Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Mój kolejny problem :D

Hen12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dodaniu broni z tego tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/795250-tut-nowe-bronie-z-metin2beta/

nie widzę ich nazw tzw. ss:

http://imageshack.us/photo/my-images/834/telk.jpg/

i tak ze ich nie da sie przenosić bo cały czas jest zaznaczony pierwszy pasek ekwipunku tzw. ss:

http://imageshack.us/photo/my-images/823/hx3d.jpg/

Korzystam z plików kocioł i clienta 2010 oraz pakowałem EterNexus

Proszę o pomoc: będzie +5 i limit ;]

1377774857-U369478.png

/\

|

Lepszej sygny w życiu nie miałem :D

Opublikowano

Pobierz item_proto z serwera do klienta i będzie działać :) pewność 100%

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Jakim programem zgrywasz tabele item_proto z serwera i jak pakujesz do klienta? Stary ja wiem i inni to samo Ci napiszą że item_proto a ja bym Ci to nawet udowodnił jakbym miał laptopa więc opisz mi jak zgrywasz bo widzę nie zgrywasz item_proto i najlepiej napisać że nie działa.. nie z takimi problemami miałem do czynienia a ten błąd u innych ciągle mówiłem przez wiele lat itd więc czekam na to co Ty mi tu napiszesz.

Opublikowano

Navicat for MySQL do zgrywania z serwa format zapisu sql kowertuje XML-SQL Converter a z xml na item proto do locale programem Easy File Extract0r by Eddy² 4 epvp

1377774857-U369478.png

/\

|

Opublikowano

Navicat for MySQL do zgrywania z serwa format zapisu sql kowertuje XML-SQL Converter a z xml na item proto do locale programem Easy File Extract0r by Eddy² 4 epvp

Stary sam się tu teraz mieszasz..

Albo xml albo sql..

Stary jak byk widzę nie masz pojęcia jak pakować gdyż po pobraniu z navi do xml to program Ci nie zapakuje item_proto gdyż trzeba ręcznie jedną kolumnę zmienić więc już masz wpadkę, i co robisz z tym sql ? Sql jest potrzebne do wgrywania na serwer przez navicata a nie do klienta więc wpadka kolejna tak jak myślałem nie masz zielonego pojęcia i sam nie wiesz co napisać. Do zgrania z navi do odpowiedniego xml służy converter z navi do xml a pakujesz programem który pakuje wpisy z xml do item_proto a dla udowodnienia że twój program nie działa zrób tak, to twoje xml daj do tego programu gdzie niby pakujesz i jeśli masz plik item_proto to hm usun i zobaczysz że nic nie będzie. Poza tym jak zgrywasz z navicata to masz w XML coś takiego jak RECORD czy jakoś tak, więc nie ma pakera na to by Ci spakował, otwórz sobie notepadem++ ten xml i sprawdź i zobaczysz :) więc zaopatrz się teraz w tourtiale jak zgrać item_proto z serwera do klienta i potem napisz że miałem rację bo tak jest bo mam pewność.

Pozdrawiam

Opublikowano

po 1 z tego xml kopiuje do item_proto

po 2 sql jest mi potrzebne żeby wyjąc zapytania z bazy po czym przerobić na wpisy do item_proto a ten program to umożliwia: XML-SQL Converter

po 3 wiem ze bez item_proto nic nie będzie działac

1377774857-U369478.png

/\

|

Opublikowano

po 1 z tego xml kopiuje do item_proto

po 2 sql jest mi potrzebne żeby wyjąc zapytania z bazy po czym przerobić na wpisy do item_proto a ten program to umożliwia: XML-SQL Converter

po 3 wiem ze bez item_proto nic nie będzie działac

Haha stary padam bez urazy ale idź poczytaj tourtial ok?

Kolego za czasów kiedy używałem XML-SQL Converter to ON TYLKO TWORZY SQL Z PLIKU XML ale nie tworzy XML DO ITEM_PROTO i wiesz nie sprzeczaj się bo ja wiem lepiej -.-

I nie zrozumiałeś mnie tam -.-

Stary do zgrania xml do item_proto służy inny program niż podałeś.. napisałem wyżej, wpisz sobie w google -.- proszę nie sprzeciwiaj się bo nie od dziś nie od roku nie od dwóch itd tworzę serwery i pomagam więc jeśli ja mówię że nie wiesz jak stworzyć plik item_proto to tak jest bez urazy ale nie takich przerabiałem ludzi jak Ty. Więc proszę weź poczytaj tourtiale moja rada i wiem że jeśli sobie zrobisz dobre item_proto to problem zostanie rozwiązany, każdy z MPC który się zna to powie Ci że błąd jest w item_proto i albo daj tutaj wpis xml (nie sql) i może ktoś zapakuje Ci to item_proto i wtedy zobaczysz że ja miałem rację. Posłuchaj stary mnie bo jeśli ja Ci to mówię to tak jest, ja się nie mylę w takich sprawach jak jestem pewny.

Więc na google wpisz to co napisałem wyżej i poszukaj itd.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Masz se kur.. zobacz ze jest taka opcja a nie pierdolisz mi tu 3 po 3

http://imageshack.us/photo/my-images/543/wf5t.png/
ale zaraz sprawdzę tak jak mówiłeś i zobaczmy czy zadziała
Stary ale zobacz na to co napisałem, ja Ci napisałem ŻE NIE TWORZY XML DO ITEM_PROTO KLIENTOWEGO a nie SERWEROWEGO ZWANEGO SQL.

Specjalnie Ci pogrubiłem byś zobaczył co zaznaczyłeś na ssie a co ja napisałem już 3 raz. A ITEM_PROTO KLIENTOWE TO NIE JEST TAKIE SAMO JAK SERWEROWE ZWANE SQL.

Ja wiem co pisze i tak jak mówiłem że programik nie tworzy Ci pliku XML->ITEM_PROTO

bo tylko tworzy XML-> SQL, SQL->XML a to inna bajka :)

Poczytaj tourtiale i potem pisz proszę.

Pozdrawiam.

Opublikowano

dobra skończ z swoimi domysłami -.- to tak samo tworzy jak z navi do xml(tak sprawdzałem ten twój sposób jest krótszy niż mój ) Ale kur.. nadal brak nazw jak i reszty

1377774857-U369478.png

/\

|

Opublikowano

dobra skończ z swoimi domysłami -.- to tak samo tworzy jak z navi do xml(tak sprawdzałem ten twój sposób jest krótszy niż mój ) Ale kur.. nadal brak nazw jak i reszty

Daj zawartość pliku XML z navicata. Hm źle sprawdzałeś zatem, nie NIE POBIERA BEZPOŚREDNIO Z NAVI DO KLIENTA tylko TWORZY PLIK Z XML DO SQL I ODWROTNIE a to inna bajka ile razy Ci mam powtarzać żebyś się nauczył pakować item_proto? Stary nikt mi nie powie że w czymś się pomyliłem, jeśli już się mylę to musiałem nie sprawdzić ale to już inne problemy niż tutaj i jak Ci mówię że problem masz zapakować item_proto to tak jest i nie potrafisz dobrze zapakować item_proto a się jeszcze ze mną kłócisz, ja jestem doświadczony w tym co robię i robię to bezbłędnie.

Daj tutaj w spoilerze xml z item_proto serwerowego i zobaczysz że ktoś Ci zapakuje to wszystko będziesz widział i będzie jak mówiłem.

Czytaj moje posty zrozumiale albo idź się przespać bo nic nie kumasz.. próbuje Ci pomóc a Ty wmawiasz sobie że pakujesz a tak nie jest bo nie ma efektów. A wiem co pisze. Nie potrafisz zapakować dokładnie item_proto a jestem na telefonie i Ci niestety nie mam jak to udowodnić, ale wrzuć do spoilera to o co prosiłem i wtedy zobaczysz że miałem rację a Ty nie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Masz wycinek :

http://wklej.to/tRty9
No i teraz pro elo techniku powiem Ci tak że moja teza się sprawdziła bo nikt z MPC forum nie spakuje Ci nawet tego rekordu:

<RECORD vnum="10466" name="Runiczny Miecz +6" locale_name="Runiczny Miecz +6" type="1" subtype="0" weight="0" size="2" antiflag="56" flag="1" wearflag="16" immuneflag="" gold="0" shop_buy_price="0" refined_vnum="487" refine_set="0" refine_set2="0" magic_pct="5" limittype0="1" limitvalue0="250" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="71" applyvalue0="29" applytype1="17" applyvalue1="135" applytype2="5" applyvalue2="114" value0="0" value1="960" value2="1060" value3="860" value4="960" value5="0" socket0="127" socket1="127" socket2="127" socket3="127" socket4="127" socket5="127" specular="3" socket_pct="50" addon_type="0"/>

Bo jest

<RECORD
a powinno być
<Item
to po pierwsze, po drugie jestem pewny że początek trzeba zmienić na inne kodowanie, po trzecie w drugiej linijce pisze Ci
<RECORDS>
po czwarte nie powinno pisać tak w drugiej linijce bo powinno się od razu zaczynać rekord, po piąte na samym końcu pisze Ci
</RECORDS>
a powinno pisać
</item_proto>
Ale nadal twierdzisz że pakujesz item_proto więc masz wielki szacun ode mnie, spakuje tylko Ci ktoś kto SAM STWORZY sobie programik by to kompilowało a tutaj dostępne są tylko programy które pakują poniższy rekord:
<Item vnum="10466" hashName="Runiczny Miecz +6" name="Runiczny Miecz +6" type="1" subtype="0" weight="0" size="2" antiflag="56" flag="1" wearflag="16" immuneflag="" gold="0" shop_buy_price="0" refined_vnum="487" refine_set="0" refine_set2="0" magic_pct="5" limittype0="1" limitvalue0="250" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="71" applyvalue0="29" applytype1="17" applyvalue1="135" applytype2="5" applyvalue2="114" value0="0" value1="960" value2="1060" value3="860" value4="960" value5="0" socket0="127" socket1="127" socket2="127" socket3="127" socket4="127" socket5="127" specular="3" socket_pct="50" addon_type="0"/>
Teraz to z pamięci poprawiłem ale tak ma wyglądać i wtedy się spakuje item_proto więc mi nie mów że potrafisz pakować bo nie potrafisz.. tourtiale są tutaj dużo jak spakować item_proto i zobaczysz pseudo techniku że się myliłeś.

Poza tym Ty sobie chyba kpisz dając tylko urywek bo może znalazła by się osoba która Ci spakuje item_proto a Ty dałeś tylko urywek więc co chcesz ten urywek mieć spakowany? -.- ja nie mówiłem byś dał urywek.. zabierz się za czytanie TuTów np: http://www.mpcforum.pl/topic/142237-easy-file-extract0r-by-eddy/

Tam tylko rozpakowanie i pakowanie item_proto więc teraz pseudo techniku wklej swoje rekordy do tego notatnika item_proto_dump.xml bo chyba tak się będzie nazywać i spakuj. Pamiętaj byś usunął stare item_proto i sam zobaczysz że nie stworzy się nic. Wgl jak rozpakujesz sobie item_proto to zobacz na wpisy z niego i na wpisy Twoje i może wtedy dojdzie to do Ciebie że nie potrafisz spakować i się sprzeczasz ze mną -.- więc się teraz poucz, dałem wskazówki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

a ty nadal upierasz się na swoim ze nie potorfie pakować co jestem jakiś debil żeby nie wiedzieć ze <RECORD na <item jak i </RECORDS> na </item_proto>

porostu podałem ci wyciąg z bazy bez edytowania ;c

ale dobra sprawdzę ten twój wpis i zaraz dam edit ;]

Edit :

dupa paker błąd wywala ;]

chyba odkryłem co jest nie tak paker cały czas rozwalał nowe wpisy czyli ten :Easy File Extract0r by Eddy² 4 epvp

próbowałem tym z tego tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/193085-tut-sprawny-paker-do-plikw-eix-i-epk-paker-do-mob-proto-i-item-proto/

ale on spakować mi nie chce ;c możne masz jakiś paker ?;]

1377774857-U369478.png

/\

|

Opublikowano

a ty nadal upierasz się na swoim ze nie potorfie pakować co jestem jakiś debil żeby nie wiedzieć ze <RECORD na <item jak i </RECORDS> na </item_proto>

porostu podałem ci wyciąg z bazy bez edytowania ;c

ale dobra sprawdzę ten twój wpis i zaraz dam edit ;]

Edit :

dupa paker błąd wywala ;]

-.- to po co dałeś mi tutaj zły wycinek? -.-

Hm i wiedziałem że wywali błąd bo wyżej napisałem że trzeba jedną kolumnę zmienić jeszcze i będzie cacy :3

shop_buy_price="0"
na
buy_price="0"
jak dobrze pamiętam :) no i kodowanie pewnie nie zmieniłeś tej 1 linijki..

Poza tym daj tutaj cały plik xml gotowy do pakowania....

Hm i weź może poproś kogoś kto by Ci spakował item_proto bo ja bym to zrobił z miłą chęcią ale laptopa nie mam... I powiem Ci tak że napisz wtedy kiedy dobrze Spakujesz to item_proto bo patrz pseudo techniku jeśli dasz całe item_proto z navicata oraz z tego co wypakowujesz z klienta to Ci zrobię ręcznie wpis z danym ID itemku którego nie widzisz i wtedy Ci udowodnie że nie potrafisz to nie potrafisz. Nie kłóć się proszę ze mną i nie odwalaj tutaj scen tylko daj to co chce. I CZYTAJ CAŁE moje posty i odpowiadaj na wszystko co w nim jest zawarte proszę.

Opublikowano

jednak miałem racje ze wina packera ;] teraz ostatnie pytanie jak w mieczu (wpisach) zmienić żeby był na 3 klasy i z tego tematu wgrałem 2rękę:http://www.mpcforum.pl/topic/926675-dl-runiczne-bronie-metin2beta-runiczne-ostrze/ wszystko jest tylko modelu nie ma ?;]

Powoli zacznę ci dawać te like ;]

1377774857-U369478.png

/\

|

Opublikowano

jednak miałem racje ze wina packera ;] teraz ostatnie pytanie jak w mieczu (wpisach) zmienić żeby był na 3 klasy i z tego tematu wgrałem 2rękę:http://www.mpcforum.pl/topic/926675-dl-runiczne-bronie-metin2beta-runiczne-ostrze/ wszystko jest tylko modelu nie ma ?;]

Powoli zacznę ci dawać te like ;]

Ok, no a do jakiego folderu wgrywasz ten model broni? I czy dodałeś wgl spis do xml by spakowało Ci model?

Dziękuję za like i za efekt końcowy że pomogłem.

No więc info dla innych, zakaz tworzenia tourtiali na ten temat bądź podobny z wykorzystaniem moich postów by sobie nabić like itd gdyż ja zrobię odpowiedni tourtial.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Już rozkminiłem to ;] zamiast [TAB] dał spacje do wpisow item_list ;]

Temat można zamknąć ;]

1377774857-U369478.png

/\

|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...