Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] CHO'GATH

oranje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! :)

I ja zacząłem swoją przygodę ze słynną już grą Leauge of Legends.

Stwierdziłem że wybiorę sobie jedną postać i będę tylko ją grał.Mianowicie moim wyborem jest (i tu chyba możecie nie dowierzać :D) Cho'Gath.

Teraz rodzi się kilka pytań :

1.Czy wart jest poświęcania czasu.

1a. Jeśli tak to ile zajmuje opanowanie go do perfekcji.

2.Jaki jest dla niego optymalny build (Wdzięczny będę za podanie takowego)

3.Przeciwko jakim postacią jest silny a przeciwko miękką kluchą.

4.Jak nim grać.

5.Więc jeśli wszystko pozytywnie wypadnie to jaki skin polecacie :D

Opublikowano

1.Jest wart, na obecną METĘ jest całkiem w tyle ale można nim grać, czy na jungli, topie albo na midzie.

1a. Nie jest najprostszy ale trochę nim pograsz (5-10 meczy) i w miarę go ogarniesz.

2.

http://www.lolpro.com/guides/chogath/88-chogath-build-guide-top-lane-by-pobelter

3. Jak wyżej.

4. Farmisz topa, czekasz na junglera (ew. drugiego topa) i po tym jak trafisz z Q to raczej pozamiatane.

5. Mecha Cho'Gath <3

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

1. Oczywiście że TAK, jest to postać nie doceniana

1a. Jakiegoś skomplikowanego combo to on nie ma ani mechanika rozgrywki nie jest jakoś trudna lecz trzeba mu poświęcić trochę uwagi

2. To jest postać ap tank więc itemy typu oczy bólu (sam nie pamiętam nazw) które dają troche ap jak i hp ( jedni powiedzą że hp ma ze stacków lecz można je szybko stracić)

3. I tu pada pytanie gdzie chcesz nim isć bo nadaje się na topa,mida i junglę

jest contrą: Yorick katarina darius malphite

jest controwany: kayle warwick renekton garen

4. Niech ktoś bardziej ogarnięty się wypowie :)

5. Fajne efekty ma mecha cho i jurajski.

nfsw_CEZARS9.png
Opublikowano

1. Tak , jest wart . Potrafi zniszczyć topa, dobre ganki na jungle itd, noi ten true dmg z ulta :3

1a. Nikt nie jest w stanie Ci na to pytanie odpowiedzieć , to zależy od tego jakie masz podejscie do tej gry noi czy ci ta postać podpasuje ;)

2. Zwykle zaczynam doran ring+ward -> potem lecisz w ten cały Katalizator many czy coś -> ROA -> Frozen Heart -> Abysal -> Noi reszta jak ci pasuje, jeśli team potrzebuje tanka możesz złożyć nawet warmoga.

3. Jest silny np na;

-Yoricka

-Kate

-Dariusa

-Malphite

-Diana

-Yi

-Akali

Kontrują go:

-Warwick

-Vayne

-Kog maw

-Kayle

-Fizz

-Ahri

4. Maxujesz Q, następnie W. Z kombo lecisz Q-W lub W-Q jak kto woli ( zależy też na kogo grasz ) . Stackujesz sobie ulti na minionkach aż do 6 stackow. W late z 6 stackami pokazujesz swoją prawdziwa siłę :D

5.Battlecast Prime Cho Gath

Opublikowano

1.Czy wart jest poświęcania czasu.1a. Jeśli tak to ile zajmuje opanowanie go do perfekcji.

Po prostu farmisz, farmisz się na ulcie i dominujesz linię. True damage wszystko pokona więc..

2.Jaki jest dla niego optymalny build (Wdzięczny będę za podanie takowego)

Nie wiem na co. Ja jedynie carrowałem siebie na midzie:

mIM3tCe.png

9/3 KDA. Może i mało gier bo mam swoje picki ale jak już to Dorany, RoA i potem optymalnie. Rabadon/Abyssal/Rylai whatever.

3.Przeciwko jakim postacią jest silny a przeciwko miękką kluchą.

Na midzie nigdy nie miałem problemów, ale przypuszczam że dobra Cass pokonała by bez problemu/Ahri.

4.Jak nim grać.

Patrz punkt pierwszy. Przecież nie będziesz robotem, tylko sam będziesz po swojemu grał.

5.Więc jeśli wszystko pozytywnie wypadnie to jaki skin polecacie :D

upWbK80.png

Ten lub z Jurassic Park.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...