Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bardzo mało fps z optifine ...

SIRPEANUTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko, mam takie pytanie co zrobić żeby mieć więcej fps...? Mam optifine Light ustawionego na max fps , wszystko praktycznie po wyłączane , tak aby było najwięcej fps ... - ale co jest? . bez optifine mam 30-50fps ... a z optifine 30-50fps ... czyli nic się nie zmienia, może max optifine daje z 10fps więcej...

Jest jakiś sposób żeby osiągnąć więcej fps? Mam wszystko po wyłączane skypy,gg itd. używam CClenera do oczyszczania komputera. Gram na serwerach multiplayer.

Parametry komputera ;

Procesor:AMD Sempron 140 Processor 2.71 GHz

Zainstalowana pamięć (RAM): 1,00 GB

Typ systemu: Windows 7,32bit

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a

Wiem ze komputer słaby,mama mi chciała zrobić niespodziankę i przepłaciła i kupiła gówno, no cóż co zrobie.... :/

Męczę się z tym problemem już od paru miesięcy i mnie to wkur... proszę o pomoc, z góry dzięki , elo. :)

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Faktycznie.... Komputera to Ty dobrego nie masz, ale cóż... Jest kilka sposobów na poprawę FPS i jakości gry:

1. Menedżer Widnows -> procesy -> Java.exe -> ustaw na wysoki priorytet.

2. Wyłącz chmury w Minecraft

3. odpal Minecraft przez GameBooster'a

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Faktycznie.... Komputera to Ty dobrego nie masz, ale cóż... Jest kilka sposobów na poprawę FPS i jakości gry:

1. Menedżer Widnows -> procesy -> Java.exe -> ustaw na wysoki priorytet.

2. Wyłącz chmury w Minecraft

3. odpal Minecraft przez GameBooster'a

Nie pomogło... ;/ . Jeszcze mam taki problem ze na małym ekranie mam 30-60fps, a na dużym mam max 30. :/

zv669_sipeantus.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...