Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pojawienie się postaci odrazu po zalogowaniu

Teodo'r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Standardowo przy zalogowaniu do gry postać jest przez chwilę "przezroczysta".

Po wgraniu tego difa to się zmieni - widzieć nas będą też inni gracze.

Dif:

This difference file has been created by IDA Pro & .Teodor

game_34083
000F4421: E8 00
000F4422: AA 00
000F4423: 16 00
000F4424: F3 00
000F4425: FF 00

Podziękowania dla Terenzo za pomoc z szukaniem wywołania funkcji.

Jakby ktoś chciał fixa na znikanie postaci podczas bicia mieczem to zapraszam na PW.

Opublikowano

hmm.. możesz bardziej opisać co to daje ? Jakie krycie xD

Bo nie ogarniam troszeczkę. Po zalogowaniu normalnie widać postać a nie jak na kryciu ; p

r3ePj8E.png

Opublikowano

hmm.. możesz bardziej opisać co to daje ? Jakie krycie xD

Bo nie ogarniam troszeczkę. Po zalogowaniu normalnie widać postać a nie jak na kryciu ; p

Przez chwilę jest "przezroczysta".

Nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć.

Opublikowano

Po zalogowaniu się przez jakieś 3/5 sekund widać tylko same efekty np świecenie zbroi, i wtedy sekundę trwa przejście z niewidocznej postaci do załadowania modelu.

Opublikowano
Jakby ktoś chciał fixa na znikanie postaci podczas bicia mieczem.

O jakim znikaniu mówisz? Bo nie bardzo pamiętam jakieś znikanie podczas bicia. Chyba, że to przez tego difa.

Opublikowano

Nie wiem po co robić takiego diffa, prawdopodobnie tylko szkodzicie grze lub clientowi. Skoro tak zrobili to nie powinno się tego zmieniać, bo jakiś powód, że to tam jest jakiś ma. Tyle ode mnie.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

z tego co sie orientuje to na nowym game tak jest ze sie buguje i stajesz sie niewidzialny :P ale nie jestem pewien

^^ Kliknij tutaj w dól ^^

"Narodowiec, nie nazista. Prawdziwy Polak - nacjonalista! Czołem!"

CaM

Opublikowano

z tego co sie orientuje to na nowym game tak jest ze sie buguje i stajesz sie niewidzialny :P ale nie jestem pewien

tak, buguje się. Nie odbugowuje się nawet po interakcji z potworami

57199140501148694665.png

Opublikowano

tak, buguje się. Nie odbugowuje się nawet po interakcji z potworami

to samo na wojnie gildi, postacie stają sie niewidzialne odbugowuje się jak np stanie się na konia a jak się nic nie będzie robić to się bedzie niewdzialnym.

sygna1.png

Opublikowano

Specjalnie jest ustawione pojawianie sie postaci po kilku sekundach.

Zwiazek z mobami. Kto wie to rozumie.

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

@UP ... sprawdz sobie ze na game 34... jak logasz to czesto nie znika ci niewidzialnosc po 3 sec tylko ciagle trwa boze ....

^^ Kliknij tutaj w dól ^^

"Narodowiec, nie nazista. Prawdziwy Polak - nacjonalista! Czołem!"

CaM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@UP ... sprawdz sobie ze na game 34... jak logasz to czesto nie znika ci niewidzialnosc po 3 sec tylko ciagle trwa boze ....

Problemy wynikają przez niezgodność pakietów binka <=> serwer z tego co zauważyłem.

0LsM05U.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Twoje diffy sa zjebane w 3 dupy

nie radze wgrywać

No ja sądzę całkiem co innego, przetestowałem ów diff - działa prawidłowo wszystko.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja uważam ten pomysł za niepotrzebny z jednego powodu - te kilka sekund kiedy gracz jest niewidoczny to szansa, by się oddalić od wrogiego gracza. Wgrywając tego difa pozbawiamy graczy tej szansy. Po 2 moby, które są agresywne nie dadzą nam wstać. W sumie jak kto woli, ja wole pozostawić tą opcje po staremu.

Opublikowano

Fajne , ale jeżeli jesteś GM chcesz kogoś sprawdzić tepasz się do niego i zanim wpiszesz "/inv" to gracz cię zobaczy .

Ale ogólnie plus za wstawkę .

idioto wcześniej i tak by cie zobaczył na minimapie, no nie wytrzymam co za poziom ludzi na mpc teraz jest...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie bardzo przydatne np dla tego, że jak sobie np expisz i padniesz po czym wstaniesz to czasami nie zdazysz sie nawet zabuffac bo moby szybciej zaczynają atakować niż zniknie ta "niewidzialność". Oczywiście mówię o sytuacji gdy buff nie jest w PT ^ ^'

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo przydatne np dla tego, że jak sobie np expisz i padniesz po czym wstaniesz to czasami nie zdazysz sie nawet zabuffac bo moby szybciej zaczynają atakować niż zniknie ta "niewidzialność". Oczywiście mówię o sytuacji gdy buff nie jest w PT ^ ^'

To czy moby biją Cię od razu czy po zniknięciu zależy od otrucia.

Ten dif stwarza, że moby agresywne zawsze będą Cię biły od razu.

0LsM05U.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajne , ale jeżeli jesteś GM chcesz kogoś sprawdzić tepasz się do niego i zanim wpiszesz "/inv" to gracz cię zobaczy .

Ale ogólnie plus za wstawkę .

Wtedy używasz /inv przed teleportem... Gracz wtedy zobaczy GM tylko przez ułamek sekundy.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...