Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Volibear- Ultimate Jungler

nojs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Volibear_2.jpg

Witam, to mój poradnik do Volibeara, the Thunder's Roar. Zapraszam.

Plusy i minusy:

+ Mobilny

+ Tankowaty

+ Świetna pasywka

+ AS z W

+ AoE Slow

+ Małe mana costy

+ Świetny Ult do Team Fightów

- Łatwy do Kite'owania

- Wolny bez Q

- Bez farmy w Late odpada

Skill Set:

Umiejętność bierna- Wybraniec Burzy

VolibearPassive.png- Volibear gwałtownie leczy się w ciągu kilku sekund, kiedy jego zdrowie osiągnie poziom krytyczny.

Q- Pędzący Grom

VolibearQ.png- Volibear zaczyna biec na czterech łapach i porusza się szybciej. Prędkość zwiększa się jeszcze bardziej, gdy goni wrogich bohaterów. Pierwszy cel, który trafi, zostanie przerzucony za Volibeara.

W- Szał

VolibearW.png- Kolejne ataki Volibeara zwiększają jego prędkość ataku. Po wykonaniu trzech ataków w krótkim odstępie czasu Volibear może ugryźć cel. Ugryzienie zadaje więcej obrażeń w zależności od tego, ile zdrowia brakuje celowi.

E- Donośny Ryk

VolibearE.png- Volibear wydaje potężny ryk, który rani i spowalnia wrogów. Stwory i potwory uciekają w popłochu.

R- Szpony Gromu

VolibearR.png- Volibear ukierunkowuje moc burzy, jego ataki rażą cel błyskawicą, która odbija się i razi pobliskich wrogów.

Skill Order:

37a6b1b60c904deb62dadd5f58f204f5.png

Summoner Spells:

472e8712a83a842621a5c54d27fceca5.png

Masteries:

4bca214197c4af1bdf6c172855a678e3.png

Runy:

d6f0a4e92f66e2944dc3ef8b6ac2abcf.png

Build:

Start:

1039.png2003.png2003.png2003.png2003.png2003.png

lub

1001.png2003.png2003.png2003.png2003.png

Core:

3207.png3065.png3068.png

Sytuacyjnie:

3078.png3153.png3143.png3083.png3190.png3022.png3075.png3110.png3026.png

Buty:

3047.png3009.png

Gra:

Early:

Spokojnie czyścimy jungle, zaczynamy od buff'a po stronie bota (Volibear nie potrzebuje robić Blue jako pierwszy buff), robimy drugiego buff'a i lecimy na Topa lub Mida. Po prostu gankujemy. Przerzucamy tak żeby przeciwnik poleciał do naszego sojusznika (choć to logiczne). Staramy się wchodzić na Q jeżeli przeciwnik jest blisko (jeżeli daleko wchodzimy normalnie i po chwili odpalamy Q, można też użyć Ghosta i Q, bądź combo Q + Flash), oczywiście stackujemy W i gryziemy od razu żeby nie zabracć killa (no chyba że chemy).

Mid:

Ganki, ganki. Blue oddajemy Midowi (oczywiście jeśli to postać z maną). Jesteśmy mocno tankowaci + mamy duży AS z W to możemy robić wczesnego smoka 4-6 minuta. Jeśli chcemy i możemy to kupujemy kilka wardów i wardujemy buffy przeciwnika, no i oczywiście staramy się je kraść.

Late:

Jesteśmy mega tankowaci + mamy pasywkę. Inicjujemy team fighty, przerzucamy pierwszego lepszego wroga. Staramy się pushować wieże na topie czy bocie w chwilach gdy nie ma przeciwnków, nie bójmy się, mamy w końcu Q i Ghosta/Flasha. Dzięki W bierzemy trochę killi i staramy się używać na Dragonie/Baronie combo Smite + W (Smite na 18lvl ma 940 True Damage więc używamy go gdzieś na 2000-1800 HP Dragona/Barona). Jeśli chcemy szybciej robić Dragony/Baron, można spokojnie używać Ulta ponieważ ma mały CD.

Kontry:

Volibear kontruje:

zac.png- Mniejszy dmg. Zbij mu pasywkę, R + E + W + Smite = Zac zabity w sekundę.

rengar.png- No co może zrobić biedny kotek? Volibear jest za bardzo tankowaty, ale i tak ma dmg

sejuani.png- Świniak po prostu dostaje od Volibeara, Tenacity z masterek + Ancient Golem = jej slow i stun to nic.

Volibeara kontrują:

leesin.png- Ślepy ma slowa, może go wykopać doskoczyć, odskoczyć. Za mocny dla Volimisia.

nasus.png- Darmowy Exhaust, OP Ult + nastackowane Q = R.I.P. in Peace.

vi.png- Suka skacze, lata, podrzuca, wszystko na raz no i nas out damage'uje.

Opublikowano

Szacun, najbardziej mnie rozwaliło

leesin.png- Ślepy ma slowa, może go wykopać doskoczyć, odskoczyć. Za mocny dla Volimisia.

nasus.png- Darmowy Exhaust, OP Ult + nasteckowane Q = R.I.P. in Peace.

vi.png- Suka skacze, lata, podrzuca, wszystko na raz no i nasz out damage'uje.

Hue, Hue, tut nie taki zły :)

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Fajny tut, leci + :>

PS. U nasusa napisałeś RIP in peace. Reast In Pease in pease xD

Dzięki. Specjalnie napisałem R.I.P. in Peace :D

Opublikowano

Sprawdziłem build, i na prawdę dobrze się sprawował. :-)

Wielki + za poradnik.

Cieszę się że się podoba. Powodzenia w grze :D

Opublikowano

Imo warmog na volibear'a to core, świetnie sprawdza się z pasywką i W.

Wiesz, to mój build, ale i tak Warmoga robię prawie zawsze. No ale nie dam 4 itemów do core bo nie będzie co wybierać, a jednak tego Wormoga można sobie odpuścić.

Bywalec
Opublikowano

Wiesz, to mój build, ale i tak Warmoga robię prawie zawsze. No ale nie dam 4 itemów do core bo nie będzie co wybierać, a jednak tego Wormoga można sobie odpuścić.

Właśnie warmoga powinno się zawsze składać jako 1 item, a odpuścić można sobie cokolwiek innego, mimo wszystko to tylko moje zdanie ;)

Opublikowano

Szczerze?

Gram Volibearem i jedyne co jest podobne w mojej grze, a w twoim TuT'cie, to droga lvl'owania skilli. Jedynie na początku idzie inaczej, ale to twoja sprawa.

Co do poradnika to wszystko fajne, obrazki etc. Ale słowa "gankujemy", czy też "stackujemy", moga być dla niektórych niezrozumiałe, a doprecyzując np dla mnie.

Tak to chyba wszystko :P

...A! no i co chyba najważniejsze, Voli może być junglerem, ale lepie spisuje się na liniach... jest świetny do robienia szarż z krzaków (:D), oraz nie raz skopie dupsko jako zwykły... support :D

Opublikowano

Szczerze?

Gram Volibearem i jedyne co jest podobne w mojej grze, a w twoim TuT'cie, to droga lvl'owania skilli. Jedynie na początku idzie inaczej, ale to twoja sprawa.

Co do poradnika to wszystko fajne, obrazki etc. Ale słowa "gankujemy", czy też "stackujemy", moga być dla niektórych niezrozumiałe, a doprecyzując np dla mnie.

Tak to chyba wszystko :P

...A! no i co chyba najważniejsze, Voli może być junglerem, ale lepie spisuje się na liniach... jest świetny do robienia szarż z krzaków ( :D), oraz nie raz skopie dupsko jako zwykły... support :D

No to już jest kwestia gustu, tzn. niektórzy wolą grać w dżungli. Volibear w dżungli jest taki jak support, mało farmy, mało killi, dużo asyst. Na topie różni się tylko tyle że ma więcej killi i farmy, ale za to nie pomaga tak teamowi.

Opublikowano

@Up, z tym że nie pomaga tak drużynie gdy jest na topie, już zupełnie się nie zgodzę, jak dla mnie to jest to wręcz odwrotnie :D

Opublikowano

@Up, z tym że nie pomaga tak drużynie gdy jest na topie, już zupełnie się nie zgodzę, jak dla mnie to jest to wręcz odwrotnie :D

Tzn. pomaga, ale nie tak jak w dżungli. Bo na topie jest bardziej tankowaty, oczywiście inicjuje TF, ale sam też zabiera kille. Za to w dżungli jest mniej tankowaty choć dalej inicjuje, ale kille zostawia drużynie, to jednak większa pomoc. Choć i tak ja zawsze biorę każdego killa xD

Opublikowano

@up, No tak to wyglada, no chyba ze jestes Wooden X i potrafisz sam wycarrowac gre Volimisiem ;3

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ładnie zrobiony tut. Build mega fajny . Sam czesto gram volimisiem i też stosuje taki build

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...