Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zużycie procesora

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam procesor i5-3330 8 gb ram i gtx 550 ti.Gram na średnich ustawieniach i mam zużycie procesora około 70% przy samym bf3.Czy to normalne? Komputer wtedy chodzi głośno,ale jest regularnie czyczony sprężonym powietrzem.Nie mówcie że za słaby procesor bo kosztował 700 zł.Czego to jest wina?Temperatura procka wynosi w bfie 60 stopni a w spoczynku 40.

Opublikowano

Witam mam procesor i5-3330 8 gb ram i gtx 550 ti.Gram na średnich ustawieniach i mam zużycie procesora około 70% przy samym bf3.Czy to normalne? Komputer wtedy chodzi głośno,ale jest regularnie czyczony sprężonym powietrzem.Nie mówcie że za słaby procesor bo kosztował 700 zł.Czego to jest wina?Temperatura procka wynosi w bfie 60 stopni a w spoczynku 40.

Temperatura jest w porządku. W tej cenie ten procesor jest nieopłacalny, ale już go kupiłeś.

Spróbuj przeskanować komputer programem antywirusowym i wyczyścić programem CCleaner.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pc byl skladany rok temu,ccleanerem tegularnie czyszcze kompa.Mam jeszcze pytanie:czy boxowe chlodzenie moze ograniczac procesor i tak halasowac? Jak wlaczam komputer to chodzi cichutko i zuzycie procka jest ok.5%.Problem zaczyna sie przy graniu minimum 15 min w bf3 kiedy nagle komp zaczyna halasowac i jest wysokie zuzycie procka.Mozliwe jest ze ten procek sie nie nadaje? Czy moze trzeba nalozyc nową paste termoprzewodzącą.Dodam jeszcze ze mam boxowe chlodzenie

Sory jeszcze za wszelkie bledy i powtorzenia ale pisze z telefonu

Opublikowano

Skoro po wyłączeniu wszystkiego zużycie wynosi 5% to proca nic nie zżera więc w takim razie widocznie tak ma być

Pastę możesz nałożyć, nic się od tego nie stanie (tylko nie za dużo ;d)

Podaj może też MARKĘ! i moc zasilacza

LOL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...