Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Bungeecord i authme

Feercio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z Bungeecordem i AuthMe, po przejsciu z lobby na inny serwer muszę ponownie sie rejestrować/logować, jak zrobić żeby wystarczyło zalogowanie na lobby?

Opublikowano

Nie wgrywaj AuthMe na inne serwery, zablokuj bezpośrednie połączenie na inny serwer w firewallu. ;-)

pachi1.jpg

"Jeśli się wyróżniasz, jesteś znienawidzony przez innych."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym podpiął authme do bazy danych i na wszystkich innych serwerach co łączy bungeecord też, ale pod tą samą bazę/tabele itp. :)

Opublikowano

Podpiąłem pod bazę i jest wszystko okej, oprócz tego że musze się podwójnie logować. Raz w lobby i drugi raz po przejsciu na serwer, jakieś pomysły?

Opublikowano

to w konfiguracj zmien czas po zalogowaniu. Jak zwiekszysz to bedzie napisane: Sesia wznowiona.

SkyBlock

s1.game-craft.pl

s2.game-craft.pl

I wiele wiecej!

Opublikowano

Zdaje mi się że Authme nie ma takiej możliwości. Wie może ktoś więcej o zablokowaniu portów z zewnątrz? :) To chyba byłoby najlepsze wyjście.

Opublikowano

Po ustawieniu na true ciągle mnie kickuje z wiadomością Sesja zakończona.

Mógłbym po prostu na innych serwerach nie instalować Authme ale to jest za bardzo ryzykowne, ktoś może po prostu odgadnąć na jakim porcie jest serwer i bezproblemowo wchodzić na wszystkie konta... Więc macie jakieś pomysły? Koniecznie musi być Authme bo podczepiłem pod mybb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...