Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] odnośnie silnika forum.

Kopniety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainteresował mnie silnik PBBoard.pl, i chciałem się zapytać czy do tego silnika trzeba miec jakąś licencję, pozwolenie? Chciałem go wykorzystac na swoją stronę WWW.

Przepraszam wiem ze to nie ten dział ale nie wiedziałem gdzie to napisać. Proszę o przeniesienie moderatora. Z góry dziekuję :)

Opublikowano

Tak trzeba mieć licencję ;) oraz trzeba ją odnawiać co jakiś czas ja polecam silnik XenFro jest dużo łatwiejszy jak na początek bo np IP.B jest bardziej zaawansowanym silnikiem.

Opublikowano

Ja także polecam Xenfro

i tak kolega u góry ma racje trzeba licencje odnawiac.. wiec jest to niezbyt wygodne.

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

Opublikowano

IPBoard jest bardzo drogie, więc się nie opłaca się jej zakupywać. Chociaż IPB jest najlepszym dotąd forum. Najpierw wgraj sobie jakiś darmowy, jeśli dużo osób będzie na twoim forum, to dopiero pomyśl o jakiś płatnych:)

Opublikowano

IPB jest płatne i to dość drogo.

Przemek to stare dziurawe sito które zyje dzieki tym którzy klepią skiny pod fora csowoskie no i dzieki tym zbędnym śmieciom którymi ten skrypt jest przeładowany.

Jak jest sie dobrym koderem to nawet fluxbb możesz przerobic coby wyglądał jak ipb

Opublikowano

pragne powiedziec ze ja zaczynalem od phpbb by przemo, to jest tak -/+ dla poczatkowych ale szybko sie nauczycie kodowac, style tworzyc itp,

IPB jest platne oraz troszke trudniejsze do ogarniecia ja bym polecal sie uczyc etapami

Phpbb by przemo, mybb itd,itp a potem stanac na IPB.

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

MyBB wgraj. Teoretycznie możesz wgrać IPB nulled ale potem możesz mieć problemy.

Z tego co wiem to IP.B az tak bardzo nie dziala w Polsce. Jest duzo forow nulled i trzymaja sie dobrze ;)

@topic

Polecam MyBB

d5bkqz6-65cc8f5d-0cd6-44e8-8ee9-57967e50

Opublikowano

Panowie.. Większosć z was (prawie wszyscy) mylą dwa silniki.. Invision Power Board z PBBoard

Znajomy mówił, że nawet fajnie się na nim działa, ale nie wiem nic na temat modyfikacji oraz zarządzania. Muszę spróbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...