Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer

Najlepszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam znalazlem na strychu komputer dzialal 2 -5 miesiecy temu postanowilem go uruchomic i normalnie zasilanie ale tylko slychac pisk ii co 2 sek i znowu pisk i tak ciagle pomocy !

Opublikowano

po 1 daj edita. Po 2 jak leżał tyle czasu to na pewno się zakurzył i nie działa wętylatorek. Przeczyść go i napisz.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Jak piszczy to znaczy że jest jakaś awaria, w jakiejś instrukcji z kompem powinno być napisane jak piszczy co ile sekund itd tak samo miałem z pralką xD

Opublikowano

Witam znalazlem na strychu komputer dzialal 2 -5 miesiecy temu postanowilem go uruchomic i normalnie zasilanie ale tylko slychac pisk ii co 2 sek i znowu pisk i tak ciagle pomocy !

Napisz czy masz krótkie sygnały czy długie czy oba i ile razy.

Opublikowano

Zadam pytanie amatorsko, czy do kabla do monitora masz przejściówkę przy końcówce? Tzn czy przy końcu kabla masz jakby 2 wtyczki- jedna w drugą?

Nie wiem jak to bardziej opisać. Ale jeśli zrozumiałeś to napisz. Być może znam przyczyne oraz rozwiązanie twego problemu.

Opublikowano

Zadam pytanie amatorsko, czy do kabla do monitora masz przejściówkę przy końcówce? Tzn czy przy końcu kabla masz jakby 2 wtyczki- jedna w drugą?

Nie wiem jak to bardziej opisać. Ale jeśli zrozumiałeś to napisz. Być może znam przyczyne oraz rozwiązanie twego problemu.

co to ma do rzeczy ? Chyba nic.

r3ePj8E.png

Opublikowano

co to ma do rzeczy ? Chyba nic.

Typowy gimbus zapewne.

Nie masz nic do napisania do nie pisz. Ja tylko postawiłem diagnozę problemu którego tak naprawdę autor tematu nie opisał dokładnie.

Jeśli potwierdzi moje słowa to mam dla niego rozwiązanie.

Także jeśli nic masz nic do powiedzenia to opanuj się i nie pisz, chyba ,że na temat.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak dla mnie to albo coś z RAM albo uszkodzona lub nie podłączone zasilanie do grafiki patrząc ogólnie po sygnałach bios, podaj dokładnie czy są one krótkie czy długie i ile ich jest (piknięcia).

Obok procesora, slotów kart rozszerzeń masz podaną nazwę płyty i zaraz obok BIOS podaj go.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Typowy gimbus zapewne.

Nie masz nic do napisania do nie pisz. Ja tylko postawiłem diagnozę problemu którego tak naprawdę autor tematu nie opisał dokładnie.

Jeśli potwierdzi moje słowa to mam dla niego rozwiązanie.

Także jeśli nic masz nic do powiedzenia to opanuj się i nie pisz, chyba ,że na temat.

Pozdrawiam.

Tylko co ma pikanie do monitora? ;x Tu stawiam na ram, tak jak to na wakc napisał

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Tylko co ma pikanie do monitora? ;x Tu stawiam na ram, tak jak to na wakc napisał

Następny..

Brak mi słów do osób z tego forum.

Ty stawiasz na ram, ja na kabel od monitora.

Opublikowano

Następny..

Brak mi słów do osób z tego forum.

Ty stawiasz na ram, ja na kabel od monitora.

... Co ma kabel do 'pikania' płyty głównej?!

więc twierdzisz że nawet jak kabel jest odłączony to i tak post sprawdzi czy jest uszkodzony ?

może inaczej...

Do Autora

Kabel od monitora masz podłączony do płyty głównej czy do karty graficznej ?

by coś udowodnić

z odpiętymi kablami wszystkimi oprócz zasilania też piszczy ?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

kabel do karty graficznej wszystkie piszczenia są dlugie mozna liczyć asz sie nie zagrzeje i nie wylączy ale go przeczyszczę biosu nie mam jak sprawdzić .

Opublikowano

kabel do karty graficznej wszystkie piszczenia są dlugie mozna liczyć asz sie nie zagrzeje i nie wylączy ale go przeczyszczę biosu nie mam jak sprawdzić .

Według definicji ogólnej wszystkich wersji BIOS długie i nie ustające piszczenie to tzw. ciągły ton informuje on nas o - błędzie pamięci RAM lub pamięci karty graficznej - tak jak mówiłem.

Wyjmij pamięci ram z gniazd na płycie głównej i sprawdź czy styki pamięci nie są zaśniedziałe. Twoja płyta główna jak i procesor mają zintegrowaną kartę graficzną ?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

U mnie jak włączam kompa to jest takie piknięcie i w tej samej chwili pojawia się obraz na monitorze i włączają się urządzenia myszka, klawiatura, sieć itp więc nie mówcie że to nie ma nic do rzeczy.

Opublikowano

U mnie jak włączam kompa to jest takie piknięcie i w tej samej chwili pojawia się obraz na monitorze i włączają się urządzenia myszka, klawiatura, sieć itp więc nie mówcie że to nie ma nic do rzeczy.

Piknięcia mają dużo do rzeczy.

Phoenix BIOS/Award BIOS - 1 krótki - brak problemów, POST przeszedł poprawnie

lecz wywołać go mogą tylko i wyłącznie urządzeni podłączone do płyty głównej, a nie urządzenia podłączone do nich (kabel jest podłączony do grafiki)

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...