Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik Gladiatus

Packer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Postanowiłem dzisiaj zaprezentować kilka screenów z silnika (klonu) Gladiatusa nad którym pracuję.

Na razie nie wrzucam plików, ponieważ nie chcę dać wam chłamu, a porządne pliki.

Lista rzeczy do poprawki/zrobienia jest w tej chwili następująca:

- Statystyki/osiągnięcia/familia

- Gildia

- Ranking

- System drag & drop przedmiotów (na razie jest obecny lecz nie działa)

- Trening

- Dom aukcyjny

- Rynek

- Lochy

- Pustelnik

- Konto premium

- System bonusów

I tak w skrócie to byłoby tyle.

Jeżeli chcesz pomóc mi w pracy przyczyniając się tym samym do szybszego udostępnienia plików to na adres mailowy podany poniżej wyślij mi następujące informacje:

1. Spis lochów, obstaw i bossów

2. Spis potworów z wypraw i ich statystki

3. Poziom przedmiotów, które mogę widzieć w domu aukcyjnym/na rynku w zależności od lvl

4. Nazwy i opisy aren dla poszczególnych lvl

5. Ilość zdobywanego expa, złota i honoru za każdego potwora

6. Koszta treningów i budynków gildii na każdym poziomie

Jak już obiecałem na początku wiadomości - w załączniku znajduje się kilka screenów z aktualnych postępów pracy.

E-Mail: [email protected]

post-1036685-0-23081200-1382911017_thumb.jpg

post-1036685-0-25460400-1382911037_thumb.jpg

post-1036685-0-64587900-1382911052_thumb.jpg

post-1036685-0-51252500-1382911079_thumb.jpg

post-1036685-0-92418100-1382911094_thumb.jpg

post-1036685-0-09080300-1382911117_thumb.jpg

post-1036685-0-19930700-1382911133_thumb.jpg

Opublikowano

Przepraszam Cię bardzo - kogo?

Podeślij link, albo jakieś info o nim/niej i samym projekcie lub plikach jak możesz.

Nie ukrywam że nie pisałem tego od podstaw - ja to jedynie dopracowuję i ulepszam, a nie mam pojęcia o czym piszesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy silnik bedzoe do pobrania ?

Silnik udostępnię do pobrania, gdy tylko uda mi się zebrać informacje o potworach i ich statystykach w poszczególnych wyprawach.

Później będę już tylko na bieżąco aktualizował pliki i dodawał nowe funkcje (te brakujące, wymienione w pierwszym poście).

Opublikowano

Packer nie rozumiem , jeśli chcesz edytować potwory to masz tam w phpmyadmin ;)

<facepalm>

Nie chodzi mi o to. Edytować sobie potrafię, przecież skrypt dopracowałem sam więc dziwnym by było gdybym takich rzeczy nie wiedział. Po prostu staram się uzyskać szczegółowe informacje o statystykach potworów. Teraz zrozumiałeś w czym tkwi mój problem?

Opublikowano

Wiesz co? Myślę że tak, mógłbym, ale wiele, wiele rzeczy jest jeszcze niedopracowanych lub nie działa, więc pobieranie takich plików jest samobójstwem :P

Z ostatniej chwili:

- Kończę tworzyć skrypt gildii,

- Prawie finisz tworzenia potworów.

Już niedługo silnik zostanie przeze mnie opublikowany!

Opublikowano

Git

_______________________________+++++_+_+_+_+_

Jaki polecasz darmowy hosting do serwera gladiatusa?

000webhosting troche mi cos lami :/ ftp nie moze sie polączyć itp wolałbym jakis inny :)

7a89af046e173a8ae6c44811ba963383173.245.

Forever

Opublikowano

Ciężko powiedzieć. Darmowe to ogólnie syf i wszechobecne ubóstwo :P

Ale jeżeli już mam coś polecić to ct8.pl, lub cwahi.net jednakże nawiązując do tego drugiego to póki co nie można pod niego podpiąć żadnych domen, więc pozostaje jedynie alias bo nieciekawie to w oryginale wygląda (strona.cwahi.net).

Opublikowano

i co z tym silnikiem bo fajnie się zapowiadało kiedy planowana data premiery ??

Odpowiem jak Blizzard - będzie jak skończę, na razie dałem wam tylko zapowiedź tego jakim idealnym klonem oryginału on będzie :D

do ct8 i cwahi jest blok na konta rejestracji :3 więc podaj coś innego :D

No to lepszych nadających się do tego celu nie znam :P

Po prostu zaspamiłeś trochę kontami bo ja miałem na obu po 6 kont i blokady jeszcze nie miałem :P

Lepiej wykupić .pl + hosting, a nie bawić się w powolne, awaryjne darmowe hosty.

Opublikowano

Więc nie wiem. Może jakaś blokada na pewne IP lub coś w tym stylu. Tak czy inaczej od tego jest osobny temat, nie będziemy spamić o hostach w zapowiedzi silnika gladiatusa :D

Opublikowano

Odpowiem jak Blizzard - będzie jak skończę, na razie dałem wam tylko zapowiedź tego jakim idealnym klonem oryginału on będzie :D

Oto odpowiedź :P Parę postów wcześniej miałeś, wystarczyło przeczytać wątek ;) Możesz być pewny że w wolnych chwilach cały czas nad nim pracuję :)

Opublikowano

hmmm... no cóż, najlepszy byłby serwer VPS jeżeli myślisz o postawieniu takiej gry poważnie. Ale sądzę, że wyrobić może nawet taki standardowy hosting az.pl.

Na darmowych nie polecam zakładać bo przeważnie są one strasznie mulaste i ociężałe, a większość i tak zabrania w regulaminie stawiania gier via www.

Lepiej jest zdecydowanie wyłożyć trochę pieniędzy i mieć wszystko tak jak być powinno, a do testów w pojedynkę, żeby nie nadwyrężać budżetu domowego można wykorzystać zawsze XAMPP'a czyli ukochanego localhosta :D

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy postawienie gry na tym silniku jest legalne?

Żatujesz sobie? :P

Pewnie że nie. Znaczy to jest tak:

Jeżeli zmienisz sobie grafikę to z pewnością nikt nie będzie miał zastrzeżeń, że możesz legalnie używać silnika. Ale jeżeli zamierzasz pozostać przy aktualnej to używanie NIE jest legalne.

Opublikowano

A na kiedy +/- będzie gotowy silnik?

Zważając na to, że otrzymałem już wszystkie potrzebne mi informacje, ale robię to jedynie z doskoku po kilkanaście minut dziennie, to na oko dam download około połowy lutego / początek marca.

Ostatecznym terminem jest właśnie początek marca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...