Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] [Włam]Ktoś włamał mi się na konsole serwera.

MPPLG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam małe pytanie, a mianowicie ktoś włamał mi się na konsole serwera minecraft na modach. Serwer był non-premium. Włamywacz usunął wszystkie pliki serwerowe, zmienili hasła do ftp i do konsoli. Nie wiem, podać ich na policje? Podałbym ich już teraz, ale boje się że może mi coś grozić ponieważ korzystam z minecrafta non-premium a policja może skontaktować się z Mojang'iem/Notch'em...

Opublikowano

po pierwsze to skontaktuj się z hostingiem na który posiadasz serwer poinforum ich o tym po 2 podaj ich na policję a to że masz pirackiego minecrafta nic ci nie da bo w Polsce chyba piractwo nie jest aż tak zakazane tym bardziej że to minecraft a to że ci się włamali na serwer to jest ważniejsze.na 2 raz bardziej uważaj komu ufasz

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Gdzieś nie dawno czytałem, że jeśli odpalasz non-premium serwer, to może Ci ktoś zniszczyć serwer, a Ty mu nic nie zrobisz.

Gdybyś miał premium, to konsekwencję byś mógł wyciągnąć.

Napisz też do hostingu, żeby podali Ci historie logowań, o jakiej godzinie i z jakiego ip, ktoś się logował na Twoje konto. :)

Opublikowano

@2up a co ma jajko do jabłoni? co to daje że serwer jest non-premium? nic nie można usunąć plików poprzez to że serwer jest non-premium jest to nie realne może ktoś jakoś wyłapał hasło i go użył do logowania i wyczyścił wszystko ale i tak z tego są konsekwencje.Wszystkie logowania są zapisywane na maszynie jego ip i data oraz do jakiego konta się przyłączył i co z danego ip robił po czym można podać ip na policje a oni zrobią swoje

@up a na co nam ich nicki? ip podaj i skąd wiesz że to oni? tym bardziej że serwer był non-premium

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Mogę podać nicki osób które się włamały... GoldenApple i Judos...

@Uważajcie na nich...

Hahahaha kojarzę ich xD jak miałem serwer na modach to oni grali. GoldenApple robił wszystko, żeby serwer padł xD a co do judosa to cały czas zabijał graczy... xD

Gdzieś nie dawno czytałem, że jeśli odpalasz non-premium serwer, to może Ci ktoś zniszczyć serwer, a Ty mu nic nie zrobisz.

Napisz też do hostingu, żeby podali Ci historie logowań, o jakiej godzinie i z jakiego ip, ktoś się logował na Twoje konto. :)

serwery non-premium są nielegalne to po pierwsze i każdy Ci może zniszczyć serwer taka PRAWDA. A tak wogle jak się ma serwer premium to te serwery nie są atakowane ddosami, dosami itd. teraz taki przykład. taki KoMaR1911 (chyba każdy go zna xD), który atakuje wszystkie serwer non-premium na modach itd. on wie, że mu gówno za to zrobią bo to wy macie nielegalny serwer

Opublikowano

Podaj nazwę hostingu ;) - Jeśli to pukawka, jest duże prawdopodobieństwo, że Ci pomogę ;)

Uprzedzę fakt i powiem, że za pomocą maila lub numeru tel. możesz odzyskać hasło do PA ;) (Jeśli oczywiście to pukawka)

A jak już masz dostęp do PA to jesteś w domu :) - Kopia zapasowa, zmiana co oczywiste hasła do PA i wszystko gra.

Delikwenci włamali Ci się zapewne dzięki znajomości hasła i loginu do PA ;) Bo baaardzo wątpię, że zrobili to w inny sposób,

to wymaga dużego doświadczenia :P Zwłaszcza gdy jest to host pukawka - Który polecam! :)

A co do tego zgłoszenia na policje... ^.^ Nawet nie baw się w to - Takie jest moje zdanie :)

Opublikowano

Hmm serwer non-premium nic nie mogą ci zrobić jeżeli miał byś tam autorskie mody oraz pluginy to inna sprawa można ich oskarżyć o niszczenie mienia prywatnego lecz o tym można zapomnieć bez znajomości ich adresu IP :).

Opublikowano

Tak to jest jak się hasło podaje kolegom ze szkoły, w dodatku hasło na nijakim poziomie: 123456 ;_;

Nie każdy musi mieć takie hasła jak Ty ;)

Podaj nazwę hostingu ;) - Jeśli to pukawka, jest duże prawdopodobieństwo, że Ci pomogę ;)

Uprzedzę fakt i powiem, że za pomocą maila lub numeru tel. możesz odzyskać hasło do PA ;) (Jeśli oczywiście to pukawka)

A jak już masz dostęp do PA to jesteś w domu :) - Kopia zapasowa, zmiana co oczywiste hasła do PA i wszystko gra.

Delikwenci włamali Ci się zapewne dzięki znajomości hasła i loginu do PA ;) Bo baaardzo wątpię, że zrobili to w inny sposób,

to wymaga dużego doświadczenia :P Zwłaszcza gdy jest to host pukawka - Który polecam! :)

A co do tego zgłoszenia na policje... ^.^ Nawet nie baw się w to - Takie jest moje zdanie :)

Jeśli chodzi o hosting, serwer działa na serwerze vps ;)

Opublikowano

Napisz do hostingu na którym stoi serwer. Jeśli jest to szanujący się hosting na pewno mają kopie mapy. Jeśli nie miałeś tam nic ciekawego, autorskich pluginów, modów radzę Ci nie zgłaszać tego na policję, ponieważ nabawisz się tylko kłopotów związanych z tymi osobami. To jest tak jakbyś zgłosił na policję, że ktoś Ci ukradł 10 złotych. Ze względu bezpieczeństwa zmień hasło na trudniejsze.

@edit:

Jeśli serwer działa na VPS to wątpię, że odzyskasz mapę.

Opublikowano

na serwer premium da się zrobić ddos ale to też przechodzi na mojanga który blokuje ip i na serwer taki nie da się już wbić :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Opublikowano

Witam. Mam małe pytanie, a mianowicie ktoś włamał mi się na konsole serwera minecraft na modach.

18 min pozniej:

Mogę podać nicki osób które się włamały... GoldenApple i Judos...

najpierw nie wiesz kto sie wlamal a 18min pozniej masz pewnosc ze 2 osoby ktorych wogole nie znasz wlamaly ci sie ?

Opublikowano

Dobrze czytałeś bo przy włączeniu serwera wyświetla się że serwer na online-mode na false a co za tym idzie nie ma zabezpieczeń i mojang nie odpowiada za szkody.
Opublikowano

18 min pozniej:

najpierw nie wiesz kto sie wlamal a 18min pozniej masz pewnosc ze 2 osoby ktorych wogole nie znasz wlamaly ci sie ?

tez tak sadze w strzegulnosci ze jestem podejzewany o cos czegi ie zrobilem ;)

pozatem ten serwer nie jest mpplg tylko kensaja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...