Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dopiero zaczynam .

SeXyPlAyBoY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jestem początkującym graczem i mam kika pytań .

1.Zabiłem kilka bossów Eye , zdobyłem demonite bar i przetopiłem . Posiadam z 70 sztabek i nie mogę zrobić zbojki dlaczego ? NIe mogę też zrobić kilofa , jeżeli potrzeba jeszcze jakiśch rud , to jakich i jak je zdobyć ?

2.Z czego tworzy się ten przedmiot , do przyzwania bossa stawonogi ?

3.Jak przeżyć w piekle , co tam kopać z jakimi itemkami dam radę tam pokonywać potworki ?

4.Co to jest mereoryt , gdzie go spotkać i jakim kilofem go wydobywać ?

5.Jakie są jeszcze bossy prócz szkieletu , oka , stawonogi ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

1. Potrzebujesz jeszcze Shadow Scales które wypada z bossa na corupcji.

2. Chodzić ci o miejsce przy czym się je robi ?

3. Zrób sobie zbrojke i broń z "Crimtane Bar"

4. Meteoryt po pewnym czsię się na generuje na mapie. Można go wykopać Tungsten Pickaxe.

5.

• King Slime (Mini-boss)
  • Queen Bee
  • Eye of Cthulhu
  • Eater Of Worlds
  • Skeletron
  • Wall of Flesh
  • Wyvern (Mini-boss)
  • Golem
  • Paladin (Mini-boss)
  • The Twins
  • The Destroyer
  • Skeletron Prime
  • Arch Wyvern (Xbox and Ps3 only) (Mini-boss)
  • Ocram (Xbox and PS3 only)
  • Plantera
  • Brain of Cthulhu
  • Ice Golem (Mini-boss)
Opublikowano

@UP

1. Potrzebuje shadow scales , które wypada z bossa na corupcji , ale ja nwm jak przywolac tego bossa .

2. Nie , z czego robi się to , z jakich przedmiotów się go craftuje .

3. A gdzie to znaleźć i czym kopac ?

4. Trzeba zabić jakiegoś bossa czy coś ?

5. ok Dzięki .

Like !

1377531174-U173186.png

Opublikowano

1. Potrzebujesz jeszcze Shadow Scales które wypada z bossa na corupcji.

2. Chodzić ci o miejsce przy czym się je robi ?

3. Zrób sobie zbrojke i broń z "Crimtane Bar"

4. Meteoryt po pewnym czsię się na generuje na mapie. Można go wykopać Tungsten Pickaxe.

1. Rozwiń temat o Shadow Scale, bo kolega się nie połapie

Opublikowano

@UP

1. Potrzebuje shadow scales , które wypada z bossa na corupcji , ale ja nwm jak przywolac tego bossa .

2. Nie , z czego robi się to , z jakich przedmiotów się go craftuje .

3. A gdzie to znaleźć i czym kopac ?

4. Trzeba zabić jakiegoś bossa czy coś ?

5. ok Dzięki .

Like !

1.

Shadow_Scale.pngShadow Scales - wypadają tylko po przez zabicie "Eater of Worlds". Potrzebujesz 45 Shadow_Scale.png na zbroje i 11 Shadow_Scale.png na młot i kilof.

Eater of Worlds - Przywołuje się go po przez zniszczenie trzech "Shadow Orb" Shadow_Orb.png

2.

Każdego bossa craftuje się z czegoś innego jak będziesz chciał napisze ci.

3.

Crimtane Ore - wypadają z bossa Brain of Cthulhu i Eye of Cthulhu, można je też znaleść w jaskiniach wykopująć Gold Pickaxe. Crimtane Ore jest odpowiednikime demonit ore.

Crimtane Bar - Robi się z 4 Crimtane ore.

4.

Nie trzeba zabijać bassa. Meteoryt sam się generuje po pewnym czasie.

Opublikowano

1. Potrzebujesz zabić brain of cthulhu/eater of worlds, w podziemiach masz takie kuleczki/serduszka, które musisz rozwalić, lub stworzyć przywoływacz z 15 vermendatte (crimson, dropi ze wszystkiego), lub corruption (rotten flesh) wtedy będziesz mógł zrobić zbroję.
2. Stawonogi? Chodzi o Eater Of Worlds? Musisz rozwalić te kuleczki Shadow_Orb.png, wtedy się on pojawi, lub jak mówiłem zabijać mobki w corruption a z nich leci rotten flesh :)
3. Conajmniej shadow set/crimson set, jest tam trudno przeżyc, lecz ważniejszy jest sam damage, niż def. Wykopuj Hellstone ore (jest pod lawą), z tego możesz zrobić zbrojke, kilof, siekierę... A nawet miecz, dzięki któremu będziesz mógł stworzyć Night Edge'a.
4. Metoryt można wykopać złotym kilofem wzwyż, pojawi się on gdy rozwalisz shadow orby (te kuleczki), lub w przypadku crimson serduszka, respi się on w dowolnym miejscu na powierzchni ziemi, łatwo go wypatrzysz, bo przypomina meteor. (Może też spaść sam z siebie)
5. Wohohoho, pełno pełnusieńko, Wall Of Flesh, dzięki któremu odblokujesz HardMod'a, tam pojawią się nowe rudy, przedmioty, biomy, jak i bossy, wiele nowych rzeczy, długo by tu wypisywać wszystkie bossy i minibossy, poczytaj gdzieś :)

Pozdrawiam, szelkoffy ;)

Opublikowano

2@UP

Prosiłbym abyś napisał , z czego craftuje się tych bossów .

Czy dam radę ubić EoW , z takim eq :

http://scr.hu/0nm9/ouma7

Jeśli tak , jaką taktykę mam obrać ?

Załataj wszystkie dziury w piekle (ok. 400 kratek) tak byś nie wpadł do lavy podczas bicia się, strzelaj tylko w środek (nie w oczy), ubij kilka tych co odstają, ale gdy będziesz mieć mało hp zabij resztę (dropi po 1 serduszku=10hp) A co do craftingu to trudno by opisać, bo jest to kilka składników, a nie wszystkie da się zrobić, np. by zrespić plantere trzeba zniszczyć 3 takie kwiatuszki w jungli po hard mode :D

Opublikowano
up@
On pytał o EoW -Eater Of Worlds, nie o Wall Of Flesh
Co do ubicia EoW jest to raczej lajtowy boss, więc nie powinieneś mieć z nim problemów. Jednak bije się go w podziemiach dlatego uważaj na spadek z wysokości (widzę, że chmurka w butelce jest) więc nie powinno być problemów. Co do Twojego set'a tak na przyszłość proponowałbym nosić jednego set'a (całego) ze względu na bonus set. Nawiązując jeszcze do tej taktyki, weź parę potek u staraj się go omijać - co nie powinno sprawiać większego trudu. Mile widziane ironskin potion, ale nie konieczne. Nie bij musket'em ze względu na low attack speed, proponowałbym użyć łuku. ^.^ Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...