Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Champ za 4800 IP

zafiriusz

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który champ za 4800 IP?

• Renekton
      5
    • Irelia
      4
    • Maokai
      1
    • Kennen
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam nie lada dylemat - nie mogę się do końca zdecydować, którego champa za 4800 kupić.

Do wyboru mam:

Renekton - świetny toper, ale co mnie zniechęca to, to że strasznie odpada w
late game i niestety nie robi tak masakrycznego dmg'a na enemy.

Irelia - b. fajny top laner, wadą jest to, że ma tylko stun/slow i w TF'ach albo tanky albo DMG. Niewiele robi enemy ADC/APC z escapem.

Maokai - genialny tank i dobre CC (snare, knock up + ten dmg absorption), wada dmg'a jak idzie w def.

Kennen - dobry top i mid, świetne ulti do TF'ów, przyjemny dmg, dobry system ecape ale brak bursta, ciężkie trade'y.

To są wady i zalety jakie ja widzę. Może ktoś mnie poprawi, może czegoś nie dostrzegam, może jestem w błędzie?

Która postać waszym zdaniem najlepsza z podanych?

(Patrzę głównie pod kątem top'a, Maokai jungle jak i Kennen mid, to tak tylko przy okazji)

P.S.

Zachęcam do wyrażania opinii dlaczego akurat tego champa wybraliście, a nie innego. (proszę o sensowne wypowiedzi dotyczące tematu i wybranych postaci)

Opublikowano

Powiem Ci, że na twoim miejscu brałbym Rene, może nie ma wywalonego dmg w late ale potrafi on MPCforum'ować 2 ludzi mając odpowiedni build (sunfire, spirit visage, randuin, merki) wtedy twój team jest 4vs3 a tobie nic nie robią. A na lini nie ma sobie równych, jest nim bardzo łatwo pojechać na 1v1 i wyjść z dużą przewagą z lini.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Powiem Ci, że na twoim miejscu brałbym Rene, może nie ma wywalonego dmg w late ale potrafi on MPCforum'ować 2 ludzi mając odpowiedni build (sunfire, spirit visage, randuin, merki) wtedy twój team jest 4vs3 a tobie nic nie robią. A na lini nie ma sobie równych, jest nim bardzo łatwo pojechać na 1v1 i wyjść z dużą przewagą z lini.

tylko jak wygrywać z rene gry to raczej do mid game'a (no chyba, że jest late, a dzięki niemu zjedliście np. topa i bota tak, że Rene nie ma problemu ze shut downem enemy carry). To jest właśnie jego największy minus :/

Opublikowano

Rakieton

- zajebiscie łatwa farma

- sustain

- stun

- skok

- dobry ult

Bardzo przydatny w tf, jeśli w mid game zbudujesz black cleavera i hydrd to nie odstajesz z dmg. Najpierw buduj oczywiście sunfire i spirit visage.

Opublikowano

rene jest bardzo AoE, czyli mówicie, że podstawą jest iście w tym kierunku? np. build Sunfire Cape, Randuin, Hydra?

Ile itemów ofensywnych na nim? 2 (Black Cleaver + Hydra)?

Opublikowano

Irelia

+ True dmg

+ Heal w skillach

+ Bardzo dobre spelle do ucieczki jak i do łapania

+ Jest tankowata, a do tego duzo bije

+ Łatwo sie farmi

+ Bardzo mocna w late game

+ Bedac skontrowanym mozna carrnac gre

Opublikowano

Kennen

+Energia

+Łatwa farma z W,E

+Ulti + zhonya = <3

Ogólnie fajny pick na mida był moją pierwszą postacią za 4800 przydatna postać dla drużyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...