Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dotyczących PS Vita

Konsolowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio zauważyłem, że na forum pojawia się coraz to więcej różnych tematów o PSVITA. Tak więc i ja postanowiłem napisać jeden. Kiedyś to byłem wielkim fanem konsoli stacjonarnych jak i zarówno przenośnych. I oczywiście chodzi tylko i wyłącznie o Sony. Miałem pierwsze PSP i każde następne. Potem sprzedałem PSP wraz ze wszystkimi grami. Teraz, kiedy minęły już dwa lata od premiery VITY zastanawiam się nad zakupem konsoli przenośnej.

1: Dylemat jest taki, czy kupić teraz czy może jednak wstrzymać się do następnej konsoli przenośnej? Mam zamiar od listopada wprowadzić usługę PS+ tak więc będę mógł dodawać do listy gier również te, które są na VITĘ. Może dla niektórych wydawać się to głupie, ale nie kupowałem usługi PS+ bo lubię mieć gry w wersjach pudełkowych. \

2: Mam też PS3 i z niecierpliwością czekam na PS4. No ale wiecie, VITA ma takie gry, które nie wyjdą na konsole stacjonarne a mam straszną ochotę w nie pograć. Dodam, że jeżeli miałbym kupić VITĘ kupiłbym dopiero w kwietniu 2014. I stąd moje pytanie czy nie lepiej po prostu czekać na next-gena.

3: Gry kupowałbym pewnie w wersji elektronicznej bo nie mam pewności czy następna konsola, która będzie może nie mieć wstecznej kompatybilności jeżeli chodzi o te małe dyski z grami do VITY. Co o tym wszystkim sądzicie?

4: Kupować VITĘ w kwietniu 2014 czy czekać na nową generację?

5: I jak wiadomo do VITY potrzeba kartę pamięci tak więc może mi ktoś powiedzieć ile te gry na VITĘ z Plusa zajmują? Tak mniej więcej np. te, które są w tym miesiącu.

Jeżeli kogoś interesuje moja kolekcja gier na PS3 to proszę:

http://fotozrzut.pl/zdjecia/9b6e13cfd1.jpg

Pozdrawiam,

Konsolowiec.

Opublikowano

Witam! Ostatnio zauważyłem, że na forum pojawia się coraz to więcej różnych tematów o PSVITA. Tak więc i ja postanowiłem napisać jeden. Kiedyś to byłem wielkim fanem konsoli stacjonarnych jak i zarówno przenośnych. I oczywiście chodzi tylko i wyłącznie o Sony. Miałem pierwsze PSP i każde następne. Potem sprzedałem PSP wraz ze wszystkimi grami. Teraz, kiedy minęły już dwa lata od premiery VITY zastanawiam się nad zakupem konsoli przenośnej.

1: Dylemat jest taki, czy kupić teraz czy może jednak wstrzymać się do następnej konsoli przenośnej? Mam zamiar od listopada wprowadzić usługę PS+ tak więc będę mógł dodawać do listy gier również te, które są na VITĘ. Może dla niektórych wydawać się to głupie, ale nie kupowałem usługi PS+ bo lubię mieć gry w wersjach pudełkowych. \

2: Mam też PS3 i z niecierpliwością czekam na PS4. No ale wiecie, VITA ma takie gry, które nie wyjdą na konsole stacjonarne a mam straszną ochotę w nie pograć. Dodam, że jeżeli miałbym kupić VITĘ kupiłbym dopiero w kwietniu 2014. I stąd moje pytanie czy nie lepiej po prostu czekać na next-gena.

3: Gry kupowałbym pewnie w wersji elektronicznej bo nie mam pewności czy następna konsola, która będzie może nie mieć wstecznej kompatybilności jeżeli chodzi o te małe dyski z grami do VITY. Co o tym wszystkim sądzicie?

4: Kupować VITĘ w kwietniu 2014 czy czekać na nową generację?

5: I jak wiadomo do VITY potrzeba kartę pamięci tak więc może mi ktoś powiedzieć ile te gry na VITĘ z Plusa zajmują? Tak mniej więcej np. te, które są w tym miesiącu.

Jeżeli kogoś interesuje moja kolekcja gier na PS3 to proszę:

http://fotozrzut.pl/zdjecia/9b6e13cfd1.jpg

Pozdrawiam,

Konsolowiec.

1. Poczekaj do następnej

2. Czekaj na next gena (moim zdaniem PS VITA się nie opłaca)

3. Nwm raczej tak

4. Czekaj (chyba, że bardzo chcesz VITĘ i masz kasę :) )

5. Nwm ogólnie pewnie od 1 GB do 8, może więcej. (Zakup kartę 32 GB :P )

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

1. Kolejna konsola przenośna od Sony jeszcze długo nie wyjdzie :D (PS Vita ma dopiero rok) Niedawno była premiera PS Vity Slim ;) Śmiało kupuj PSV.

5. Od 100MB do 5 GB

Na pytania 2-3 nie odpowiadam bo są tak napisane że nic nie rozumiem :)

1. Poczekaj do następnej
2. Czekaj na next gena (moim zdaniem PS VITA się nie opłaca) Jak ktoś kto nawet konsoli nie ma może mówić że coś się nie opłaca? xD
3. Nwm raczej tak
4. Czekaj (chyba, że bardzo chcesz VITĘ i masz kasę :) )
5. Nwm ogólnie pewnie od 1 GB do 8, może więcej. (Zakup kartę 32 GB :P ) Gry mają od 100MB do maksymalnie 5GB ; )

@Romano Nie wypowiadaj się na temat skoro nie masz żadnego pojęcia o konsoli :P

No i posiadanie PS3, PS4 i PSV jednocześnie ma zalety - jak masz PS Plus to gry za darmo dostaniesz na 3 konsole :) To się bardzo opłaca.

Co do samej PS Vity mogę powiedzieć po prawie pół roku użytkowania że się ogólnie opłaca ją kupić. Ja jestem zadowolony. ;)

Opublikowano

Będzie w europie slim. W 2014 z pewnością będzie się opłacać kupić vitę (nie slim chyba że ona też stanieje) ponieważ prawdo podobnie będzie w ciekawej cenie. Tak jak kolega wyżej pisał na next gena poczekamy jeszcze długo. Rozmiary gier, przykładowo AS ok 3GB, FIFA 13 2,5GB, Gry z psp ok 1,5GB. Kartę pamięci nie mniejszą niż 16 bym brał.

2vnrryq.png

Pamiętaj o naciśnięciu przycisku lubię to kiedy ktoś ci pomoże! ;D

2974969666.png

Opublikowano

1. Kolejna konsola przenośna od Sony jeszcze długo nie wyjdzie :D (PS Vita ma dopiero rok) Niedawno była premiera PS Vity Slim ;) Śmiało kupuj PSV.

5. Od 100MB do 5 GB

Na pytania 2-3 nie odpowiadam bo są tak napisane że nic nie rozumiem :)

@Romano Nie wypowiadaj się na temat skoro nie masz żadnego pojęcia o konsoli :P

No i posiadanie PS3, PS4 i PSV jednocześnie ma zalety - jak masz PS Plus to gry za darmo dostaniesz na 3 konsole :) To się bardzo opłaca.

Co do samej PS Vity mogę powiedzieć po prawie pół roku użytkowania że się ogólnie opłaca ją kupić. Ja jestem zadowolony. ;)

... Posiadam konsolę przenosną, ale nie PS Vitę. W porównaniu do tej co mam PS VITA sie nie opłaca na razie, a zgrami to nie wiedziałem pojemności dlatego taki opis ...

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

... Posiadam konsolę przenosną, ale nie PS Vitę. W porównaniu do tej co mam PS VITA sie nie opłaca na razie

A jaka to konsola? :P Zrozumiałbym twoją wypowiedź gdybyś miał i PSV i tę druga konsolę przenośną i byś porównywał. Na rynku przenośnym oprócz Vity opłaca się popatrzeć na PSP lub 3DSa ALE PSV obsługuje wiele gier z PSP a po 2 nie każdy lubi gry które są na 3DS ;) Także pier*olenie z twojej strony że coś czego nie masz się nie opłaca jest bez sensu.

Opublikowano

Mam PSP 2007

i nie opłaca mi się kupywać PS VITY :)

Ja mam PSP 3004 (od 3 lat) i nadal uważam że Vita się opłaca ;o Może uzasadnisz wreszcie swoje argumenty dlaczego się Vita nie opłaca? :)

Opublikowano

Ja mam PSP 3004 (od 3 lat) i nadal uważam że Vita się opłaca ;o Może uzasadnisz wreszcie swoje argumenty dlaczego się Vita nie opłaca? :)

No, ok:

1. PSP 2007 (albo inne wersje jak 3004) kosztują mniej więcej używane albo nowe po 100, 150, 200 no czasem 300 zł

2. Ps VITA kosztuje około 1000zł

3. Jak mam wydać 1000zł na Ps VITĘ to wole za to kupić PSP3 fakt nie jest przenosne ale bynajmniej pogram w wiekszą ilość gier :)

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

No, ok:

1. PSP 2007 (albo inne wersje jak 3004) kosztują mniej więcej używane albo nowe po 100, 150, 200 no czasem 300 zł

2. Ps VITA kosztuje około 1000zł Za ok 750zł możesz dorwać NOWĄ PS Vitę z kartą pamięci i grą w zestawie ;) Nie wiem skąd ty te ceny bierzesz bo chyba z Media Marktu albo innych gównianych sklepów.

3. Jak mam wydać 1000zł na Ps VITĘ to wole za to kupić PSP3 fakt nie jest przenosne ale bynajmniej pogram w wiekszą ilość gier :)Co to PSP3? xD A po drugie właśnie w tym urok PS Vity że jest przenośne i możesz grać w nowe gry poza domem ;)

Opublikowano

Ja kupię Vitę jak wyjdzie slimka w Europie.

Jak na razie Sony milczy jeśli chodzi o plany wydanie PS Vity Slim poza Japonią :P Zawsze możesz stamtąd sprowadzić konsolę bez problemu.

Opublikowano

A tak w ogóle jaka jest cena slimki? Bo nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji. Polskiego menu raczej mieć nie będzie ale angielskie już raczej tak, prawda?

Opublikowano

A tak w ogóle jaka jest cena slimki? Bo nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji. Polskiego menu raczej mieć nie będzie ale angielskie już raczej tak, prawda?

Oczywiście że ma polskie menu ;). To po prostu trochę zmieniona Vita z TYM SAMYM systemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...