Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] AutoIt a bardziej zaawansowane cheaty

NitroShot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy za pomocą autoit da się zrobić takie cheaty jak np. do Warrocka? Z tego co kojarzę to, to każda funkcja ma swoją komórkę w pamięci i wystarczy zmienić jej wartość, więc teoretycznie się da, bez większych problemów (poprawcie mnie jeśli się mylę :) )

Kolejne pytanie odnosi sie do botów takich jak np. do NFS World (mam na mysli że działają jako zminimalizowane). Skąd te boty wiedzą co się aktualnie dzieje? (np. pokazuje sie ekran po skończonym pościgu, potem wybieranie kart itd..)

Czy to też operuje się na pamięci gry?

I ostatnie pytanie ;) Tym razem expbot metin. Skąd ten bot wie, gdzie są mobki, jaka jest jego aktualna pozycja?

Innymi słowy. Czy takie boty są wykonalne w autoit? Oczywiście pomijam tutaj "imagesearch", który nie dość że zamula troszke kompa (przy szukaniu czegoś bądź oczekiwanie na coś) to jeszcze nie działa na zminimalizowanym ekranie.

Dziekuje za odpowiedz :> Jeśli jakaś bedzie ;)

Opublikowano

Nawet jeśli udało by Ci się to zrobić to według mnie wolałbym od razu zacząć od czegoś porządniejszego niż próbowanie tutaj. Według mnie to się nie nadaje do tak zaawansowanych rzeczy.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Ad 1. Memory Hacki zrobisz(edycja pamięci).

Aimbota do CoDa(nie wiem jak jest w WR) też pewnie da rade ale będzie zamulać :D

Ad 2. Jak działają jak są zminimalizowane to pewnie sprawdzają jakieś komórki w pamięci(da się też zrobić IMGSearch przy zminimalizowanym oknie, ale trudno), jak gra musi być zmaksymalizowana to zwykły IMG Search.

Ad 3. Czyta ich pozycje z pamięci lub (co jest bardziej prawdopodobne) IMG Search po minimapie.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...