Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Launcher Minecraft

bartpi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam robię Launcher do Minecrafta (paczka modów). Chcę, żeby było podobnie jak w Launcherze Polskiego Pingwina, ale nie wiem jaki jest kod do tego Launchera. Mam zrobioną paczkę i chcę, żeby było tak jak ma Polski Pingwin ma zrobione nonprem i prem, ale nie wiem jaki jest kod, żeby się to uruchomiało. I nie wiem też na Ram :D. Więc proszę o pomoc :D.

Opublikowano

Wiesz co ... sam takiego kodu nie napiszesz a kosztuje on około 300zł jak chcesz podam ci namiary... Pingwinowi zrobił pewnie jakiś jego fan po skończonych minimum 2 lat studii...

Hamtaro.gif<- 1 łapka 1 cukierek dla Chomiczka

Opublikowano

Wiesz co ... sam takiego kodu nie napiszesz a kosztuje on około 300zł jak chcesz podam ci namiary... Pingwinowi zrobił pewnie jakiś jego fan po skończonych minimum 2 lat studii...

Chyba czytania na minecraft.wiki

Proszę bardzo kod premium:

javaw-cp minecraft.jar <nazwa_użytkownika> net.minecraft.LauncherFrame <server:port> <hasło>

W tym dziale już masz poradnik jak zrobić launcher z wpisywaniem liczny RAM-u + uruchomienie z Forge'a

Opublikowano

Chodziło mi o to, żeby się uruchamiał taki Launcher bo zrobiłem launcher własny pod non-premium i premium :D.

Ale dzięki za pomoc.

Opublikowano

Bez jajec, jeszcze w 3 gimbazie pisałem takie launchery, z Premium / Nopremium i aktualizacją paczki, jednakże to nie był język VB.Net, i nie była to wersja MC 1.6+
Opublikowano

C# jest najlepszym językiem do takich spraw. Jednak jeśli chcesz zrobić launcher na szerszą publiczność to Java.

Opublikowano

To ma być na 1.5.2... Chodziło mi o to, że jak zrobić launchery tak jak ma Polski Pingwin w .jar bo zrobiłem w .bat i mi to nie działa, jak zrobić, żeby za pomocą przycisków uruchamiały się te launchery przez przyciski :D

Opublikowano

C#, VB.NET, jest pełno TuT'ów.

Można też użyć C++.NET, VB.NET i C#.NET w Visual Basic, po prostu przeciągasz elementy, na internecie znajdź jaka jest "komenda / kod" wywołujący cmd.exe z daną komendą.

O design i resztę sam musisz zadbać.

CMD.EXE = BAT

Opublikowano

Design zrobiłem. Chodzi mi o to, że chcę, żeby to było z końcówką .jar tak jak ma Polski Pingwin :D. To na nonprem i prem.

Opublikowano

Design zrobiłem. Chodzi mi o to, że chcę, żeby to było z końcówką .jar tak jak ma Polski Pingwin :D. To na nonprem i prem.

z końcówką jar to są lanchery pisane w javie -,-

1379958827-U247153.png

Opublikowano

AvenisHD zrobił w notatniku

#teamBolek

Opublikowano

launcher od pingwina to zwykły przerobiony stary piracki launcher który idzie łatwo edytować pierw rozkodować bo to jest w javie i potem w eclipse

585571426179277855228.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...