Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Launcher się nie uruchamia.

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Dzisiaj chcąc zainstalować minecraft'a. Spotkał mnie problem. Launcher nie pozwolił się uruchomić i pokazał taki oto błąd.

Downloading: https://s3.amazonaws.com/Minecraft.Download/launcher/launcher.pack.lzmaGot reply in: 475msDownloaded 440,0kb in 1s at 347,0kb/sRenaming C:\Users\Marcel!\AppData\Roaming\.minecraft\launcher.pack.lzma.new to C:\Users\Marcel!\AppData\Roaming\.minecraft\launcher.pack.lzmaRenamed successfully.Reversing LZMA on C:\Users\Marcel!\AppData\Roaming\.minecraft\launcher.pack.lzma to C:\Users\Marcel!\AppData\Roaming\.minecraft\launcher.packUnpacking C:\Users\Marcel!\AppData\Roaming\.minecraft\launcher.pack to C:\Users\Marcel!\AppData\Roaming\.minecraft\launcher.jarCleaning up C:\Users\Marcel!\AppData\Roaming\.minecraft\launcher.packStarting launcher.FATAL ERROR: java.lang.ExceptionInInitializerError    at org.apache.logging.log4j.util.PropertiesUtil.<init>(PropertiesUtil.java:71)    at org.apache.logging.log4j.util.PropertiesUtil.<clinit>(PropertiesUtil.java:31)    at org.apache.logging.log4j.status.StatusLogger.<clinit>(StatusLogger.java:48)    at org.apache.logging.log4j.LogManager.<clinit>(LogManager.java:44)    at net.minecraft.launcher.Launcher.<clinit>(Launcher.java:58)    at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)    at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)    at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(Unknown Source)    at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source)    at net.minecraft.bootstrap.Bootstrap.startLauncher(Bootstrap.java:240)    at net.minecraft.bootstrap.Bootstrap.execute(Bootstrap.java:124)    at net.minecraft.bootstrap.Bootstrap.main(Bootstrap.java:381)Caused by: java.lang.NullPointerException    at org.apache.logging.log4j.util.ProviderUtil.<clinit>(ProviderUtil.java:70)    ... 12 more  Please fix the error and restart.

Opublikowano

Ja mam podobny problem, tylko, że nie mogę uruchomić launchera w wersji 1.7.2 ale do rzeczy. Sprawdź, czy masz zaktualizowaną nową wersję javy, czy masz NET.Framework 4.5 . Ja miałem podobny problem ale to mi nie pomogło ale usunąłem jakiś dziwny plik (sory nie pamiętam nazwy). Sprawdź czy nie masz jakiegoś ,,dziwnego pliku'' którego nie instalowałeś

Opublikowano

Java mam w najnowszej wersji update 45, Net framework też. Wczoraj miałem trojana lecz udało się go usunąć. Bez żadnych komplikacji.

Opublikowano

jak nie framework i java to hmm.. nie to musi byc cos z java... bo to nie mozliwe by bylo.

" Pamiętaj mimo wszystko dąż do spełnienia marzeń.

Trzymaj się mocno, mimo tylu ciężkich wydarzeń.

Życie nie jest takie proste, pamiętaj masz je jedno,

Dawaj z siebie wszystko na 100% to jest sedno ,,

Opublikowano

miałem podobny problem i ściągnołem nową javę 64-bitową i poszlo :)

Posiadam jave 64bit. Ale problem nadal występuję

Pobierz najnowszą jave

Proszę naucz się czytać. Wspomniałem już jave mam najnowszą...

Opublikowano

Można zamknąć. Problem nie leżał w javie. Lecz w samej nazwie użytkownika. Dziwnie to brzmi lecz po prostu launcher nie mógł odpalić na nazwie użytkownika ze znakiem specjalnym. Założyłem drugie konto i problem znikł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...