Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Cms - Portal muzyczny

DarHor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. ! ;P
Szukam jakiegoś porządnego cms'a który spełniałby wymagania pod taki portal. Przejrzałem już masę tego jednak nie wiem do którego były by najlepsze wtyczki. Takie jak np odtwarzacz, aby po mimo przechodzenia między stronami muzyka dalej leciała.

Aby np. po prawej stronie było okienko z play listą i takie tam. :) Który cms ma masę w tyczek z których dało by się takie właśnie wybrać aby to wszystko przyzwoicie wyglądało i działało? :P

Opublikowano

Raczej nie da się zrobić tak, by muzyka leciała podczas przechodzenia między podstronami, lecz można oprzeć cały skrypt o js i powinno się takie coś udać. :)

Poszukaj na blogu klocus czy jakoś tak.

Opublikowano

A bez tego? Aby np odtwarzacz był w innym małym okienku.? Nie wiem czy coś tam fajnego będzie ale sprawdzę.

@edit jest voodoo ltóre ma dużo błędów. Nawet zainstalować się nie da.. ;/

Opublikowano

Nie da, to się...

Są 2 wyjścia:

1. Ramki (nie polecam);

2. AJAX;

@Edit:

Można zrobić tak, by odtwarzacz otwierał się w nowym oknie (JS), lecz większość przeglądarek to blokuje.

#Edit2:

Jest też taka możliwość: Wszystko na 1 stronie i scrollowanie :)

897771404427433574016.png

Opublikowano

Raczej nie da się zrobić tak, by muzyka leciała podczas przechodzenia między podstronami, lecz można oprzeć cały skrypt o js i powinno się takie coś udać. :)

Poszukaj na blogu klocus czy jakoś tak.

Da się coś takiego zrobić, aczkolwiek darmowego cms'a nie znajdziesz z takim wymaganiem.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Ludzie, CMS to system zarządzania treścią. Do większości darmowych CMS'ów można napisać takie pluginy i edytować szablony jak się chce.

Masę wtyczek ma Joomla. Ale żeby zrobić coś konkretnego trzeba znać co najmniej HTML, CSS, PHP i ewentualnie js - bądź znaleźć osobę która się na tym zna.

A i tak korzystając z darmowych CMS'ów osiągniesz marny efekt.

gamedevmania.com

Opublikowano

@up. Tak uważam, ale to jest tylko moje zdanie i nikogo nie próbuję zniechęcić ani do niczego nie zmuszam.

Każdy CMS wymaga jakiejś podstawowej wiedzy, ponieważ gotowe rozwiązania jest naprawdę trudno znaleźć.

gamedevmania.com

Opublikowano

Pamiętaj jednak, że jeżeli chcesz autorski skrypt to i musisz trochę wywalić... Za sam skrypt wywalisz 50-300zł + za tzw. layout też nie mało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...