Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak grać Riven i coś o Zedzie

AliGi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Spodobała mi się Riven, więc ją kupiłem i myślałem, że wszystko będzie fajnie, ale tak nie jest. Moje wyniki z ostatnich meczy: 4/7/15, 7/12/25/, 5//8/19. Chodzę nią przeważnie na topa, ale zdarzy się iść na bota. Bardzo łatwo jest mnie dednąć na linii. Eku składam różne, testuje bo wyniki mnie nie zadowalają. Więc co zrobić żeby odwrócić ten wynik?? Jak macie pytania to dawajcie.

Teraz o Zedzie. Grałem nim jak był w rotacji i z tego co pamiętam nie szło mi nim rewelacyjnie, a mimo to zastanawiam się nad jego zakupem. Dużo osób pisze, że jest bardzo mocny i opłaca się nim nauczyć grać. Wiem, że to sprawa indywidualna, ale ile czasu może mi zająć opanowanie go??? Dzięki

Opublikowano

Jakieś 15 meczy i powinieneś wiedzieć o co chodzi Zedem

Co do Rivenki do zgap build od Vanosza, poproś go o dodanie do friendsów i pospectuj jego gry jak gra Riven. Oglądaj streamerów a przede wszystkim ćwicz. Farm farm farm

Opublikowano

No to jak ci nie idzie Riven to poćwicz na jakiś normalach a co do buildu to zrób hmm BT, Last Whisper, Black Cleaver, GA, Chyba jeszcze się hydre robi ale nie jestem pewien i chyba buty ale też nie jestem pewien :>

A co do Zeda dużo osób pisze, że Zed jest mocny bo Zed jest mocny w końcu to assassin. Opłaca się nim uczyć grać? Yyy każdą postać po zagraniu 1 ew. 2 gier ogarniasz mechanikę postaci sooooo? Ile czasu może zająć opanowywanie postaci? W tym przypadku Zed to myślę, że tak z 1/2 gry na ogólną grę Zedem a na takie coś żeby ogarniać cienie jak ultujesz wiesz, naciśniesz R to pojawisz się na tym klonie z tyłu itp. to + kilka gier tak myślę. Build na Zeda raczej powinieneś znać bo przeważnie robi się zawsze te same 4/5 itemy

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Co nieco o Riven,stosuj jej pasywa +dmg co kazdy uzyty skill masz jeden auto attack z dodatkowym dmg ktore daje ci straszny power. Pierwszy item na riven powinien być pod dmg, last whisper, bloodtrister albo hydra a potem lecisz tanka. Preferuje build: krwiopijec, omen, aniolek, ostatni szept, ognista opończ(firecape czy jakos tak) :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...