Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcielibyście na takim serwerze ?

Manio356

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Mam zamiar otworzyć serwer typu FreeBuild ale nie taki jak wszystkie, mam zamiar dodać do niego kilka modów m.in BiblioCraft, Pam's Harvest, BackPacks i kilka innych. Wydaje mi się że mody urozmaicą trochę rozgrywkę.

Na serwerze będzie kilka typów eventów, które zostawiam dla siebie ;)

Planuję zrobić system prac np. górnik w kopalni kopie stone, węgiel i inne rudy, drwal w tartaku rąbie drzewo itp.

Będzie kilka budynków ozdobnych jak i spełniających swoje zadanie np. MC'Donald (kupno jedzenia), Galeria (kupno/sprzedaż surowców), Domki wypoczynkowe (kupno mieszkania), Komisariat Policji (więzienia) jak i kilka innych budynków.

Do Waszej dyspozycji będą raczej 4 rodzaje działek (mała działka dla biedniejszych graczy, duża działka dla bogatszych graczy, "nietypowa działka" dostępna pod specjalny event - można ją wygrać, działka VIP - dla graczy z rangą VIP)

Aby zagrać na serwerze będzie zapewne zrobiony Launcher a jeśli nie to będą dostępne pliki ;)

Prosiłbym Was co można dodać jeszcze na serwer, wynagradzam Like'ami.

PS: Jeśli czegoś zapomniałem to później dopiszę, może dam jakieś SS

Opublikowano

@ref

Prace nad serwerem idą małymi krokami do przodu. Trwa ostateczny wybór modów.

PS: Byłby ktoś chętny do zrobienia lauchera/instalki modów ? Dogadamy się jakoś.

Opublikowano

Jeśli chodzi o serwer to będzie on kupiony na hostingu (pewnie teraz myślicie że wtedy to lipnie bo lepiej kupić np. dedyka) ale hosting też jest dobry, dla ciekawskich to lvlup.pro , serwer będzie mieć zapewne 10GB RAM który z czasem będzie zwiększany. Silnik serwera to MCPC+

Strona serwera zapewne będzie zrobiona ale na razie chcę zrobić serwer pod względem pluginów, modów i mapy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...