Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwis

Vakoss12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam zamiar złożyć wniosek o dotacje na serwis komputerowy i tutaj proszę was o :

Złożenie komputera z :

Legalnym oprogramowaniem

2 Monitorami lub jednym dużym

Fotelem

itp itd.

Max budżet na całość to 26tyś zł.

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Nie to żebym się czepiał czy coś.... Ale tak myśląc logicznie, zakładasz serwis z kompami a nie umiesz złożyć komputera? To ja bym do kogoś takiego kompa nie oddał jeśli bym musiał.

Dobra ale nie o tym tutaj będziemy gadać. 26tyś to jest limit na całą działalność a nie na komputer za 26tyś więc napisz limit ile na komputer chcesz przeznaczyć i jeszcze jedno pytanie do czego ma on służyć.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Komputer umiem składać , ale wiem że na tym forum są lepsi odemnie :P

Na całą dzialałność jest 40tyś na kompa ok.16k

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Zdecyduj się najpierw za ile to ma być, bo piszesz 26k potem 16k. I napisz do czego to ma być i co konkretnie miało by być prócz komputera.

Opublikowano

Serwis komputerowy to :

- różne płyty

- różne procesory

- różne memki

- wszelkie akcesoria do testowania sprzętu

Ponadto serwis powinien być wyposażony w zamienniki.

Po co Ci specjalny fotel ? Może zamiast tego lutownicę ? : )

Wytłumacz mi, po co Ci w serwisie komp za 16 tysięcy ?

Opublikowano

@Sweet

Bo to takie trochę naciąganie bo po roku można zamknąć działalność , a ja bym chciał jakiś ultra sprzęt :P

Opublikowano

Wiedzialem, ze po to, bo jak sie po roku firme "upadnie" to sprzet zakupiony zostaje u wlasciciela tego "interesu", ale trzeba skladki itd. oplacac :D A masz jakis biznes plan, bo to chyba potrzebne?

„+” Nic nie kosztuje, a motywuje!

sauron.png

Opublikowano

Tak , będę planował bo do 29.11 trzeba złożyć :P

Ogólnie na sprzęt komputerowy tj.

Buda

Monitor 1440p

Fotel

Ultrabook

Dobry Smartfon

Myszka i klawiatura

Na to chcę przeznaczyć ok. 26k

Opublikowano

nie wiem czy to przejdzie , sprawdź warunki udzielenia kredytu i ile możesz wydać na samo wyposażenie , bo i tak zaciągnięty kredyt będziesz musiał spłacić jeśli zamkniesz działalność przed jakimś okresem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To nie jest kredyt , tylko wsparcie finansowe ( bezzwrotne) na rozwinięcie działalności , a zamknąć można po roku .

Ogólnie całość wynosi 40tyś , ale na sprzęt przeznaczyłem ok 26k

I nie ma limitu ile na co wydasz :P

Opublikowano

jeśli to z bezrobocia albo podobna oferta ( Kapitał Ludzki lub coś podobnego ) to sobie lepiej sprawdź, bo maja konkretne warunki na tego typu kredyty , sprzęt biurowy tez powinien być w tym ujęty do jakiej kwoty możesz zakupić komputer drukarkę itp pierdoły liczy się osobno z innym wyposażeniem, meble, szafki itp

co do sprzętu to kupuj najlepiej gotowe zestawy złożone przez jakąś firmę na które dostaniesz fakturę VAT łącznie z systemem

mniemam, ze jest kilkadziesiąt ofert na kilka przyznanych dotacji , jestem w jednej z takich komisji ( przez przypadek, moja firma wspiera tego typu akcje ) i na dzień dobry przegrywaj biznesplany w których zbyt duże kosztu sa inwestowane w sprzęt zupełnie niepotrzebny albo zbędny a na rozwój i prowadzenie działalności minimalizowane koszty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A czy mogę złożyć zestaw z fakturą VAT i oryginalnym oprogramowaniem ?

Bo takie coś złożyłem :

http://www.morele.net/inventory/info/vQM7p2/

@edit

lepsze jest 3x770 czy 2x7990 ?

Opublikowano

a dlaczego nie, tak powinieneś zrobić, z tym jak zaznaczyłem musi to być sprzęt do pracy a nie do gier , czyli minimum legalny system, jakiś pakiet biurowy najprostszy itp oprogramowanie potrzebne w działalności

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ale karty mogą być ?

naturalnie dodam jeszcze Pakiet Office 2013 i jakieś programy antywirusowe

Opublikowano

z takim czymś według mnie nie masz szans nawet dostać jakiejkolwiek bezzwrotnej pożyczki, nie inwestujesz w firmę tylko w bezsensowne i zbędne rzeczy ponad 50% środków, pamiętaj że będziesz ROZLICZANY z wydatków i pożyczka może być w każdej chwili cofnięta albo zamrożona

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

TO NIE JEST POZYCZKA!!! TO SA DOTACJE DO BIZNESU. DOSTANIE RACZEJ BEZ PROBLEMU, BO LUDZIE ZA GLUPSZE RZECZY DOSTAJA. Kluczem jest dobry biznesplan. To co Wy mysleliscie, ze rak duzo firm powstaje, bo u nas tak dobrze, dobra polityka gospodarcza? Nie, bo te firmy e 80% upadaja po roku z powodow jakie ma autor sprzet zostaje Twoj. Mam nadzirje, ze wyjasnilem o co chodzi :)

„+” Nic nie kosztuje, a motywuje!

sauron.png

Opublikowano

to ty chyba nie odróżniasz firmy która staruje od tej co jest już na rynku.

on OTWIERA swoja działalność i żaden biznes plan nie wiem jak napisany wspaniale nie ukryje mu bezsensownych wydatków na sprzęt który patrząc sensownie nie potrzebuje w firmie , a nie przeznacza środków na jej rozwój

to właśnie jest pożyczka, tylko bezzwrotna, dostanie tez zabezpieczenie pożyczki np weksel czy jakies poręczenie bankowe, majątkowe który musi podpisać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to ty chyba nie odróżniasz firmy która staruje od tej co jest już na rynku.

on OTWIERA swoja działalność i żaden biznes plan nie wiem jak napisany wspaniale nie ukryje mu bezsensownych wydatków na sprzęt który patrząc sensownie nie potrzebuje w firmie , a nie przeznacza środków na jej rozwój

to właśnie jest pożyczka, tylko bezzwrotna, dostanie tez zabezpieczenie pożyczki np weksel czy jakies poręczenie bankowe, majątkowe który musi podpisać

Ehhhh...

Poczytaj :

http://www.up.podlasie.pl/index.php/strony/22462

Opublikowano

jest dokładnie jak pisałem, jak widać nawet wymaganych załączników nie przeczytałeś , zwróć uwagę na Harmonogram rzeczowo-finansowy inwestycji,

według mnie nie spełnisz po prostu żadnych warunków dostania `bez uzasadnionych kosztów. załatw sobie kogoś albo pytaj odpowiednich doradców w UP oni ci pomogą i wytłumaczą w czym rzecz ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mam prawnika w rodzinie i on to będzie załatwiał

Btw.

Co do sprzętu.. to ktoś złoży ?

I co lepsze 3x770 czy 2x7990?

Opublikowano

Refresh

Czy ktoś złozy?

ma być sprzęt komputerowy :

-smartfon

-buda

-zapasowa karta graficzna , dysk oraz zasilacz

-monitor (duży 1440p)

-laptop

-oprogramowanie

max 26k

Opublikowano

@REF

Ktoś złozy PC ?

Max koszt samej jednostki + monitor to 16,5k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...