Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak zacząć grę od nowa na metku (do 35)

mentalo2507

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nie wiecie jak zacząć grę od nowa na dowolnym serverze metin2 ?? :P Oczywicho, że PL ^^ Postaram się pomóc.

UWAGA : Opisuję, swój sprawdzony sposób, to że ktoś coś źle zrozumiał lub zrobił nie oznacza, że sposób nie działa !!!

0: NAJLEPIEJ ZACZĄĆ WOJEM BODY ;D, JAK JA !

1: Oczywiście, że expimy do 5lv wykonujemy questy i tp. (KAŻDY QUEST PO KOLEI !!)

2: Możemy tworzyć nowe postacie expiąc, po czym z misji możemy oczekiwać bonów np. w postaci NNO w tarczy na 1lv.

3: Po tym jak wyexpimy naszą GŁÓWNĄ postacią do 5lv próbujemy ubijać metki 5lv, oczywiście dropimy przedmioty mniej lub bardziej wartościowe i sprzedajemy za rozsądną cenę ( z pewnością za rozsądną ceną ktoś kupi nasz przedmiot ) - KU/KD/inne

4: Za uzyskane pieniądze w przedziale lvl'owym 5-15lv ulepszamy nasze eq do +6 (ważne aby ulepszyć do +6 ponieważ nie trzeba ulepszaczy!)

5: Z lepszym eq na 10-15 lvl wybieramy się na metiny 15/20 lv, z których mamy lepszy drop oraz większe prawdopodobieństwo na wydropienie lepszych itemków !

6: Po wydropieniu i sprzedaniu w miare cenniejszych rzeczy możemy wyruszyć do m2, gdzie dropimy z grubasów kawałki klejnotu (tzw. k.k), które są dosyć popularne i dobrze schodziące w sklepie...

7: Gdy już podropimy możemy wyexpić 25lv.

8: Dobrze by było podropić tak z 2-3h medale konne...

9: Troche sprzedamy i zrobimy konia sobie, a so ! :D

10: Możemy dropić i robić misje na konia, tak aby na 35 lv mieć bojowca (11lv konia)

11: Koniem, którego wyrobiliśmy po wbiciu 25lv poruszamy się po lepszych spotach w m2 po różnych kanałach, tak aby mieć możliwość znalezienia metinów, z których jest całkiem w ci*kę drop a przy tym expienia!

12: Eq +6 w zupełności wystarczy, by było na 26 lv być zaopatrzonym w broń na 15lv +6 i zbroje 18 +6 i reszte +6 !

13: Podczas, gdy piękna sekretarka nam je*ie gałę pod biórkiem możemy wyruszać w podróż do expa 35 !

14: Pamiętajmy o wykonywaniu misji na konia na bieżąco !!

15: Gdy wbijemy (najlepiej na orkach) 35 i wykonamy misje na konia to już wiemy co dalej robić :), expic expic i expic hehe !

Dzięki za CZYTANKO i narazie ! 5! !!!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Super poradnik leci +, dzięki temu wbiłem juz 99lvl, sekretarka opitoliła mi lache, i wygrałem gre.

Gówno nie poradnik, żałosne ''żarty'', była masa lepszych w spisie poradników.

1375198444-U163133.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki ;)

Super poradnik leci +, dzięki temu wbiłem juz 99lvl, sekretarka opitoliła mi lache, i wygrałem gre.

Gówno nie poradnik, żałosne ''żarty'', była masa lepszych w spisie poradnik

Twoje żarty też mnie zbytniu nie poruszają. A jak jesteś kozak to wypier*alaj robić lepszy tut. :**

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dzięki ;)

Twoje żarty też mnie zbytniu nie poruszają. A jak jesteś kozak to wypier*alaj robić lepszy tut. :**

Każdy w miarę ogarnięty gracz zrobiłby lepszy poradnik od twojego.Troche mnie on rozmieszył, bo można go zrealizować nawet go nie czytając.To tak jakbyś w poradniku do jakieś gry FPS napisał: "Trzeba celować do przeciwników i próbować ich zabić, możemy wybrać sobie broń do tego zadania" <facepalm> Nawet nie nazwę tego poradnikiem dla początkujących, bo nowy gracz i tak by się z tego gówno dowiedział.Po za tym ten poradnik jest do 26 lvla a nie do 35.Nie napisałeś z jakich mobów dropi kk (skoro robisz dla początkujących to powinieneś napisać, a jeżeli dla normalnych graczy, to kto o tym nie wie?), nic o imha i dropieniu broni na 30, 0 o skrzyniach ucznia.I do tego ten suchar z sekretarką.Nie spotkałem się ani nigdzie nie czytałem, żeby sekretarka robiła loda 16 latkowi, bo taki jest mniej więcej wiek graczy metina.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

to są chyba jakieś jaja...

"to że ktoś coś źle zrozumiał lub zrobił nie oznacza, że sposób nie działa !!!"

od kiedy to poradnik ma DZIAŁAĆ?

nieprzydatne najlepiej usuń aby sie nie zbłaźnić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...