Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składak

marcell2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Prosze was abyście mi złożyli komputer do 9000 zł

na morele czy techplanet cośtakiego :)

I na ile lat mi starczy taki komputer? za tyle?

Założyłem już temat ale były żenujące zestawy... :<

chce zeby mi na nim poszly najnowsze tytuły w full hd ultra detal :)
i dobry do nagrywania ;d

! z gory dziekuje wam bardzo! ziomki!

1RkW7od.png

Opublikowano

RADTOR .. serio ? to sie kupy nie trzyma !

Jesus no potrzebuje na gry i filmy itp zdj wogole

TO mozesz mi zlozyc jakis zestawik ??

popaczymy wrazie czegos cos zmienimy.

1RkW7od.png

Opublikowano

HHmmm ten już TROSZKE lepszy , niektóre rzeczy te sami i nadal zabardzo nie współgrają .. poczekam na kogoś kto się bardziej zna na pc :D ale dziekuje Ci za chęci!

1RkW7od.png

Opublikowano

HHmmm ten już TROSZKE lepszy , niektóre rzeczy te sami i nadal zabardzo nie współgrają .. poczekam na kogoś kto się bardziej zna na pc :D ale dziekuje Ci za chęci!

Mógłbyś napisać co nie współgra. Sprawdzam już drugi raz i nie zwróciłem uwagi.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zasilacz taki nie potrzebny -,-

plyta mogla by byc inna jak dlamnie :D

i wgl nwm ile to wychodzi bo nie dodałeś do koszyka czy coś :D i tak jest połowa ze starego.. tylko drozsze podzespoly niktore.

1RkW7od.png

Opublikowano

Zasilacz taki nie potrzebny -,-

plyta mogla by byc inna jak dlamnie :D

i wgl nwm ile to wychodzi bo nie dodałeś do koszyka czy coś :D i tak jest połowa ze starego.. tylko drozsze podzespoly niktore.

Trochę mocniejszy zasilacz może się przydać.

Płyta główna jest dobra. Co ci w niej nie pasuje?

W tym starszym faktycznie zrobiłem błąd z tym zasilaczem, procesorem, obudową i dyskiem, ale ten zestaw jest dobry.

Można ewentualnie wybrać tańszą obudowę, bo przekroczyłem budżet o 94zł.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/qEI8an/

Uwagi :

1. Karty to referenty, buda to nie jest jakiś gigant, jak dobrze zadbasz o obieg powietrza możesz wziąć z chłodzeniem niereferencyjnym

2. Nie znasz się na SLI lub nie jesteś w stanie zaakceptować ewentualne problemy typu mikroprzycinki, wysypy, brak współpracy to bierz pojedynczą kartę

3. Zasilacz z zapasem mocy, może kiedyś 3-way ?

4. Platforma LGA1150, 2011 jest martwe od razu pod wejściu DDR4 (Haswell-E) poza tym niepotrzebna Ci raczej taka wydajność. Te procesory nie były przeznaczone do gier.

Opublikowano

Jesus fajny zestawik :) a chlodzenie to oco chodzi? :D bo raczej ogolnie pc bedzie stal i nie bd go tykal ;p

a mozna wcisnac ten dysk 512 ? GB zamiast 128 ?

a i mam pytanie czy lepszy jest gtx czy radeon ? ;o

12kzhita ... karta za 3k a procek i5... Wiesz ze jak masz w ch*ja lepszą karte graf od procka to sie obniza wydajnosc ? :P

1RkW7od.png

Opublikowano

Jesus fajny zestawik :) a chlodzenie to oco chodzi? :D bo raczej ogolnie pc bedzie stal i nie bd go tykal ;p

a mozna wcisnac ten dysk 512 ? GB zamiast 128 ?

a i mam pytanie czy lepszy jest gtx czy radeon ? ;o

12kzhita ... karta za 3k a procek i5... Wiesz ze jak masz w ch*ja lepszą karte graf od procka to sie obniza wydajnosc ? :P

Nie w przypadku i5. Tyle, że Titan jest za drogi.

Tam nie jest 128GB tylko 2x128, a myślę, że więcej i tak nie wykorzystasz, bo na dane jest 1TB szybkiego WD Black.

Co do chłodzenia - chodziło mi o kartę graficzną, chłodzenia referencyjne są głośne, jednak ciepłę powietrze wyrzucane jest z obudowy, a nie do niej przez co wskazane jest do SLI, jednak to nie jest żadna obowiązkowa reguła, a będzie dużo ciszej.

Jak PC ma stać i podziękujesz za wszystkie modyfikacje i dłubanie godzinami przy sprzęcie to kup do tego taśmy LED, przedłużki w oplotach, nie będziesz siedział przy tym później, lepiej zamówić raz, a wszystko zwłaszcza, że masz kasę. Kartę proponuję zmienić na jedną (dokładamy do 780 ? Nie jest to zbyt opłacalna opcja, ale po wykręceniu to już niemal Titan).

Opublikowano

2x SSD dla szybkości, 1x wolniej chodzi. Wywaliłbym HDD i dał ewentualnie 2x256GB SSD, powinno wystarczyć, chyba że chcesz dużo miejsca na dane.

Shadow Wingsy do obudowy, lepszy obieg będzie.

Jak komp ma stać i działać to proponowałbym jednak jedną kartę graficzną. Mniejsza wydajność jednak płynniejszy obraz (brak microstutteringu) i mniejsze temperatury. Niedługo wychodzi GTX780Ti oraz niereferencyjne R9 290X, proponuję poczekać na te karty.

Opublikowano

Tak :) 2 dlamnie to niezbardzo ;p to moglby ktos zmienic ten HDD na 2 sdd ?? bylbym bardzo wdzieczny! a true moze wziasc najnowszego radeona zamiast GTX780 Ti ? ktora lepsza?

1RkW7od.png

Opublikowano

R9 290X będzie prawdopodobnie wydajniejszy, jeśli nie to na pewno tańszy, ale trzeba poczekać aż wyjdą wersje niereferencyjne bo obecny referent jest potwornie głośny.

Przyjdź za jakiś czas lub przed datą zakupu, wtedy najbardziej optymalnie złożymy

Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/qEI8an/

Uwagi :

1. Karty to referenty, buda to nie jest jakiś gigant, jak dobrze zadbasz o obieg powietrza możesz wziąć z chłodzeniem niereferencyjnym

2. Nie znasz się na SLI lub nie jesteś w stanie zaakceptować ewentualne problemy typu mikroprzycinki, wysypy, brak współpracy to bierz pojedynczą kartę

3. Zasilacz z zapasem mocy, może kiedyś 3-way ?

4. Platforma LGA1150, 2011 jest martwe od razu pod wejściu DDR4 (Haswell-E) poza tym niepotrzebna Ci raczej taka wydajność. Te procesory nie były przeznaczone do gier.

Najlepszy zestaw który został tu podany jednak zmienił bym te karty na jednego titana. Bierz ten zestaw

Polecam wybrać R9 290X

Opublikowano

Jeżeli chcesz titana to 2x780kosztuje tyle samo co titan , a wydajność ok. 30-50% większa

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...