Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM]: Oryginalny pomysł na serwer. ;-)

BlazeZeroThree

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od dłuższego czasu mam dużą chęć na stworzenie dużego projektu na wielką skalę, ale nie chcę, aby był to kolejny nudny Survival z Gildiami... Coś mega oryginalnego, czego jeszcze nie było, ale zarazem prostego. ;-)

Jeśli chodzi o kwestie techniczne nie jest to żaden problem. Java, to dla mnie bułka z masłem, tak samo HTML, CSS, PHP.

Co do dedyka również posiadam dwa mocne dedyki po 32GB RAM | Intel Xeon | SSD'ki, więc może być serwer zasobożerny.

Chodzi mi głównie o to, aby było to bardzo oryginalne, ale niezbyt trudne do ogarnięcia. :-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

By było oryginalnie musisz wymyślić coś sam :) Bo jeżeli ktoś poda tutaj na forum to pomysł zostanie ukradziony już były takie przypadki.
Po za tym że da ktoś ci pomysł a ty będziesz na tym zarabiał ;)

Liczymy na twoją kreatywność.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Mogę ci coś podpowiedzieć, bo kolega @SebuśPL ma racje, ale masz kilka rad:
- Łącz tryby gry. np. [survival+PvP]
- Szukaj pisarzów pluginów lub skryptów, to jest bardzo ważne, bez tego ani rusz [Chyba że ty jesteś to spoko :)]
- Pododawaj elementy science fiction na pewno takie coś przejdzie
- "Wyklockuj" swoją wyobraźnie na klockach w minecraft co da na pewno ładne budyneczki, liczy się fantazja, kreatywność !
- I o oczywiście jakaś bombowa nazwa, i reklama i bam masz jak w zegarku serwer :)

Sygnatura.png?i_dim=1920x1200&app_id=web

Opublikowano

Znajdź ekipe: budowniczych, techników, programistów itp.

Niech napisza autorskie pluginy ;)

A co do fabuły to juz sam musisz wymyśleć.

Powodzenia.

gra.png

Opublikowano

To masz tu pomysła, jeśli nie masz wyobraźni ;p

Zdobywasz itemy na Survival, na PvP bijesz tym co zdobyłeś, na SkyBlock'u zdobywasz $ aby zagrać w Mini-Games, a tam możesz dostać wiecej many many [$].

Proste ;D

Sygnatura.png?i_dim=1920x1200&app_id=web

Opublikowano

Najpierw musisz miec jakąś porzadną administracje

Potem mieć własny najlepiej pomysł, bo przez kogoś to nie bedziesz miał wizji jak by to miało wyglądać, mówię Ci wystarczy troszkę myślenia i możesz coś sam wymysleć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...