Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Szukam dobrej maszyny(I jak najtańszej) która uciągnie 500+ osób + TS3 + strona www
Z dobrymi zabezpieczeniami przed atakami taki jak np. ddos
Chyba że lepiej TS3 i stronę www zrobić na oddzielnej maszynie

Proszę o link

Opublikowano

Nie doradzaj mu źle bo potem będzie mu przykro po ddosie gdy odłączą maszynę zamiast pomóc.

hosteam.pl
Haha xD padłem ze śmiechu xD miałeś wgl kiedyś maszynę od nich? Ty wiesz że oni mają coś takiego jak szafa? Ty wiesz że oni nie odłączają maszynę tylko w trakcie DDoSu trafia do szafy która oddziela serwerownie by nie obciążyło sieć i raczej jak jest w szafie to w ciągu 24h pomogą a ja tam jestem dość długo i właśnie mogę polecić ovh bo tanio a teraz mają skrypty antyDDoSa co pozwala chronić w połowie serwa ale nikt z darmowych i botnetów i skryptów nie da rady powalić.

Ja mam TSa i jakoś byli kozacy że mówili że mi zdejmą a do dzisiaj działa. Najwięcej doszło do 20% na TSie.. i to gość prosto z dedyka wywalił i zamuliło troszkę ale w 1.5 sekundach odmuliło bo mam dobrze skonfigurowany filtr i w ciągu 5-6 sekund wizualnie widać 0.5% :p więc nawet nie sugeruj że są słabe dedyki bo wystarczy dobrze je skonfigurować i dedyk jak marzenie :p

Na hosteam są drogie dedyki a parametry słabe no ale zabezpieczone. Coś za coś..

Co do tematu, sprawdź te serwery i możesz wysłać im emaila czy mają zabezpieczenia dla pewności link:

http://vipower.pl/Serwery-Dedykowane

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Haha xD padłem ze śmiechu xD miałeś wgl kiedyś maszynę od nich? Ty wiesz że oni mają coś takiego jak szafa? Ty wiesz że oni nie odłączają maszynę tylko w trakcie DDoSu trafia do szafy która oddziela serwerownie by nie obciążyło sieć i raczej jak jest w szafie to w ciągu 24h pomogą a ja tam jestem dość długo i właśnie mogę polecić ovh bo tanio a teraz mają skrypty antyDDoSa co pozwala chronić w połowie serwa ale nikt z darmowych i botnetów i skryptów nie da rady powalić.

Ja mam TSa i jakoś byli kozacy że mówili że mi zdejmą a do dzisiaj działa. Najwięcej doszło do 20% na TSie.. i to gość prosto z dedyka wywalił i zamuliło troszkę ale w 1.5 sekundach odmuliło bo mam dobrze skonfigurowany filtr i w ciągu 5-6 sekund wizualnie widać 0.5% :P więc nawet nie sugeruj że są słabe dedyki bo wystarczy dobrze je skonfigurować i dedyk jak marzenie :P

Na hosteam są drogie dedyki a parametry słabe no ale zabezpieczone. Coś za coś..

Co do tematu, sprawdź te serwery i możesz wysłać im emaila czy mają zabezpieczenia dla pewności link:

http://vipower.pl/Serwery-Dedykowane

Miałem maszyny z OVH, support tragiczny, żeby nie powiedzieć zerowy.

Zakupiłem dedyka za 1500zł miesięcznie i nie wszystko grało jak powinno, support odpisał po 14 dniach.

W umowie dzierżawy jest napisane, że zwracają koszta podczas niedostępności maszyny, a tak naprawdę tak nie jest.

Po 14 dniach dostałem maila, że wszystko jest wporządku, ale do maszyny nadal brak dostępu.

Przeszedłem do hosteamu i nigdy ale to nigdy nie miałem problemów ani z supportem ani z ddosami.

Reasumując polecam..

www.hosteam.pl

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Kamilek kolejny raz chciał zabłysnąć.

Szczerze mówiąc w dupie mam ich szafę jak przerywają ciągłość usługi, 3 dni wyłączony serwer to automatyczna śmierć serwera.

Hosteam za ~980zł to najlepsze rozwiązanie w tych czasach gdy ktoś ma naprawdę dobry privek.

PS. Gdybym nie miał w ovh dedyka to bym się nie wypowiedział bo nie jestem Tobą.

0LsM05U.png

Opublikowano

Hm Bil3T ale wiesz tutaj jeśli ktoś zakupuje maszyny obojętnie gdzie to trzeba o nią zadbać, zabezpieczyć itd..

Naid, nie zabłysnąłem, hm w sumie możesz domyślać się dlaczego ja mówię na Ciebie pseudo technik, prawdziwy technik ogarnie stan maszyny, zabezpieczy, optymalizuje itd, a pseudo technicy nie wiedzą, udają mądrych a w efekcie kiedy znajdzie się prawdziwy technik który przeszedł więcej i się uczył na błędach to takie rzeczy co napisałem powyżej ogarnie w jednym palcu.

A teraz podsumówując odpowiedzi przez was dane, dlaczego przez pół roku nikt nie może mi zdjąć serwer z ovh 2g? Dlaczego ja nie mam takich problemów? Odpowiedź znacie.

I serwer jak ktoś ma z ovh z dobrą konfiguracją to ma tani serwer pro :p a co do hosteamu, to nie ma problemów bo mają zabezpieczenia, jeśliby nie mieli to narzekali byście :) więc Administracja nie ma co robić to udzielają pomocy..

A w ovh mają co robić :p zależy też na dzień jaki admin jest itd..

Dla mnie jest najważniejsze by nie przepłacić za serwer :p

Ale cóż każdy ma swoje opinię :p

Ci co się nie znają, udają techników, hejterzy to pewnie mnie tutaj będą jechali bo tylko dobrzy są w tym, Ci co się znają to wiedzą o co chodzi.

Jeszcze mogę w sumie polecić te serwery:

sprintdatacenter.pl
Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...