Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Na ile slotów starczy tyle RAM'u ?

Manio356

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Mam zamiar zrobić serwer z pluginami+mody. Serwer będzie mieć około 8/9GB RAM ewentualnie 10GB i będzie kupiony na hostingu lvlup.pro . Ile slotów uciągnie tyle RAM (bez lagów). Poniżej macie podane ile ma być około pluginów i jakie mody.
Pluginów będzie raczej ok. 15/20, dokładnie nie wiem (zapewne też jakimiś skriptami zastąpię to co mogę) oraz kilka modów m.in. Forge, BiblioCraft, BackPacks, More Storage Mod, Thirst Mod, The Vending Machine Mod (o ile będą współgrały) + pewnie to już każdy dodatkowo jeśli potrzebuje dogra sobie Rei's MiniMap i OptiFine (co chyba nie obciąży serwera bo większość ludzi to instaluje jako podstawowe mody).

Czyli podsumowując ok. 15/20 Pluginów + 5/6 modów.

PS: Nie widziałem chyba takiego serwera jeszcze. Ma być to taki trochę odświeżony FreeBuild z modami, wydaje mi się że Wam by się spodobał taki serwer (lepiej nie oceniać teraz tylko dopiero jak serwer będzie). Zapewne zostanie zrobiony launcher a jak nie to pliczki do wrzucenia.

Opublikowano

@up

Dzięki za pomoc.

Może ktoś jeszcze się wypowie ?
Właśnie chciałbym chociaż 100 slotów. Zapewne uda mi się załatwić 10GB RAM to będzie 100mb/slot a w przyszłości dokupiłbym do 11GB to będzie zapas.

Opublikowano

80 - 100 slotów uciągnie, jednak serwery które miały 100 slotów nigdy nie doczekały się full serwa ;) Moim zdaniem weź kup 6GB Ramu, postaw serwer na 50 slotów. Powinno spokojnie starczyć. A nawet jakby było full graczy to dokładaj więcej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Spoko, jeszcze pomyśle ;)

Na razie sprawdzam pluginy, mody i silnik czy wszystko gra. Kawałek mapy mam już wybudowane.

Co do slotów to jeszcze pomyśle, chociaż wolałbym chyba aby było więcej slotów na wszelki wypadek (RAM'u to i tak nie zżera, więc będzie na zapas).

Opublikowano

100 slotów bez problemu możesz zrobić. Wszystko zależy jeszcze od konfiguracji plików serwera (nie pluginy), nawet do 120 slotów byś mógł podciągnąć

.

Opublikowano

To jest beznadziejna oferta. My tutaj rozmawiamy o średnio 100 mb ramu na osobę, a Ty nam wrzucasz ofertę 8 GB RAM / 1000 osób, co daje 8 mb ramu na 1 osobę. Jak ktoś zdechnie w poniedziałek, to z uwagi na lagi zorientuje się o tym w czwartek.

Bez limitu ramu? chyba nie doczytałeś... Nawet drobnego druku nie muszą na was stosować, wszystko łykacie.

.

Opublikowano

To jest beznadziejna oferta. My tutaj rozmawiamy o średnio 100 mb ramu na osobę, a Ty nam wrzucasz ofertę 8 GB RAM / 1000 osób, co daje 8 mb ramu na 1 osobę. Jak ktoś zdechnie w poniedziałek, to z uwagi na lagi zorientuje się o tym w czwartek.

Bez limitu ramu? chyba nie doczytałeś... Nawet drobnego druku nie muszą na was stosować, wszystko łykacie.

Czytaj BEZ LIMITU! w ofercie jest napisane, że inne vpsy w tej cenie etc. dają ok 8 GB RAM.

RAM maksymalny to 128 GB RAM -> rozmowa na czacie.

Opublikowano

Okey dzięki.

Czyli obstawiam że uciągnie ok. 100 slotów jeszcze się zobaczy. Zapewne w najbliższym czasie ujawni się prezentacja serwera.

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

Opublikowano

Jezeli bedzie 10GB Ramu, w tym 100 mb/slot To wyjdzie 100 Slotow, bez pluginow. Dlatego radze ci ustawic 90/95 Slotow aby to 1GB/500 Ramow bylo przeznaczone na Pluginy, Obiecuje ze wtedy nie bedzie lagow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...