Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS (linux)

Adzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W skrócie. Mam zdecywowanie za mało FPS. Instalowałem już sterowniki do karty graficznej i dalej nic...

Linux mint 13 64bit (mate)

Opublikowano

mysle tak zebys sciagna optifine od tego zacznijmy... wszystko daj na najnizsze a pogode i textury na offf co prawda grafika gorsza ale warto bo wiecej fps masz ;pp

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

Opublikowano

Specyfikacje komputera podaj. Ile masz ramu?

Optifine'a ściągnij. Ile dokładnie fps'ów masz?

Opublikowano

FPS mieszczą się w granicach do 30. To jest dziwne, wcześniej spokojnie wyciągałem na paczce modyfikacji(dość mocnej) do 60 fps.

Optifime mam

Ram: 4GB (3GB idzie na MC)

Karta: 512MB

Procesor: 2,10GHz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

-Defragmentacja dysku

-Przeskanuj anty-wirusem

-Graj na faithful 32x32

-Bardziej polecam grać na Windowsie lub Macu

Epicka odpowiedz, na miare 2099roku :D

- defragmentacja na linuksie :O nie wiem jaka to chcesz zrobić, linuks ma tak zajefajny system plików, że tego nie wymaga :) a nwet wykonać się nie da

- jak najbardziej, jest małe ale... to durny pomysl bo nie poprawi to wydajności w linuksie

- fap fap fap standardowo jest 16... mniej znaczy szybciej

- oczywiscie, szkoda tylko, ze wiekszą wydajność java ma własnie na linuksie :D inna sprawa to wydajność grafiki dokładniej sterowników. Co do mack'a to co? Ma go sobie zakupić czy jak? Po zakupie mack'a bedzie musiał sie troszke napocic by odpalic mc

4 warstwy plików dla swieżaka to troszke dużo do ogarnięcia i odpalenia mc w pierwszym dniu po zakupie mack'a

Procesor: 2,10GHz to bardzo malo...

karta 512 jaka ? integra też może mieć 512 a nawet widzialem cacka typu gt610 z 2GB ram, dodali go tyle do podnoszenia e-penisa przed kolegami... na tekstury do karty tego typu wystarczylo by z dużą nadwyżką 512

Zainstaluj nowe sterowniki do karty, musisz najpierw odinstalowac obecne, wejsc na strone producenta karty, pobrać ii zainstalować nowe, do tego powyłaczaj zbędne procesy bo 2.1Ghz to zeszły wiek, w kliencie mc ustaw grafika na fast i powylaczaj ile się da.

Jestem wesoły Tomek

Opublikowano

linux ogolnie nie jest moim zdaniem do gier , jest to system pod serwery glownie takowe jest moje zdanie :) , Jesli chodzi o minecrafta To napisz na priv pomoge Ci z tym :)

Opublikowano

Sam wykonywałem test linux vs windows bo chciałem sprawdzić na czym mam więcej FPS'ów.
Ubuntu - 60~80 FPS Stałych

Fedora - 70~100 FPS Stałych

Mint Olivia - 60~90 FPS Stałych

Windows 8.1 - 200 ~ 240 FPS Stałych

Windows 7 - 200~300 FPS Stałych

Więc z tego co mi wyszło to Win 7 najlepszy dla minecrafta.
Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...