Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dns 1and1 oraz proserwer POMOCY!

xafex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie czy dobrze wszystko podpisałem w cpanelu domene dodałem tylko nie wiem czy wszystko tu jest dobrze jak nie ro prosze o odp w komentarzy lub napisac na gg:4483442 lub steam xafexZG i mam pytanie jak mam domene to jak zrobic ze jak wchodze np. w konkurs to mi wyswietla link.pl/konkurs ?? bo jajak wchodze wonkurs to mam tylko link.pl bez tego po "/"

post-673246-0-59989700-1383080218.png

Opublikowano

Czemu bierzesz się za coś, o czym kompletnie nie masz pojęcia? Jeszcze tworząc jakiś pseudo news site :(?

Serio, wystarczająco dużo syfu jest w internecie.

Opublikowano

Czemu bierzesz się za coś, o czym kompletnie nie masz pojęcia? Jeszcze tworząc jakiś pseudo news site :(?

Serio, wystarczająco dużo syfu jest w internecie.

nie pytam ile jest syfu zadałem konktentne pytanie nie chcesz nie odpowiadaj i nie pisz o czym o czym niechce wiedziec ps. to ze nie ogarniem dns to nie znaczy ze wgl nie ogarniam

teraz jest dobrze ??

post-673246-0-00077000-1383140565.png

Opublikowano

"Nie pisz o tym, o czym nie chcę wiedzieć" - jaka typowa ignorancja. :-)

Jakbyś poczytał choć trochę, zamiast robić na czuja, to byś wiedział jak masz to uzupełnić.

Nie masz pojęcia o niczym, bo podstawą resolvowania się domen jest właśnie DNS.

Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak będzie ta Twoja strona zabawnie wygladała.

I upewnij się, czy aby na pewno Ten proserwer.pl daje Ci >2 nameservery. xD

Inb4 ich hosting ssie pałkę.

Opublikowano

Wystarczy wpisać DNS-y na 1and1 i to tyle jeżeli chodzi o domenę ( DNS-y proserwer wpisujesz oczywiście )

Podstawowy DNS : ns1.proserwer.pl

1-szy wtórny DNS : ns2.proserwer.pl

2-szy wtórny DNS : ns3.proserwer.pl

itd. nie pamiętam dokładnie ile tam jest

Następnie wchodzisz do cPanel-u który masz na koncie ( proserwer ) i parkujesz / podczepiasz domenę .

6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...