Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia] Warny za ort

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proponuje wprowadzenia warnów za nadmierne pisanie z błędami ortograficznymi. Dało by to dzieciakom motywację do nauki języka polskiego. Nie chodzi mi o pojedyncze błędy tylko o takie: http://www.mpcforum.pl/topic/1069949-poszukuje-nielegalnych-moduwskryptuwhackuwcheatuw-do-wota/

Myślę że optymalnie byłoby 1-2 punktów ostrzeżeń.

Co wy na to? Dodam, że jak wiadomo czytając uczymy się ortografii :)

Pewnie będzie hejt tych co by zbierali za to warny :)

Opublikowano

Forum jest dla użytkowników, nie możemy spowodować, że zaczną bać się pisać.

Opublikowano

Ale to będzie dla nich motywacja do nauki ortografii + sprawdzania co się podkreśla na czerwono

Opublikowano

Jeżeli ktoś pisze w każdym wyrazie umyślnie błąd ortograficzny i pojawia się to notorycznie, to może i podchodzi to pod trolling. Oczywiście chodzi mi o skrajne przypadki, gdzie gramatyka i styl pisania uniemożliwiają zrozumienie wartości merytorycznej posta i ta sytuacja się ciągle powtarza. Osobiście nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem, więc jestem na nie za wprowadzeniem zasady dot. poprawnej polszczyzny.

Oczywiście jest jeden mankament pozostawienia rażących błędów - ich autorzy się na nich nie nauczą, a inni, szczególnie młodsi, mogą je zapamiętać jako poprawną formę.

Moim zdaniem, wystarczy, że wyślemy prywatną wiadomość danej osobie i wspomnimy o ich gafie/ach.

Nie.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...