Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik Snipera

LoveSniper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś z nudów napisałem poradnik snipera mam nadzieje że się przyda :]

A oto on :

Snajper

// Na polu bitwy snajper jest bardzo ważny. Wprawdzie nie nadaje się do bezpośrednich szturmów, za to jego właściwości są przydatne podczas walki na duże odległości.

// Snajper zawsze musi być dobrze ukryty, zwykłe stanie jest bez sensu, stajemy się bowiem łatwym celem. Lepiej przykucnąć lub leżeć. Grając na dużych mapach warto wykorzystać jej elementy np. wieże, dachy budynków, murki, skrzynie a także góry i drzewa. Wybierając odpowiednie miejsce polecam się wcześniej upewnić, czy nie widział nas wróg. Może nas po cichu zajść od tyłu i koniec zabawy. W góry najlepiej dostać się za pomocą odrzutowca czy helikoptera, czasem jest to jedyna droga. Jeżeli chcemy się zaczaić w pobliżu głównej bazy wroga, zwykle jesteśmy widziani. Warto więc zastosować kilka sztuczek, np. nie wyskakiwać z lecącej maszyny jak idiota albo spokojnie lądować – wróg wie, że tam jesteśmy i prędzej czy później nas zaskoczy. Osobiście staram się trochę poobijać maszynę a następnie wyskoczyć z niej krótko przed wybuchem. Nieprzyjaciel myśli, że w kretyński sposób zginęliśmy, my zaś w tym czasie szukamy dobrego miejsca do strzelania. Podczas wyskakiwania z samolotu / helikoptera należy robić to z małych wysokości oraz gdy jesteśmy pewni, że nie spadniemy na zbocze. Z politowaniem patrzę na niedoszłych snajperów, którzy zsuwają się ze szczytu prosto pod ostrzał bądź giną na miejscu po upadku z wysokości. Najpierw proponuję zająć się innymi snajperami, którzy mogą nas zobaczyć i narobić szumu. Podczas przeładowywania warto na chwilę schować się, i strzelać z miejsca oddalonego o kilka metrów. Tak samo można robić, gdy wróg nas zobaczy, a my nie mamy odpowiedniej broni aby go zlikwidować.

// Nawet najlepszy strzelec wyborowy jest bezużyteczny bez odpowiedniej broni. W grze występują 4 modele broni snajperskiej.

M24 – podstawowa broń snajpera. Zadaje duże obrażenia przy dużej celności.

SSG - niezawodny podczas walki na duże odległości, zadaje duże obrażenia, szybko przeładowuje naboje.

PSG1 – bardzo duża siła ognia i skuteczność, duży odrzut podczas strzału,

AUG – nietypowy karabin, dobry na bliski i średni dystans, brak celownika (tylko luneta),

Oprócz tego polecam uzbrojenie snajpera w coś lepszego niż Colt, ale to już wasza decyzja, sami musicie wybrać najlepszą broń lekką i ciężką.

// Myślę, że dla początkujących graczy ten tekst okaże się przydatny, w końcu i tak tajniki gry najlepiej poznawać samemu. Ja tymczasem życzę POWODZENIA!

[bLiczę na 5 :]][/b]

Opublikowano

no nie wiem czy za ctrl+c i ctrl +v nalezy sie 5*

oczywiscie ze nie ... to jest dzielo kogos innego wiec ... nie wiem poco mu dajecie 5*

ZBIERAM +

DAJ +++++++

xmerlinx1.gif

Opublikowano

najlepiej to jest miec hacka i ustawic sobie shot trough walls i bone shoot albo head shoot to wtedy hedy ze snipy zzajebiste lecom

s-08-13-564289.png
Opublikowano

Tak dla kolesi którzy nie umieją być sniperami to jest ratunek , bo inaczej nie umieją (lol) sniper to jedyna klasa jaka mi idzie , może dlatego że on ma 1 lvlu już dobre bronie , jak wbije już 6 lvl to z finansami może jeszcze dołożę w medica . Dobija mnie jak kolesie oczywiście medic robi za snipera strzela w jednen punkt i naboje prosta linia to już raportuje ;p

koxam.png

to było 19 vs 3 (ja w 3) na aim z awp ^^ U góry mój wynik :)