Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Angielski] Opis osoby

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcześniej zrobiłem opis na ocenę 3 i chciałbym to na 5 poprawić, by była 4 :P Więc tak: Poprzednią pracę zrobiłem tak:

He's got blue eyes and brown, long hair.

He's got quite tall and average build

He's got dark glasses.

Wiem, że słabo, ale nie umiem :C Jak możecie to poprawcie (jeśli są) błędy, dodajcie coś do tego by było na piątke ;) Dzięki

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Zrobiłeś podstawowy błąd, czyli zaczynasz każde zdanie od He is. :)

Pozwolę sobie to przerobić, żeby cieszyło oko.

[imię Osoby/ This person] has got blue eyes and long, brown hair.

He is average build and tall man. You can see dark glasses on his nose.

Opublikowano

Gangstuch, jak nie umiesz to sie nie wypowiadaj:

Jej imię has got blue eyes and long, brown hair. He has average build. He is rather tall. He is wearing dark glasses everyday.

Opublikowano

Jej imię has got blue eyes and long, brown hair. He has average build. He is rather tall. He is wearing dark glasses everyday.

A dałbyś radę mi to rozbudować o jeszcze.. 5 zdań? Bo to tak krótko trochę jest :C

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ja się nie znam, tak ? :P Ha-ha. Edytuj dalej swoje wypociny, moje zdania są jak najbardziej dobre. Bo co bo zamiast he has average build mam he is?

"Jest średnio zbudowanym , wysokim mężczyzną."

Niestety nie wyszło Ci :)

Popełniasz ten sam błąd co autor tematu - stosujesz powtórzenia. Za to piątki nie dostanie.

Opublikowano

Ja się nie znam, tak ? :P Ha-ha. Edytuj dalej swoje wypociny, moje zdania są jak najbardziej dobre. Bo co bo zamiast he has average build mam he is?

"Jest średnio zbudowanym , wysokim mężczyzną."

Niestety nie wyszło Ci :)

Popełniasz ten sam błąd co autor tematu - stosujesz powtórzenia. Za to piątki nie dostanie.

Ja się zbytnio nie znam na angielskim więc na Was muszę polegać :C Jakoś tam zrobię to, ale chciałbym, żebyś dodał mi do tego jeszcze z parę zdań bo za krótko jest :/

Opublikowano

Tak, tak He is average build, dalej mi wykładaj te mądrości rodem z google tłumacza:

Napiszę ci opis osoby na 5 zdań ale swój, bo nie znam żadnych faktów na temat twojego kumpla.

My best friend's name is Piotr.

He is 14 years old, but he will be fifteen soon - he has born on the fourth of november.

He is wearing white t-shirt and jeans everyday.

Piotr is rather slim. He has average build.

He has got brown hair and blue eyes.

I like him very much because he is very honest and i know i can rely on him everytime. It doesnt really matter it is bad time or good time.

I really like piotrek, i think we are very simmilar to each other.

To co zaznaczyłem na czerwono może być źle, pozdro.

Opublikowano

A tu nie będzie "He wears white t-shirt and jeans everyday"? W koncu "everyday" to okolicznik czasu present simple. Do tego to zdanie opisuje nawyk/cos co dzieję się często, więc powinien być Present Simple.

Few weeks ago I met a new friend. His name is James. He is 17 and has long brown hair. I haven't asked him about it yet, but he wears sunglasses all the time. I would describe him as a quite tall and average builded teenager. I've taken a liking to him because he likes same music as me and we have a lot common topics.

Masz 5 rozbudowanych zdań.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

A tu nie będzie "He wears white t-shirt and jeans everyday"? W koncu "everyday" to okolicznik czasu present simple. Do tego to zdanie opisuje nawyk/cos co dzieję się często, więc powinien być Present Simple.

Masz 5 rozbudowanych zdań.

He wears powinno być.

Autorowi tematu polecam przepisać moje zdania - są jak najbardziej dobre i nie są robione z google tłumacza tylko z głowy. Osoba która za wszelką cenę chce pokazać swoje nie ma racji - Liczne powtórzenia itp. Za jego pracę tak jak napisałem wczesniej - piątki nie dostaniesz.

Ja sie nie znam tak ?

Człowieku maturę zdałem na prawie 100 % i Ty mnie będziesz uczył ? Zabawne.

Opublikowano

Tak, tak He is average build, dalej mi wykładaj te mądrości rodem z google tłumacza:

Napiszę ci opis osoby na 5 zdań ale swój, bo nie znam żadnych faktów na temat twojego kumpla.

My best friend's name is Piotr.

He is 14 years old, but he will be fifteen soon - he has born on the fourth of november.

Piotr is rather slim. He has average build.

He has got brown hair and blue eyes.

I like him very much because he is very honest and i know i can rely on him everytime. It doesnt really matter it is bad time or good time.

I really like piotrek, i think we are very simmilar to each other.

To co zaznaczyłem na czerwono może być źle, pozdro.

Tutaj nie powinno być Present Continous przecież. :f To byłoby dobrze, ale gdyby zamiast "everyday" było "now", albo "today". W przypadku czynności powtarzających się, cyklicznych używamy Present Simple. :v Ale pomijając to jedno zdanie jest git. Co do tego czerwonego to ja bym napisała to: "it doesn't matter if it's bad or good time". :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...