Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] BF4 na PS3

MoyzeS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jako że uzyskałem informację iż nie mam co kupować BF4 na mojego PC bo na 20 FPS się nie da grać mam do was pytanie czy opłaca się kupić grę na PS3 . Chodzi mi głownie o ilość graczy i grafikę ale przed wszystkim o sterowanie . Nigdy nie grałem w gry tego typu na PS3 i chciałbym sie zapytać jak się steruje , celuje i wykonuje inne podstawowe czynności i czy jest to tak wygodne jak na PC albo chociaż nie tak uciążliwe jak mi się wydaje ? Dodatkowo możecie od siebie napisać czym jeszcze różni się wersja na PC od wersji na PS3 :) .

Opublikowano

Nie. Ta gra na ps3 wygląda słabo, max 32 graczy i pewnie po wydaniu PS4/One będzie mało graczy.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Ta gra na konsole ps3 i ps4 wyglada o wiele lepiej niz na PC, sterownosc jest niezla, tylko ze jako nie mialem kontakt jeszcze z tymi gramy na PS3 bedzie ci trudno sterowac helikopterami i samolotami, i to ze bedzie malo ludzi na ps3 w BF4 to bzdura, poniewaz PS wyda aktualizacje dzieki ktorej w niektorych grach bedzie mozliwosc grania z ludzimy co maja ps3 o ps4 razem.

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Ta gra na konsole ps3 i ps4 wyglada o wiele lepiej niz na PC, sterownosc jest niezla, tylko ze jako nie mialem kontakt jeszcze z tymi gramy na PS3 bedzie ci trudno sterowac helikopterami i samolotami, i to ze bedzie malo ludzi na ps3 w BF4 to bzdura, poniewaz PS wyda aktualizacje dzieki ktorej w niektorych grach bedzie mozliwosc grania z ludzimy co maja ps3 o ps4 razem.

Największa bzdura jaką dzisiaj czytałem.

Grafika w PS3 jest o wiele gorsza od wersji na PS4 i PC, a PS4 ma grafikę jak najniższe ustawienia na PC. Obecnie żadna konsola nie osiąga tego co można zobaczyć na PC.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ps3 ma grafę taką jak:

1200x800

Low

Pozdrawiam

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Nie. Ta gra na ps3 wygląda słabo, max 32 graczy i pewnie po wydaniu PS4/One będzie mało graczy.

A to nie jest czasem tak że na PS3 można w grać z 24 graczami a na PS4 w 64?

Słuchaj... Jeśli umiesz grać na konsoli to granie na małych mapach sprawi Ci przyjemność (na PS3) gdyż macie limit graczy do 24 (w 30FPS). Za nie długo wychodzą konsole nowej generacji... tak dużo się o nich mówi że jestem w 100% pewien że graczy nie zabraknie w BF4 ;) Mając premium możesz CHYBA za darmo przekształcić konto BF4 z PS3 na PS4. Jednak najlepszy jest PC :D

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

A to nie jest czasem tak że na PS3 można w grać z 24 graczami a na PS4 w 64?

Słuchaj... Jeśli umiesz grać na konsoli to granie na małych mapach sprawi Ci przyjemność (na PS3) gdyż macie limit graczy do 24 (w 30FPS). Za nie długo wychodzą konsole nowej generacji... tak dużo się o nich mówi że jestem w 100% pewien że graczy nie zabraknie w BF4 ;) Mając premium możesz CHYBA za darmo przekształcić konto BF4 z PS3 na PS4. Jednak najlepszy jest PC :D

Pamiętaj, że PS4 to koszt około 2000zł, a w podobnej cenie już można zacząć składać PC.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pamiętaj, że PS4 to koszt około 2000zł, a w podobnej cenie już można zacząć składać PC.

Dodaj do tego ceny kolejnych gier, 2 razy wyższe niż na PC.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja bym dozbierał na dobrego PC bo:

1. PS3 jest już stare.

2. PS4 to porażka :D Konsola jeszcze nie wyszła, a już wiadomo że niektóre gry nie chodzą na niej na full ustawieniach w 60 FPS (przykładowo BF4 na PS4 będzie chodził w 900p z 60 FPS i spadkami do 40 FPS przy bardziej widowiskowych akcjach...pff)

3. Do tego na PC masz porządne sterowanie czyli myszkę i klawiaturę, a nie jekieś pierd*lenie się z padem, którym nie da się celować ;)

Opublikowano

@UP

1. To może i prawda

2. Konsola jeszcze nie wyszła a ty już wiesz wszystko o płynności gry co do 1 klatki, brawo

3. Po prostu jesteś mega chujowy na konsoli i masz ból dupy

Specjaliści od siedmiu boleści

Opublikowano

@UP

1. To może i prawda

2. Konsola jeszcze nie wyszła a ty już wiesz wszystko o płynności gry co do 1 klatki, brawo

3. Po prostu jesteś mega chujowy na konsoli i masz ból dupy

Specjaliści od siedmiu boleści

Raczej nie będzie takich spadków fps, ale nie obrażaj innych i nie pisz "specjaliści", bo nikt inny nie napisał jeszcze w tym temacie o spadkach fps.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...