii U tylko i wyłącznie innym wyglądem, wejściem na kartę micro SD, i trochę większym wyświetlaczem. Jak dla mnie faworyt w tej półce cenowej.

Samsung Galaxy Ace 2 - Samsung z androidem 4.1, słabszym procesorem od tych w Xperiach. poza tym bardzo do nich podobny. Jeśli nie lubimy z jakiegoś powodu Sony, możemy go brać.

Do 500zł:

HTC Sensation - bardzo dobry telefon, cena bardzo niska jak na tą klasę smartphone. Android 4.0, dobry aparat 8mpx i lampa, wydajny procesor z adreno 220 i 768mb RAM'u.

HTC Sensation XE - praktycznie to samo, wyższe taktowanie procesora, jeśli mamy trochę więcej kasy możemy brać, jeśli nie to nic się nie stanie.

Od 500zł do 900zł(według mnie nie warto się pakować w inne telefony aż do 1000zł, jeszcze będę tą kategorię uzupełniał):

LG L9 (do 600zł) - dwurdzeniowy procek, tylko 1GHz i 1GB RAM'u. Android 4.1 i duży wyświetlacz. Dosyć słaby aparat 5mpx. Lepiej kupić SGS2.

Samsung Galaxy S2 (do 700zł) - konkretny telefon z androidem 4.1, ekranem SAmoled, aparatem 8mpx już z lampą led, wydajnym procesorem, 1GB RAM'u. Polecam, sam go miałem.

Samsung Galaxy Note (do 800zł) - to samo co SGS2 tyle, że większy, trochę wyższe taktowanie procesora, lepsza rozdzielczość. Oczywiście dochodzi rysik S Pen i różne funkcje w systemie. Czy jest to niezbędne? Nie wiem nie użytkowałem.

Do 1000zl:

HTC One X - telefonik z tegrą 3, procesor wydajny jednak nie jest kompatybilny ze wszystkim

Samsung Galaxy S3 - byłby flagowiec Samsunga, cały czas dobrze się trzyma, do 1000zł spokojnie można złapać.

Nexus 4 - chcesz jednego z najbardziej wydajnych telefonów z androidem ale nie chcesz przepłacać? Nexus 4 będzie jak znalazł, jak dla mnie najlepszy wybór. Bardzo wydajny procesor z 2GB Ramu, 8mpx aparat z lampą led, najświeższy android.

Mam nadzieje, że w jakiś sposób pomogłem wam w wyborze telefonu, zapraszam do dyskusji, uwag itp.

Spis wykonany w całości przeze mnie, wszelkie prawa autorskie zastrzeżone.

Opublikowano

Myślę że na takim Sony Xperia U spokojnie bym pograł bez obaw o lagi w taką grę jak Dungeon Siege 4 czy Castle Clash.

Masa rozrywki, nie mówiąc już o Nexus 4.

Temat pomocny i ciekawy, dobrze opisany i przydatny co prawda mało dobrych modeli ale ujdzie. Like !

Opublikowano

@up Nie mam zamiaru dodawać chińczyków. Racja, często są lepsze i tańsze ale nie są dostępne w Polsce. @2up Owszem ale wątpię, żeby dał sobie radę z np. MC3/4 chyba, że zrobiłoby się z niej totalną maszynę do gier wgrywając Androida 2.3 podkręcając procesor itp. Nie wpisałem dużo tych telefonów aby nie robić zawrotu głowy innym, po drugie, nie pamiętam ich wszystkich. Lista będzie cały czas uaktualniana. Po zrobieniu czegoś takiego zupełnie inaczej patrzy się na TuT'y, spisy itp.

Opublikowano

Zapomniałeś dopisać Samsung Galaxy Note. Da się go bez problemu wylicytować za cenę ośmiuset złotych, a przedstawiony wyżej SGS2 - przysłowiowo - nie dorasta mu do pięt. Albo najlepiej zamień go. Bebechy ma mocniejsze, ekran też spory (czyżbym użył dobrego określenia? OGROMNY!), dodatkowo rysik s pen i mnóstwo aplikacji na niego dają nam niesamowity telefon. Można go używać przez jakieś dwa lata nie patrząc na idący postęp technologiczny, chyba, że do gier - trzeba wymienić na sgn2, sgn3.

i rule this fucking kingdom, you are my bitch

Opublikowano

Dupa tam. HTC One X używany dostaniesz za 1000 zł. Gdzie w telefonach tańszych jest LG Swift L3 i L5? Gdzie te telefony, ale II generacji? Może jestem w błędzie, ale wydaje mi się, że poza Samsungiem i Sony są jeszcze jakieś telefony, w które warto inwestować? Do 400 zł: HTC Desire X, HTC Desire Z, no człowieku. Zrobiłeś raczej spis telefonów od Samsunga, a nie spis telefonów na Androidzie. ;)

Opublikowano

Myślę że na takim Sony Xperia U spokojnie bym pograł bez obaw o lagi w taką grę jak Dungeon Siege 4 czy Castle Clash.

Masa rozrywki, nie mówiąc już o Nexus 4.

Temat pomocny i ciekawy, dobrze opisany i przydatny co prawda mało dobrych modeli ale ujdzie. Like !

Miałem U kilka miesięcy, custom rom i kernel, wywalone wszystko zbędne a i tak lubiła się przycinać skubana :)

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

może jeszcze mógłbyś dodać note'a 2 i galaxy s3 do tych do 1000 zł? note'a 2 watpie zeby 1000 zl bo mnie nie interesuja ceny teraz ale moze, tani on teraz...

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Zte Grand X In i Sony Xperia L są znacznie wydajniejsze od np. Samsunga Galaxy S2. Moim zdaniem nie ma sensu tworzyć takiego spisu, ze względu na to, że każdy wybiera swój telefon z indywidualnymi potrzebami. Tu widzę tylko jedno kryterium - wydajność. Wielu ludzi wybrałoby, np Lumię 625, albo Iphone'a 4, niż Galaxy Note, ponieważ oczekuje od telefonu, np wysokiej jakości muzyczniej.

Opublikowano

To spis telefonów z androidem, ktoś kto chce Lumię czy iPhona nie będzie tu zaglądał. Jak mówiłem, spis będzie aktualizowany.

@up rozłożyłeś mnie, Xperia L i ZTE Grand X In są wydajniejsze od SGS2?

Opublikowano

To spis telefonów z androidem, ktoś kto chce Lumię czy iPhona nie będzie tu zaglądał. Jak mówiłem, spis będzie aktualizowany.

@up rozłożyłeś mnie, Xperia L i ZTE Grand X In są wydajniejsze od SGS2?

Tak.

Xperia L

85665744201159720775.jpg

Maksymalny wynik ~ 16 tys. punktów (Android 4.1, a jest aktualizacja do 4.2)

ZTE Grand X In

http://mobility.com.pl/recenzja-test-zte-grand-x-in.html

X In około 11500

Galaxy S2:

86406146553979661397.png

Opublikowano

Czemu do 200zł-300zł nie ma dodanego np. Quantum 4 albo MyPhone fun? jest tak samo wydajny jak Samsung Galaxy s2 (Chodź Quantum ma kiepską kamerę i baterię)

Quantum 4 na AnTuTu benchmark ma 10.7k punktów.

MyPhone fun ma 11.5k punktów :)

Samsungi i sony nie są jedyne na rynku ;-;]

Samsung Galaxy S2 do tysiaka ? To już lepiej wziąć MyPhona albo Quantum 4 o takiej samej wydajności!(Myphone fun 300zł max , Quantum 4 300zł max :) bez trudnego szukania )

Opublikowano

Zaskoczę cię, w specyfikacji nie chodzi tylko o liczbę rdzeni. @Jishi Nie ma opcji, że Adreno 305 jest lepsze od Samsungowego Mali, a ten ZTE ma procesor intela i mało jakie gry/aplikacje na nim działają, poza tym nie ma co porównywać go wydajnościowo do SGS2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...