Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy chcielibyście taki serwer?

xElosik123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Robiłem parę projektów serwera MC, ale dla mnie było to coś co mi się ciągle nie podobało. Po dosłownie 6 minutach wpadłem na pewien pomysł, serwer skyblock. Wiem, było i jest masa serwerów więc mam małe szanse na wybicie, jednakże opiszę wam co by tam się znajdowało:

- Autorskie skrypty, skrypty ponieważ nie potrzeba pluginów tworzyć na serwer skyblock jeśli już są.

- Autorskie craftingi itemów, itemy nie będzie tworzyło się jak normalnie, by zdobyć np. żelazo będzie trzeba się troszkę namęczyć niż tylko sprzedawać itemki i kupować co się chce :)

- Autorskie przedmioty, były by tam unikatowe zbroje, miecze, łuki i cenne szlachetne przedmioty za które będzie można zarobić fortunę, oczywiście zdobycie tych cennych itemów będzie wymagało masę czasu, ale nie na marne, ponieważ za nie będzie można zdobyć lepsze equ itd itp.

- Walki PVP, będę chciał zrobić takie coś jak walki wysp ale nie wiem co z tego wyjdzie, walki PVP polegały by mniej więcej na tym (jakby pomysł z walkami wysp nie wypalił) że na arenie można bić się, walczyć o przedmioty itd... Oprócz tego były by walki 1vs1, oraz coś innego co jeszcze wymyśle, chyba że dacię mi pomysł :)

- Eventy typu najładniejsza wyspa, parkour, PVP a nawet turnieje wysp, turnieje wysp polegało by na tym, że dana wyspa walczyła z innymi wyspami które się na to zapisało.

- Dobra maszyna pod serwer, no z tym mógłby być problem bo kasy brak ale jak taki serwer się wam spodoba to coś się wymyśli
- Ładny spawn, który nie odrzucałby po samym wejściu na serwer :)
- Vipy, Svipy, przedmioty do kupowania itd itp, wszystko nie było by drogie, cała kasa zresztą nie szła by dla mnie na moje zachcianki, tylko całość szła by na serwer, ewentualnie 1/4 tego szła by na mnie :D

Myślę że może być to dobry pomysł ale pytam się was, bo nie wiem czy jest sens robić takie coś.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...