Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] wlaczanie ts3 poprzez strone www

Groteska69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktos moze wie jak zrobic skrypt czy cos dzieki ktoremu poprzez strone www moglbym wlaczac, wylaczac i restartowac ts3?

Mam konto ssh na ktorym jest obsluga php django html etc, bazy danych i zainstalowany tam ts3, problem w tym ze nie mam pojecia jak zrobic taki wlasnie panel czy jak to nazwac poprzez ktory ludzi mogli by on/off serwer ts3.

Jesli ktos wie jak to zrobic to z checia poprosze o pomoc

Opublikowano

wszystko ok ale jest problem.

poki co udalo mi sie zrobic tak zeby panelem mozna bylo wylaczyc serwer ale wlaczyc sie nim juz nie da

sadze ze problem polega w tym ze ja odpalam innaczej ts3

poprzez komende 'sh ts3server_startscript.sh start inifile=ts3server.ini'

orientujesz sie moze w ktorym pliku to sie znajduje? bo zmieniajac w games etc nic nie daje

Opublikowano

Witam,

W dalszym ciagu jest ten sam problem ;/ wylaczam normalnie i niby tez sie wlacza ale jak sie wlacza to nie wiadomo z jakim ip oraz portem.

Tak jak pisalem wszesniej potrzebne mi jest uruchamianie ts3 z danym plikiem w ktorym sa wszelkie dane.

Orientujesz sie moze w ktorym z plikow moze znajdowac sie parametr startowy wlaczania ts poprzez panel?

ps. jeszcze jedno mam taki blad

"Warning: fsockopen(): unable to connect to (Connection refused) in link mojej strony/public_html/functions.php on line 49"

wiesz jak to zrobic?

Opublikowano

Po pierwsze to jeżeli uruchamiasz to przez użytkownika to musisz nadać mu prawa odpalania pliku bo przez roota jest napisanie w pliku config.php takie coś:

// Nie uzywaj konta root do połączenia!

Następną rzeczą to zrób to :

// Dane serwera

$ip			= ""; 			// IP serwera
$port  		= ""; 					// PORT serwera
$gra 		= "ts3"; 					// określa grę/serwer głosowy według oznaczenia biblioteki GameQ
$sciezka 	= "/path/to/server/dir"; 	// absolutna ścieka do katalogu, w którym znajduje się serwera

Pamiętaj aby ścieżkę dobrze doprowadzić do folderu gdzie znajduję się plik ts3server_startscript

Wszystko znajdziesz w pliku config.php w folderze panelu.

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

i wszystko mam i mialem zrobione wlasnie jak trzeba.

Ale problem polega w tym ze wlacza mi ts'a ale nie z danym portem i ip jak nalezy tylko z jakims podstawowym, dlatego wlasnie wlaczajac ts'a do komendy zawsze musialem dodawac infile=i dany plik. tutaj niestety nigdzie nie moge znalesc gdzie moglbym to dodac.

Owszem w konfigu mam to zrobione od poczatku, ale to nic nie daje...

no i blad wyskakujacy na stronie po zalogowaniu sie

Warning: fsockopen(): unable to connect to (Connection refused) in link mojej strony/public_html/functions.php on line 49

odnosi sie do tego hmm...

$socket = fsockopen($ip, $queryport, $errnum, $errstr, 2);

Opublikowano

jestem zdecydowany.

Tylko zrozum ze jak odpalam ts'a to poprostu musze miec z infile=config.ini bo inaczej odpali mi z niewiadomym ip i portem,

na dedyku na ktorym mam shela jest nie jeden ts i dlatego tak sie dzieje a poprzez panel wlacza sie wlasnie z tym niewiadomym...

i tak w cfg panelu mam wszystko poustawiane ale w dalszym ciagu jest to samo, mam chmody mam wszystko wylacza go ale wlacza z niewiadoma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...