Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer na gwarancji a ulepszenie?

Poslaniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam za jakiś tydzień kupuje komputer ogólnie bardzo dobry ale z zintegrowaną kartą graficzna czyli jest gwarancja na 36 miesięcy . a jak włożę swoja kartę graficzną to gwarancja ulegnie załamaniu? czyli zostanie skreślona ? tzn jak się np procesor spali to nie będę mógł naprawić na karcie gwarancji bo plomba itd?

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Jeśli masz plombę na obudowie to jak ją zerwiesz gwarancji nie ma, chyba że masz też gwarancję na poszczególne podzespoły. A wgl jakbyś trochę poczytał warunki gwarancji to byś nie dawał tego tematu. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

akurat to jest składany komputer lecz karte graficzną dostanę od kuzyna ;) Gigabyte Radeon HD5570 1GB, chodzi o to że chciałbym ją od razu wsadzić i nie wiem czy się oplaca w razie co grr a co do gwarancji jeszcze nie dostałem książeczek ani nic dopiero w poniedziałek ;-) pytam tak na zaś by od razu w luksusie grać ;)

za wysoka sygnatura

Opublikowano

akurat to jest składany komputer lecz karte graficzną dostanę od kuzyna ;) Gigabyte Radeon HD5570 1GB, chodzi o to że chciałbym ją od razu wsadzić i nie wiem czy się oplaca w razie co grr a co do gwarancji jeszcze nie dostałem książeczek ani nic dopiero w poniedziałek ;-) pytam tak na zaś by od razu w luksusie grać ;)

Składany przez niewłaściwą osobę również może być zły.

5570 to straszna słabizna.

Podaj budżet, może nawet upcham lepszą kartę.

Opublikowano

Jeśli na komputerze nie ma plomb i nie jest gotowy to chyba nic się nie stanie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Gdybyś chciał lepszy dźwięk to wybierz płytę z układem ALC887, a w przypadku pamięci wziąłbym coś z mniejszym opóźnieniem CL9. Gdybyś jeszcze dozbierał, to możesz zainwestować w kartę od MSI GTX 650 Ti Boost z 2GB pamięci (na to nie patrz, ale 1 i 2GB kosztują bardzo podobnie, więc przyda się), oraz z dłuższą gwarancją o rok. Tutaj masz gwarancję na każdy podzespół, nie ma plomb - a więc w każdej chwili możesz modernizować zestaw.

MSI H81M-E33 Intel H81 LGA1150 BOX - 175.00 zł
Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł
Aerocool VP-450 450W OEM - 133.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS122-04 czarny OEM - 71.00 zł
Elixir DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 143.00 zł
Intel Core i3-4130 LGA1150 BOX - 434.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł
Palit GeForce GTX650Ti Boost 1GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 429.00 zł
Zalman T2 - 86.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Możesz też skorzystać z promocji - do końca miesiąca myszka, pendrive, lub głośniki są za darmo (patrz).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...