Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odszumianie Nagrania

Gość Ezioch_x4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż, podczas nagrania mam straszne szumy.. Wiecie na pewno o co chodzi. Szumy w tle. Do tej pory nagrywałem Frapsem i obrabiałem w Camtasi Studio 8, teraz nagrywam Frrapsem i obrabiam w Sony Vegasie ale to znaczenia nie ma. Chciałem nagrywać obraz frapsem a dźwięk w Audiocity a potem odrazu go odciszać.. Lecz jak odszumiam to ścisza mi strasznie i nic nie słychać... Bardzo bym prosił o rade na te szumy.. Mikrofon mam ujowy za 50 zł razem ze słuchawkami.

Daje dużą ilosć lajków, bardzo proszę...Strasznie mi zależy na tym szumie..

Opublikowano

A np. jak gadasz na Skype i Team Speak też masz szumy?

Jeśli tak to musisz zainwestować w nowy mikrofon.

Ps. Zmień Fraps'a na Mirillis Action!.

Tak, ale jak gadam na skype/ts sa lekkie szumy..

A jak nagrywam są bardzo duże.

A jaki polecasz mikrofon ;3?

Opublikowano

Tak, ale jak gadam na skype/ts sa lekkie szumy..

A jak nagrywam są bardzo duże.

Mikrofony na jacka nagrywają też dźwięki z wnętrza komputera (szum procesora itp.), ponieważ przetwarza dźwięk karta dźwiękowa.

Podczas grania i nagrywania zwiększą się "obroty" procesora, karty graficznej itp., przez co zwalnia karta dźwiękowa i są szumy.

A jaki polecasz mikrofon ;3?

Ja polecam Ci Vivanco EM55. Cena to około 70zł a jakość dźwięku jest bardzo dobra, nie trzeba używać AudaCity. ;)

Zobacz test tego mikrofonu:

Opublikowano

Mikrofony na jacka nagrywają też dźwięki z wnętrza komputera (szum procesora itp.), ponieważ przetwarza dźwięk karta dźwiękowa.

Podczas grania i nagrywania zwiększą się "obroty" procesora, karty graficznej itp., przez co zwalnia karta dźwiękowa i są szumy.

Ja polecam Ci Vivanco EM55. Cena to około 70zł a jakość dźwięku jest bardzo dobra, nie trzeba używać AudaCity. ;)

Zobacz test tego mikrofonu:

Czyli mikrofon ze słuchawkami to lipa.

Dlatego też chce kupić mikrofon, słuchawki mi się bardzo podobają.

Dzisiaj zamówiłem taki mikrofon:

Trust Starzz

Bardzo dużo osób bo polecało, mam nadzieje ze szumów nie będzie.. Ponieważ odszumianie w AudioCity naprawde psuję jakosc nagrania i mi strasznie go ścisza...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...