Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skin minecraft - przezroczystość

mitroh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od pewnego czasu zastanawia mnie pytanie - czy da się zrobić przezroczyste fragmenty skina w Minecraft?

Często na serverach widuję gracza, który ma skina np 2x mniejszego niż normalne, albo w kształcie kurczaka (to nie plugin na zamianę lecz SKIN). Albo biega sobie ludek bez głowy lub jednej nogi. Jak coś takiego zrobić? Musi być jakaś metoda, a zmienianie warstwy na przezroczystą daje zmianie skina w kolor czarny, a nie przezroczysty

Z góry dzięki za pomoc, daje LIKE :)

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Nie wiem, od czego jest wujek google.pl :)

Druga strona i znalazłem, nawet nie Flash :)

LINK:http://www.minecraftskins.com/skin-editor/

Wysyłasz skina, albo edytujesz podany, po prawej stronie jest sporo figór odpowiadającymi różne części ciała naszej postaci. Poprostu kliknięciem je wyłączamy :)

A co do kurczaka... na pewno to nie plugin?

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

Witam,

od pewnego czasu zastanawia mnie pytanie - czy da się zrobić przezroczyste fragmenty skina w Minecraft?

Często na serverach widuję gracza, który ma skina np 2x mniejszego niż normalne, albo w kształcie kurczaka (to nie plugin na zamianę lecz SKIN). Albo biega sobie ludek bez głowy lub jednej nogi. Jak coś takiego zrobić? Musi być jakaś metoda, a zmienianie warstwy na przezroczystą daje zmianie skina w kolor czarny, a nie przezroczysty

Z góry dzięki za pomoc, daje LIKE :)

Brak elementów ciała to bug z którym mam ostatnio problem (sam latałem bez tułowia i jedne nogi :P)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...