Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Komputerem

Czego to wina :/?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czego jest to wina?

• Karta graficzna / jej wentylator
      7
    • Procesor / jego wentylator
      3
    • Zasilacz
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mam problem z kompem, wylacza sie. Opisze problem:

Gram sobie w np NFS u2, wiedźmina, i po ok 10minutach trzesie sie ekran, i komp zdycha, musze go wylaczyc listwą i po paru sekundach sie da wlaczyc. Nigdy wczesniej takich problemow nie bylo, nfs u2 chodzil na gorszym kompie, a wiedźmina zrobilem na tym kompie 3x. Przy grach typu cs 1.6/ heroes, albo przegladanie neta/ gg normalnie chodzi. Załączyłem zdjecie kompa w spoczynku. co nie tak? Oczywiscie Everest

[http://www.przeklej.pl/plik/nowy-obraz-mapa-bitowa-2-jpg-0008oi8ml7tb]

A mój komp to:

Windows XP Professional, oryginalny

Procek DualCore AMD Athlon 64 X2, 3100 MHz (15.5 x 200) 6000+

Płyta głowna Gigabyte GA-M52L-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)

Karta wideo ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)\\ to samo co grafiki

Zasilacz (prawdopodobnie, bo z naklejki wyciagnolem tylko model LC-B500ATX ModeCom Feel LC-B500ATX 260.00 213.11

Ile ma W zasilacz?

Co jeszcze wam potrzeba?

A noi screen podczas gdy monitor sie trzesie, tuz przed offem

http://www.przeklej.pl/plik/nowy-obraz-mapa-bitowa-jpg-0008sm6rq2mv

Opublikowano

Ile W ma ten zasilacz? Nie dość, że kiepski to z tego screena wynika, że nie trzyma napięć (ale czemu tu wieżyc). Nie dawałbym kart rzędu HD 48xx nie mając min. 450W MARKOWEGO zasilacza.

368216.png

Opublikowano

A tabliczki znamionowej nie ma? Na każdym zasilaczu chyba powinna być. Jest na niej napisane np. ile A masz na poszczególnej linii.

Tak czy siak polecam wymianę, mój Feel I spalił mi karte graf. + po jakimś tygodniu sam padł.

@Edit

2linie 12v po 14A, słabo.

Radze wymienić zasilacz.

@Grucha

WTF? Modecom Feel 920W ^^. Nie próbuj mi tutaj wyprowadzać Watów z voltów i Amperów jeżeli chodzi o zasilacz bo później będziesz głupoty opowiadał.

368216.png

Opublikowano

A tabliczki znamionowej nie ma? Na każdym zasilaczu chyba powinna być. Jest na niej napisane np. ile A masz na poszczególnej linii.

3.3V 20A

5V 18A

12V1 14A

12V2 14A

12VTOTAL 28A

5VSB 1A

-12V 0,3a

Opublikowano

mozliwe ze chipset powoli siada i sie przegrzewa (przynajmniej ja tak mialem)

Lub wlasnie wentylatory niedomagaja.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

miałem ten sam problem grałem około 15-30 minut i komp się wyłączał ale po zmianie zasilacza i przeinstalowaniu systemu nic się nie wyłącza

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano

Rozbierz, przeczysc dokladnie z kurzu kazdy wiatraczek i sprawdz... jak dalej bedzie tak sie dziac to pomyslimy nad innym wyjsciem ;)

Opublikowano

obudowe z boku mam otwarta, a jutro rano odkurze.

@ Zasilacz mam 920W (230V 4A co daje nam 920W, wikipedia potwierdza ;D)

@2 Wiec dziwi mnie wiekszosc glosow na zasilacz :O nawet wiatraka nie ma normalnie wlaczonego xD ( ale posiada i jak co to uzywa)

Opublikowano

Wyłączenie się kompa może wyjaśnić przegrzanie - jak masz jakieś "dziurki" na obudowie, to pilnuj, aby ich nic nie zasłaniało.

Trzęsienia się monitora ani ekranu na tym ss ja nie widzę, no chyba, że te trzęsienie to jest jakaś neologiczna przenośnia o której nie wiem :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Wyłączenie się kompa może wyjaśnić przegrzanie - jak masz jakieś "dziurki" na obudowie, to pilnuj, aby ich nic nie zasłaniało.

Trzęsienia się monitora ani ekranu na tym ss ja nie widzę, no chyba, że te trzęsienie to jest jakaś neologiczna przenośnia o której nie wiem :)

Dziurki są i je odkurzam jak co, a tera stoi bez bocznej obudowy,

Dlatego jest slaba jakosc ss, ze sie rozmazuje, tak lata w prawo w lewo

Ja tam bym sie uparl ze dobrze licze Waty >.>

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wat 1W=1V x 1A

Opublikowano

zasilacz albo wentylator karty graficznej procek chyba niema z tym nic wspolnego (CHYBA) ale moge sie mylic :)

Opublikowano

Moim zdaniem to Karta Graficzna raz miałem podobną sytuacje wylączał mi sie komp bo mi się przegrzewała Karta aż mi się spaliła pózniej wziełem słabszą i wszystko było dobrze.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Odkurzałem tam troche, zwlaszcza karte graficzną, i radiatory od pasywnego chlodzenia proca patyczkami do uszu xD zobaczmy czy pomoze :/

Opublikowano

Wiadomość

Twoja rejestracja została zablokowana. Powodem blokady są chwilowe problemy z połączeniem z bazą danych uwiarygodniającą, że wpisane przez Ciebie dane nie należą do listy znanych kont wykorzystywanych do spamu.

Kroki te podejmujemy w trosce o bezpieczeństwo danych naszych Użytkowników.

Spróbuj ponownie założyć konto za kilka chwil. Dziękujemy!

Mam to gowno caly czas jak sie chce tam zarejestrowac Lakus :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...