Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VPN] Graj 29 Października!

McQuicks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie! Wiecie może, że niestety premiera gry w Polsce będzie miała miejsce 31 Października. W Ameryce na przykład ta premiera będzie wcześniej, bo już 29 Października.
Jesteśmy więc zmuszeni czekać. Ale czy na pewno?
Jest pewien sposób, żeby ominąć te głupie daty premiery i grać już 29 Października jak Amerykanin. :)
Więc tak - całość polega na tym, że po zmienieniu naszego IP na amerykańskie i po zresetowaniu Origin'a będziemy mogli pobrać wstępnie oraz grać na takich warunkach, jakby nasz komputer był w USA.
Link do VPN, czyli programu, który pozwoli nam zmienić nasze IP :

Przechodząc dalej. Kiedy zainstalujemy program wystarczy zmienić nasze IP na amerykańskie. :)
Tutaj przykładowy poradnik jak to zrobić :
Następnie wystarczy włączyć, lub zresetować Origin (jeśli był już włączony) i nacisnąć przycisk 'Pobieranie Wstępne' przy grze Battlefield 4.
I już. :)
Po rozpoczęciu ściągania można wyłączyć CyberGhost VPN'a.
UWAGA! NIE STOPOWAĆ ANI NIE RESETOWAĆ ŚCIĄGANIA, BO PRZESTANIE DZIAŁAĆ!
No i chciałbym zaprzeczyć jakimkolwiek pogłoskom i wątpliwościom, że możecie dostać za to bana. Rozmawiałem z konsultantem firmy Electronic Arts, który stwierdził, że kupowanie przez VPN'a nie jest legalne, ale nie ma zapisku w regulaminie, który nie pozwalałby na robienie rzeczy przedstawionych powyżej. Nie musicie więc obawiać się bana.
Jeśli poradnik się przydał to naciśnijcie przycisk 'Lubię To' :D
Ja sam był tego sposobu użył, ale kod do gry dostane dopiero 30 Października, bo organizator konkursu, w którym wygrałem taki termin otrzymania nagrody ustalił. :D
Poradnik został napisany przeze mnie na podstawie informacji zawartych w witrynie Battlelog.
Pozdrawiam, McQuicks.
Opublikowano

Ale wiecie że można grać od dzisiaj nie? Nie? No bo dzisiaj była premiera w Korei :D

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Tak, to prawda. Od godziny 16:00 gra jest dostępna dla Koreańczyków i paru innych państw (premiera obowiązująca o godzinie 00:00 dnia 29 Października czyli po Amerykańsku). Oprócz tego, że u nich strefy czasowe się zmieniają zmieniają się względem Ameryki i po prostu wcześniej mogą grać.

Ja niestety nie zagram wcześniej, bo dalej oczekuję na kod Electronic Arts za zwycięstwo w ich konkursie. :)

Opublikowano

@Up, a powiedz mi. własnie skończyłem pobierać na normalnym IP. Czy jeśli zmienie IP poprzez VPN to żeby dzisiaj zagrać muszę ponownie pobrać grę?

Głównie mi zależy żeby teraz singla ograc, a w dzień premiery ze znajomymi ograć multi :D

Niech ktoś zapoda jakiegoś VPN na korei.

Jesteście pewni czy nie ma za to bana?

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Opublikowano

@Up, a powiedz mi. własnie skończyłem pobierać na normalnym IP. Czy jeśli zmienie IP poprzez VPN to żeby dzisiaj zagrać muszę ponownie pobrać grę?

Głównie mi zależy żeby teraz singla ograc, a w dzień premiery ze znajomymi ograć multi :D

Niech ktoś zapoda jakiegoś VPN na korei.

Jesteście pewni czy nie ma za to bana?

Można zaryzykować chociaż w single player. na multiplayer bym poczekał.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dobra, ja już grałem. Nie będzie banów za VPN. Zbyt wiele osób pytało np. na twiterze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...