Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]serwer testowy na exone

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam zamiar do testow kupic najtansza oferte exone

-procek 1ghz

-ram 512mb

-dysk 50gb

-transfer 100gb/mc

-lacze nwm?

1.Ile osob uciagnie?

2.100gb transferu na ilu ludzi starczy?

3.jakie lacze (nie jest napisane albo nie doczytalem)?

4.Slyszalem ze sa problemy z libami. Czy to prawa? Czy wynika to tylko z nieumiejetnosci admina?

Opublikowano

Haha dobre xD przy instalacji mysql to go obciąża 90% ram i procka więc stary max 50 osób i to ledwie ale odradzam ten hosting bo mają limit łącza, wystarczy w ciągu miesiąca 100 ataków o wartości 1gb i masz po limicie transferu i mega lagi bądź blokadę VPSa bo nie masz limitu do wykorzystania, takie serwery to na testy tak by nikt nie znał ip itd.. Więc szukaj VPSa bądź dedyka który ma bez limitu transferu moja rada.

A VPS to nie dedyk bo VPS jest słabszy od dedyka i niestabilny.

Nie ma problemów z libami, nie ma problemów z niczym, na każdych VPSach nie ma żadnych problemów, wystarczy chwila nieuwagi i potem sypią się błędy.. więc nie potrafią a potem płaczą zamiast się uczyć -.- wiem bo nie jeden serwer konfigurowałem, zabezpieczałem i siebie w sieci i dedyki więc jeśli ja to mówię to tak jest, nie może być inaczej.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

o ataki to sie nie boje bo to bedzie testowy serwer dla wybranych. czytalem gdzies ze porty sie 4h instaluja, prawda? ogólne to sie nadaje do testow ok 20os?

Opublikowano

Jak do testów, to myślę, że tak z 30 osób (licząc też questy itd.).

Może i wejdzie więcej osób, ale bez lagów się nie obejdzie. :]

Haha dobre xD przy instalacji mysql to go obciąża 90% ram i procka więc stary max 50 osób i to ledwie ale odradzam ten hosting bo mają limit łącza, wystarczy w ciągu miesiąca 100 ataków o wartości 1gb i masz po limicie transferu i mega lagi bądź blokadę VPSa bo nie masz limitu do wykorzystania, takie serwery to na testy tak by nikt nie znał ip itd.. Więc szukaj VPSa bądź dedyka który ma bez limitu transferu moja rada.
A VPS to nie dedyk bo VPS jest słabszy od dedyka i niestabilny.

Nie ma problemów z libami, nie ma problemów z niczym, na każdych VPSach nie ma żadnych problemów, wystarczy chwila nieuwagi i potem sypią się błędy.. więc nie potrafią a potem płaczą zamiast się uczyć -.- wiem bo nie jeden serwer konfigurowałem, zabezpieczałem i siebie w sieci i dedyki więc jeśli ja to mówię to tak jest, nie może być inaczej.
Pozdrawiam.

Jak już, to VPS jest częścią dedyka, tj. dedyk jest podzielony na VPSy :)

897771404427433574016.png

Opublikowano

o ataki to sie nie boje bo to bedzie testowy serwer dla wybranych. czytalem gdzies ze porty sie 4h instaluja, prawda? ogólne to sie nadaje do testow ok 20os?

Instalują się do 3h tyle powinny, sprawdziłem ich VPSy i mają lipe tyle powiem xD ale do testów jest dobry :) hm to dla 20 osób grających po 8h będzie to 160mb, ok można zaokrąglić do 200, tak wiem ile ciągnie mb i dlatego Ci tu obliczyłem, więc teraz pomnożymy to przez 30 i wyjdzie 6gb więc spokojnie wystarczy ten limit, jeśli postawisz TSa to przez cały miesiąc będzie zużyte 50gb na oko z góry mówię :) zależy też jak często będzie wykorzystywany ten TS, no bez ataków to styknie transfer, muszę do kolegi napisać bo trochę źle mu powiedziałem, ale tutaj pisze już dobrze z przybliżonymi danymi, potem ja sprawdze u siebie swój miesięczny ruch i dam znać Ci ile u mnie zużyło się i będziesz wiedział, mam 2 serwery więc podam z dwóch :) dla pewności :)

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

odswiezam z nowym pytaniem:

znalazlem takie cos w regulaminie:

Korzystanie z aplikacji irc, ident, serwera gry Tibia oraz aplikacji typu Scrapebox, Tua Mamma i podobnych jest zabronione na serwerze VPS! Wykrycie tego typu programów skutkować będzie załamaniem niniejszego Regulaminu oraz natychmiastowym usunięciem serwera VPS bez zwrotu wniesionych opłat za obecny oraz przyszłe okresy abonamentowe za serwer VPS i bez obowiązku powiadomienia Abonenta o takim fakcie.

1. czy metin2 mozna uznac za podobny do tibii?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...