Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak działa VPS? Czym się różni od np CraftServe ?

Seba0855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie dotyczące VPSów. Otóż chciałbym poznać całą prawdę o nich, jak się zakłada na nich serwery minecraft, co one oferują oraz czym się różnią od standardowych hostingów typu craftserve.pl, enderchest.pl itd.

Aa i prosiłbym o podanie cen jakie są za VPSy np na miesiąc albo 3 miesiące. Potrzebuję w miarę szybkiej odpowiedzi, bądź przekierowania do tematu, który zawiera poradnik z tym.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Różni się tym, że nie masz przynajmniej tak jak w fiberhost.pl

- Portfela

- ItemShopu

- Instalatora pluginów.

- Panelu zarządzania nawet start/stop

- Silników do wyboru

- Supportu w minecraft

A masz

Dostęp do SSH

Opublikowano

Jeżeli ogarniasz to ja polecam kupić VPSa ale dobrego są one troche drogie ale jak dla mnie większość jest lepszych od zwykłych dedykowanych.. Chyba, że masz hajsu to kup nie limitowany ram sloty itd ale to kosztuje coś koło 150zł miesięcznie(dedyk)

Opublikowano

VPS lepszy ;) masz dostęp do wszystkiego, nawet sam system możesz sobie wgrać(na niektórych)

Jedyny minusem jest to że wszystko musisz robić sam, nawet programy musisz sam wgrać

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Niestety mój portfel w telefonie ma jedynie 40 zł miesięcznie z czego 25 maksymalnie mógłbym przeznaczyć na serwer. Poza tym dla mnie się liczy tani serwer, żeby miał przynajmniej 10 slotów, choć bym wolał żeby było 20 (serwer, który tworze raczej nie będzie należał do grupy tych "plebsowatych", na które zagląda maksymalnie dwóch graczy dziennie). Poza tym nadal naciskam na to dlaczego kupić VPSa ? Może dlatego, bo jest tańszy? Proszę o uzasadnienie.

@edit

Nie wgrała mi się odpowiedź użytkownika powyżej. Zależy mi głównie na tym czy to jest tanie czy droższe od normalnych hostingów.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Niestety mój portfel w telefonie ma jedynie 40 zł miesięcznie z czego 25 maksymalnie mógłbym przeznaczyć na serwer. Poza tym dla mnie się liczy tani serwer, żeby miał przynajmniej 10 slotów, choć bym wolał żeby było 20 (serwer, który tworze raczej nie będzie należał do grupy tych "plebsowatych", na które zagląda maksymalnie dwóch graczy dziennie). Poza tym nadal naciskam na to dlaczego kupić VPSa ? Może dlatego, bo jest tańszy? Proszę o uzasadnienie.

@edit

Nie wgrała mi się odpowiedź użytkownika powyżej. Zależy mi głównie na tym czy to jest tanie czy droższe od normalnych hostingów.

Na pewno nie jest tańszy -> jeśli nawet to pewnie w hostingu który przepełnia maszyny. Bo na VPS firma może sobie pozwolić na overselling, a w przypadku sprzedażny minecraftów już nie bardzo.

Na VPS'a (dobrego) pod 20 slotów musisz wydać ok 50zł to zobacz lepiej fiberhost.pl 100 MB per slot 1.45 slot paysafecard itemshop etc.

Opublikowano

Serwer VPS jest odpowiedni dla osób które z racji zaawansowania technologicznego stosowanych rozwiązań potrzebują dostępu do systemu w celu jego odpowiedniej konfiguracji. Jeżeli nie potrzebujesz zarządzać systemem i nie chcesz się martwić tym czy działa stabilnie, czy jest dobrze skonfigurowany itp. to odpowiednim rozwiązaniem jest zwykły hosting. W hostingu masz zapewnioną pomoc techniczną w razie problemów z serwerem, to hosting martwi się o prawidłowe działanie systemu i utrzymywanie Twojego serwera w jak największej dostępności dla graczy. Panel obsługi pozwoli Ci uruchomić serwer bez żadnej wiedzy na temat systemu linux ani zagłębiania się w środowisko dla serwerów Minecraft.

Sprawdź naszą ofertę hostingu na http://crafthost.pl i skorzystaj z płatności Paysafecard która jest tańszą formą płatności niż SMS a porównywalnie wygodną i szybką.

CraftHost.pl to:

- Najwięcej na rynku przydzielanej pamięci RAM na slot, aż 125MB
- Darmowe 24 godzinne serwery testowe
- Dowolny silnik serwera
- Wydajne maszyny z dyskami SSD i 8 rdzeniowymi procesorami
- Polska lokalizacja maszyn co rzadko oferuje konkurencja
- Item Shop
- Menadżer pluginów który pozwala na ich instalację jednym kliknięciem myszki
- Backup danych serwera gry co 6 godzin. Jako nieliczni dbamy o bezpieczeństwo Twojego serwera.
- Podgląd mapy w 3D
- Zaawansowany lecz prosty w obsłudze panel obsługi
- Pełny dostęp do plików serwera gry przez konto FTP
- Baza danych MySQL
- Możliwość stworzenia pakietu indywidualnego po kontakcie z nami, nawet 200 slotów i więcej
- Płatność SMS, Paysafecard, płatność online i przelewem.
- Szybka i sprawna pomoc techniczna

Opublikowano

Serwer VPS jest odpowiedni dla osób które z racji zaawansowania technologicznego stosowanych rozwiązań potrzebują dostępu do systemu w celu jego odpowiedniej konfiguracji. Jeżeli nie potrzebujesz zarządzać systemem i nie chcesz się martwić tym czy działa stabilnie, czy jest dobrze skonfigurowany itp. to odpowiednim rozwiązaniem jest zwykły hosting. W hostingu masz zapewnioną pomoc techniczną w razie problemów z serwerem, to hosting martwi się o prawidłowe działanie systemu i utrzymywanie Twojego serwera w jak największej dostępności dla graczy. Panel obsługi pozwoli Ci uruchomić serwer bez żadnej wiedzy na temat systemu linux ani zagłębiania się w środowisko dla serwerów Minecraft.

Sprawdź naszą ofertę hostingu na http://crafthost.pl i skorzystaj z płatności Paysafecard która jest tańszą formą płatności niż SMS a porównywalnie wygodną i szybką.

CraftHost.pl to:

- Najwięcej na rynku przydzielanej pamięci RAM na slot, aż 125MB

- Darmowe 24 godzinne serwery testowe

- Dowolny silnik serwera

- Wydajne maszyny z dyskami SSD i 8 rdzeniowymi procesorami

- Polska lokalizacja maszyn co rzadko oferuje konkurencja

- Item Shop

- Menadżer pluginów który pozwala na ich instalację jednym kliknięciem myszki

- Backup danych serwera gry co 6 godzin. Jako nieliczni dbamy o bezpieczeństwo Twojego serwera.

- Podgląd mapy w 3D

- Zaawansowany lecz prosty w obsłudze panel obsługi

- Pełny dostęp do plików serwera gry przez konto FTP

- Baza danych MySQL

- Możliwość stworzenia pakietu indywidualnego po kontakcie z nami, nawet 200 slotów i więcej

- Płatność SMS, Paysafecard, płatność online i przelewem.

- Szybka i sprawna pomoc techniczna

Dziękuję za pomoc i skorzystam z Waszej oferty. Temat raczej został wyczerpany, bo dowiedziałem się wszystkiego co chciałem. Proszę moderacje o zamknięcie tematu.

9La1rOf.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...