Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy taki typ serwera by się utrzymał ?

seba7746

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy taki typ serwera by się utrzymał co sądzicie o tej pomysłowości ?

Survival- W wersji hard:

- Mocniejsze potwory (nocą) po zabiciu potwora jest szansa że znów się odrodzi

- Creepery nie tylko mocniej wybuchają ale i podpalają

- Większe obrażenia wybuchów (tnt/creeper)

- Realistyczne uszkodzenia ciał typu (złamania połamania rąk itp)

- Brak powietrza w niektórych miejscach np (jaskinie itp)

- Kilof żelazny to podstawa do póki nie zrobisz żelaznego nie wykopiesz stone

- Jedyny + to zwiększony exp aby umilić troszkę grę

- Dodanie herobrine który losowo by się teleportował do ludzi i zostawiał po sobie ślady

- Realistyczna grawitacja

- Na normalnym świecie pojawiają się potwory których do tej pory nie było

- Frakcje będą ciężko do zdobycia bo za stworzenie gildii będzie pobierana opłata w diamentach

- Dobre zabezpieczenia serwera przed xray i innego tego typu duperelów

- Brak możliwości kupna rangi/itemu za realne pieniądze

- Solidne wykonanie i stabilność serwera

Serwer stał by u mnie dlatego nie będą za niego odciągane żadne opłaty dlatego też nie będzie możliwości kupna za realne pieniądze vipa czy itemu

Specyfikacje maszyny:

-Procesor: q6600 oczywiście podkręcony do 3,2Ghz

-Ram: 6Gb myślę że wystarczy w przyszłości rozbuduję do 8gb

-System operacyjny: Linux debian (bardzo fajny i wydajny system polecam do stawiania serwerów)

-Silnik serwera: Spigot

-Łącze: http://www.speedtest.net/my-result/3065562111

-Ilość przewidywanych slotów: Myślę że nie będę tutaj przesadzał z slotami 60 powinno wystarczyć ponieważ nie chcemy robić z serwera pola które będzie przeorane w ciągu kilku dni

Serwer ten będzie zapowiadał długą i wytrwałą rozgrywkę aby coś zdobyć trzeba będzie się namęczyć i poświęcić dużo czasu a więc jeżeli jesteś słaby i wymiękasz niczego tutaj nie szukaj

Opublikowano

No no no nawet ciekawie może być.

Co do "maszyny" twoja decyzja ale ja bym kupił serwer 24/7 bo nie wiem czy bedziesz mial kompa24/7 ON czy jak, rozchodzi sie o prad :)

Ale serwer moze byc ciekawy.

gra.png

Opublikowano

24/7 komputer będzie tylko i wyłącznie przystosowany pod serwer będzie sobie spokojnie stał w kotłowni aby nie przeszkadzał a wybrałem system linux debian ponieważ jest mało awaryjny i mam w nim wprawę i łatwy dostęp po przez telefon do pc za pomocą putty

Opublikowano

Hmm.. Sądzę że taki typ serwera wy się mógł wybić gdybyś to dobrze zrobił :)Co do maszyny to tak jak UP polecam kupić Ci na jakimś hostingu ponieważ więcej wydasz na prąd niżeli miałbyś wydać na hosting :) Pozdrawiam

PS. polecam hosting :

fiberhost.pl

A jeżeli chciałbyś taniego VPS to :

biznes-host.pl

Pozdrawiam

No jak chcesz ale mówię Ci że za prąd wydasz więcej niż za hosting xD

Opublikowano

1kwh= 0,50Gr (około)

1kwh to 1000w

Pc bierze powiedzmy 100w (bez monitora itp)

1000:100=10

Czyli za 10h zapłacimy 0,50Gr

Koszty za prąd nie są zbyt wysokie więc nie jest źle

Chyba się nie pomyliłem co do tego ;p

Mam taki miernik który mierzy ile wat coś bierze tamten pc bierze z tego co pamiętam z monitorem tym starym i żarówką 40w brał 180w czyli sam pc będzie około 100w zasysał

To ten mierniczek: http://i.imgur.com/CZNnI9O.jpg

Opublikowano

Jak by mi się nie opłacało to bym tego nie stawiał hehe. A co do serwera to zobaczymy jak to będzie jak ten typ nie wypali to coś innego można zrobić :_)

W sumie i tak mi się nie opłaca bo nic na tym nie mam

Opublikowano

naprawde fajny pomysł ale ja bym ci polecił dawać możliwość kupna rang za kase reanlą ponieważ jak będziesz miał awarję sprzętu to będziesz mógł zakupić jakiś drugi serwer taki zapasowy a np co jakiś czas robić kopje zapasową plików z twojej maszyny ;) i daj więcej slotów bo 10 to za mało przynajmniej 100. i skąd masz taki interntet też chce taki xD i ile za niego bierzesz?

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

naprawde fajny pomysł ale ja bym ci polecił dawać możliwość kupna rang za kase reanlą ponieważ jak będziesz miał awarję sprzętu to będziesz mógł zakupić jakiś drugi serwer taki zapasowy a np co jakiś czas robić kopje zapasową plików z twojej maszyny ;) i daj więcej slotów bo 10 to za mało przynajmniej 100. i skąd masz taki interntet też chce taki xD i ile za niego bierzesz?

Mój znajomy sprzedaje internet i jego łącze biegnie do mojego domu (światłowód) i u mnie się rozdziela z mojego domu radiowo bądz kablowo jest wysyłane do jego klientów

Opublikowano

Tak utrzymałby się.

Sądze, że byłby popularny nawet sam z siebie

No nielicząc zrobionych przez Ciebie reklam xD

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Maszyna dobra, serwer powinien sie utrzymac, tylko musisz miec jakis fajny pomysl, by przyciągnac graczy.

Pomogłem? Daj LIKE

example1.png

Opublikowano

Wszystko ładnie tylko mod na złamania. Teraz to zrób :) BO pluginem byłoby chujowo to robić bez osobnego GUI itp. :)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...