Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mod czy nie mod?

humannus

Wybór serwera.  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którym serwerze zagra?by? ch?tniej?

• Modyfikacje i wi?cej dodatków
    • Pluginy i mniejsza funkcjonalno??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do Was proste pytanie - czy chętniej zagralibyście na serwerze z pluginami, lecz mniejszą funkcjonalnością, czy może z modami i wymaganym do gry pobranym launcherze, lecz z wieloma nowymi czynnikami i dodatkami?

Piszcie, głosujcie, uzasadniajcie swoje opinie ;)

Pozdrawiam,

humannus.

Ps.

Jeśli zły dział to przenieść ;)

Opublikowano

Mody mało jest serwów na modach,a jak dajesz launcher to popularność gwarantowana

Opublikowano

Mody. Czemu? Od wersji 1.6 mało jest serwerów z modami, gdyż teraz trzeba robić inaczej Launchery i po prostu graczom się nie chce. Chętnie zagram, jeżeli coś takiego stworzysz

Opublikowano

Sprawa z modami wygląda do dupy. Gracze minecrafta to w większości gimbaza i nie ogarniają, że najpierw trzeba nacisnąć guzik "pobierz paczkę", żeby zadziałał guzik "graj". Jeszcze wrzuć link do launchera w prezentacji, to dostaniesz miliard PW z pytaniem gdzie jest launcher. A konsola? co 10 minut spam, że typ nie może wbic na serwer, bo łączy się przez zwykłęgo minecrafta albo nie wpadnie na pomysł aktualizacji paczki

Rzucam teraz okiem w log, ostatni przypadek z 19:56

2013-10-27 19:56:28 [iNFO] Disconnecting Diabella123 [/xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx]: Musisz posiadac odpowiednia paczke modow by polaczyc sie z tym serwerem. Pobierz nowa w launcherze.

I jebać to że raz ktoś wejdzie, ale ten typ wchodzi tak od rana i w ogóle nie kuma info, które specjalnie ustawiłem. Jest wywalone na pół ekranu, że nowa paczka, a on wbija i wbija i wbija. Ręce i nogi opadają, kutas oklapuje.

Mam nadzieję, że gracze się przyzwyczają, bo czysty minecraft jest lamerski.

.

Opublikowano

Sprawa z modami wygląda do dupy. Gracze minecrafta to w większości gimbaza i nie ogarniają, że najpierw trzeba nacisnąć guzik "pobierz paczkę", żeby zadziałał guzik "graj". Jeszcze wrzuć link do launchera w prezentacji, to dostaniesz miliard PW z pytaniem gdzie jest launcher. A konsola? co 10 minut spam, że typ nie może wbic na serwer, bo łączy się przez zwykłęgo minecrafta albo nie wpadnie na pomysł aktualizacji paczki

Rzucam teraz okiem w log, ostatni przypadek z 19:56

2013-10-27 19:56:28 [iNFO] Disconnecting Diabella123 [/xxx.xxx.xxx.xxx:xxxxx]: Musisz posiadac odpowiednia paczke modow by polaczyc sie z tym serwerem. Pobierz nowa w launcherze.

I jebać to że raz ktoś wejdzie, ale ten typ wchodzi tak od rana i w ogóle nie kuma info, które specjalnie ustawiłem. Jest wywalone na pół ekranu, że nowa paczka, a on wbija i wbija i wbija. Ręce i nogi opadają, kutas oklapuje.

Mam nadzieję, że gracze się przyzwyczają, bo czysty minecraft jest lamerski.

Dlatego czekam, aż Mojang wpadnie w końcu na dodatek typu "Wchodzę na serwer z modami -> pobierają się mody do cache czy cuś -> gram" bez launcherów i innych gówien. Rozumiem, że masz jakiś serwer z modami?

Opublikowano

Ja bardzo chętnie zagrał bym na takim serwerze z modami. Ale taki serwer musiał by mieć dobrą reklamę i bardzo dobrze opisaną aby nawet dzieci zrozumiały by zagrać potrzeba launchera.

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...