Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kim grać w brązie

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w brązie i mam pytanie lepiej grać topa garenem czy jungle hecarimem.

Ogl garen mój main niszcze nim topa ale nie mam jak zabardzo innej lini pomóc a hecarimem bym mógł ale problem jest, że zabardzo go nie ogarniam ale heca ogl jest łatwy o robienie gangów.

Garenem moja najlepsza gra była na rankedzie 18/0/7 a hecarimem 23/7/x nie pamiętam assyst ale pamiętam, że ACE zrobiliśmy i z nidalee bez minionów wieże od nexusa i nexus spushowaliśmy ( ja tankowałem)

Więc czym lepiej jak coś hecarimem jeszcze rankeda nie grałem a samym garenem mam 52 gier na rankedach zagranych.

Opublikowano

mid : Veigar ( nie ogarniaja ludzie jak na niego grac ) , Zyra ( latwo rozjebac przeciwnika i wycareowac gre swoim aoe burstem ) , Akali ;3

solo : Tryndamere ( morderczy na tym elo ) , Renekton ( dobry tank z dmg ) , Skarner ( ludzie sie wbijaja na niego i nawet nie wiedza co ich czeka ;3 ten spam z q ten sustain z E i ten shield + as ;3 ownilem nim na solo topie na silverze a co dopiero na bronzie;'? wbija jungler enemy to robisz double jezeli dobrze zniszczyc twojego przeciwnika )

jung : polecam na tej pozycji albo cos z dmg albo cos z CC zac , jarvan.

Opublikowano

garen na nolo q :D do carrowania ??? przeciez on ma tak slabe late ze .... a heca ok op jungler ale nie na to elo :P (maly dmg)

na topa polecam ci : Jaxa , trynde ,riven i fiore ;) szczegolnie fiore ;P

na jungle : jarvana , xina i mastera

na mida : akali , katarine (tak katarine ;) na low elo jest op shitem bo malo kto przerywa jej ulti ;D ) Fizza , Diane no i swaina :)

na pozycji Adc : Varusa , cait , szczora no i ta junx bo robi sieke :D jak ostatnio wchodzilem do silvera starym kontem to mialem 15 meczy chyba nia wygranych :D

na suppa jezeli ci sie zdarzy : Fidla, rakietowa dlon , tresha i leonke :)

od biedy na mida i topa polecam morde ;) ale on nie ma roamu za to ma wykurwiastego ulta ;)

Opublikowano

Przed chwilą grałem rankeda garenem 7/0/2 staty grałem przeciwko fiorze na początku było trudno bo miała exhaust ale potem silence,E,ignite ult i jej nie ma.

Z up sie nie zgodzę że ma słabe late potrafię garenem w late sam na 3 pójść i ich zabić, można umówić się z adc że ja tankuje wieże on rozwala itp do tego ma dmg.

Jaxa mam ale nie za bardzo lubię nim grać,fiore też mam ale zupełnie nie ogarniam,riven mam ogarniam ale wole garena a tryndy nie mam kupie go ale teraz zbieram na Zaca brakuje jakies 300 pz :D.

Opublikowano

Przed chwilą grałem rankeda garenem 7/0/2 staty grałem przeciwko fiorze na początku było trudno bo miała exhaust ale potem silence,E,ignite ult i jej nie ma.

Z up sie nie zgodzę że ma słabe late potrafię garenem w late sam na 3 pójść i ich zabić, można umówić się z adc że ja tankuje wieże on rozwala itp do tego ma dmg.

Jaxa mam ale nie za bardzo lubię nim grać,fiore też mam ale zupełnie nie ogarniam,riven mam ogarniam ale wole garena a tryndy nie mam kupie go ale teraz zbieram na Zaca brakuje jakies 300 pz :D.

bo akurat fiora jest slaba na garena :D zaczekaj az trafi ci sie jakis champ z dobrym poke typu timoks czy kennen :D nie dosc ze odetnie cie od farmy to jeszcze co chwile bedziesz musial sie wracac xD i wtedy zobaczysz tego swojego late gamowego garena ktory bedzie po prostu ignorowany Jaxa masz ale go pewno nie ogarniasz ;P z dobrym buildem robi sieke :P a fiora radze ci sie nauczyc grac bo ten jej podwojny doskok , op ulti i podwojny sustein z chydra robia sieke juz w mid :P co do tryndy i nasusa to trzeba sie niezle wyfarmic by cos robili ale jak juz to zrobia to ,,,,

Opublikowano

Grałem nie raz przeciwko teemo czy kennenowi i dostawali w **** najgorzej jest przeciwko jayce bo jak podejde on odrzuca, z malphite za bardzo tankowaty, i z dariusem tu zalezy kto bardziej sie wyfarmi a garen ma gorzej troche w early z dariusem bo darius ma wiekszy dmg i z tymi trzema postami mam zazwyczaj remis po prostu farmimy sobie,nikt nie jest nafeedowany oraz nikt nie pushuje.

Jedynie garen moim zdaniem mógłby być słaby na pantheona jego harras wyłącza passywke,kryt jak ktoś ma mniej niż 15 % a garen ma dużo hp,przez ult garen nie spushuje topa,co 4 skill pantheona blokuje jego atak.

Na każdego topera grałem garenem prócz właśnie pantheona.

Opublikowano

Top: Aatrox / Lee Sin / Singed / Garen / Trynda / Zed / Jayce / Fiora / Riven

Jungle: Aatrox / Lee Sin / Trynda / Amumu / Fiddlestick / Rammus / Hecarim / Riven

Mid: Kennen / Akali / Annie / Katarina / Ryze (jak masz BoLa :D)

Support: Alistar / Lux / Leona / Janna / Thresh

ADC: Vayne / Quinn / Varus / Tristana / Jinx

Opublikowano

Najgłupsze pytanie ever. Ludzie...

@3x UP: Przecież Fiora niszczy Garen'a... Gdzie Wy w tą grę graliście?

tak niszczy ale po szustym ;) a do 6 garen nia miota jak szmata :)

Grałem nie raz przeciwko teemo czy kennenowi i dostawali w **** najgorzej jest przeciwko jayce bo jak podejde on odrzuca, z malphite za bardzo tankowaty, i z dariusem tu zalezy kto bardziej sie wyfarmi a garen ma gorzej troche w early z dariusem bo darius ma wiekszy dmg i z tymi trzema postami mam zazwyczaj remis po prostu farmimy sobie,nikt nie jest nafeedowany oraz nikt nie pushuje. Jedynie garen moim zdaniem mógłby być słaby na pantheona jego harras wyłącza passywke,kryt jak ktoś ma mniej niż 15 % a garen ma dużo hp,przez ult garen nie spushuje topa,co 4 skill pantheona blokuje jego atak. Na każdego topera grałem garenem prócz właśnie pantheona.

to nie wiem co wy tam za timosow macie jak na garena nie daja rady :) a apropo garen tj kontruje dariusa ;) bo jak wiadomo najlepszym sposobem na dariusa sa hapeki :D

mid : Veigar ( nie ogarniaja ludzie jak na niego grac ) , Zyra ( latwo rozjebac przeciwnika i wycareowac gre swoim aoe burstem ) , Akali ;3

solo : Tryndamere ( morderczy na tym elo ) , Renekton ( dobry tank z dmg ) , Skarner ( ludzie sie wbijaja na niego i nawet nie wiedza co ich czeka ;3 ten spam z q ten sustain z E i ten shield + as ;3 ownilem nim na solo topie na silverze a co dopiero na bronzie;'? wbija jungler enemy to robisz double jezeli dobrze zniszczyc twojego przeciwnika )

jung : polecam na tej pozycji albo cos z dmg albo cos z CC zac , jarvan.

do jungli jarvan tak ale tz meski czyli full ad :) zac moim zdaniem sie nie nadaje ;) na tym elo on ma carrowac a nie grac tankiem ktory kille powinien oddawac :) co do renektona to moge powiedziec ze jest op :) ale i strasznie trudny ;)

Opublikowano

Garen nie jest dobrą postacią,nie wycarrujesz nim-musisz liczyć na dobry team... ;) Polecam Ci grę na jungli J4/hecarimem,a na topie Wukongiem,renektonem(DMG + tank).

Opublikowano

PISZCIE TERA TEMU BOBOWI CZYM MA GRAĆ, ON UWIERZY ŻE TYM WYGRA< ALE JAK SIE NIE MA sKILLA TO SIE NIE WYGRA, JAK SIE JESET BOBEM, NIE UCZY SIE NIC GRAJĄC 1000 GIER W BRĄZIE I NIE MOŻE WYJŚĆ, TO JEST SIĘ ŁADNYM BOBEM, POSTAĆ NIE MA ZNACZNIE LOLOLOLO, ŻADNA POSTAĆ W RĘKACH LOWBOBA Z B5 NIE JEST MOCNA

POZDRO CEBULAKI Z BRĄZU CO ZAKŁADAJĄ TEMATY "CZYM WYGRYWAĆ BRĄZ 5". Ci co odzywają się w temacie wypowiedziami "fiorą[..]" to polaki cebulaki/boby od guardsmana/kupy

PO CO BOBOWI PISAĆ TAKIE RZECZY, CO POSTAĆ ROBI CZY DOBRA JEST I TAKIE DUPERELE, ŁĄDNYM BOBEM CZEBA BYĆ ŻEBY TAKIE DEBILSTWA PISAĆ, LUDZIE ZASTANOWCIE SIĘ

Opublikowano

Jak boostuje konta to gram wszystkim i wszystkim wygrywam. Więc postać chyba nie ma znaczenia?

Champion < skill

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

powiem ci tyle: nie graj supportami

Następny pros. Możesz nas oświecić dlaczego? No serio niektórzy zaczynają myśleć po napisaniu posta a nie w trakcie czy przed.

"CZYM MAM GRAĆ W BRĄZIE?" Skoro ja jestem w złocie, to czym mam grać w złocie?

Opublikowano

Ohh, następny troche bez sensowny temat, powiem jedno, graj tym czym gra ci się najlepiej, nie ma jakiś osobnych postaci które wszystko wygrają same, bo na każdego znajdzie się ktoś, kto go zniszczy.

Ale żeby nie było, osobiście polecam tak :

Top - Tryndamere, Nasus = świetnie sie nimi gra, wyfarmiony potrafi zniszczyć przeciwnika do zera.

Mid - Zed, Ahri i reszta assasynów = na midzie najbardziej polecam te postacie bo łatwo nimi zroamować, a co z tym idzię pomóc innym liniom.

Jungla - cd jungli to można czymkolwiek co jest łatwe, na pewno nie taki fiddlesticks, bo nim trzeba wiedzieć jak gankować, gdzie się ustawić i wgl, a do łatwych należą J4, e + q + ult, cała filozofia :)

Bot - Tutaj to praktycznie ADC jest dobry, tylko musi mieć dobrego supporta, np Leona + corki potrafi zmiażdzyć np Zyre + np Gravesa, jeżeli tylko dobrze się zgrają, wybiorą postać którą mają zburstować itd.

A zatem wystarczy brać to czym sie umie, i lubi grać i wygrane lecą z łatwością ! :D

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...