Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3.5 tysiąca

xArtemzx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=60889&s=66567&s=79230&s=79729&s=78573&s=77565&s=63363&s=78669&s=75830

// jeszcze prawdopodobnie będę edytował zobaczę ceny na morelach

// masz może dysk, nagrywarkę, obudowę ze starego komputera? (pod S-ATA)

Opublikowano

Nic a nic, raczej tą I5 można wymienić bo nie będę robił OC, dodałbym 4 ramu i zmienił kartę na nowszej generacji jeżeli by się dało..

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

ta karta jest z tego miesiąca :D

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/lSosk8/

Moja propozycja. Dostajesz jednostkę do podkręcenia, obecnie jedna z lepszych konfiguracji pod gry dla przeciętnego Kowalskiego.

Co prawda RAM nie pasuje pod kolor, ale jest tani (zresztą żadna strata bo karta graficzna też jest czerwono-czarna).

Wywal tego Deusa z zestawu, lepiej daj cokolwiek innego.

Zdarzają się przypadki, że np. spaliły dyski twarde i działały się różne dziwne rzeczy z nimi.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Potwierdzone info od samego Tuska.

Ja o niczym takim nie słyszałem i mało to prawdopodobne ;). To nie Modecom.

spaliły dyski twarde i działały się różne dziwne rzeczy z nimi

Napisz po ludzku, bo nic nie rozumiem.

Opublikowano

Potwierdzone info od samego Tuska.

Ja o niczym takim nie słyszałem i mało to prawdopodobne ;). To nie Modecom.

spaliły dyski twarde i działały się różne dziwne rzeczy z nimi

Napisz po ludzku, bo nic nie rozumiem.

Ależ proszę Cię bardzo.

Pisałem na szybko, to może coś niejasno napisałem.

I nie, nie reklamuje innych for, tylko odpowiadam na pytanie.

http://forum.benchmark.pl/topic/99236-opowie%C5%9B%C4%87-jak-m1-spali%C5%82-mi-dysk/?hl=%2Bspali%C5%82+%2Bdysk
http://www.itpc.net.pl/showthread.php?tid=12840

Nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem SPC, ale lepiej dmuchać na zimne :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

ale ja bym prosił o jakieś zestawy pod najnowsze produkcje a nie o sprzeczki dot. zasilaczy :D ale będę dmuchał na zimnie po tym co przeczytałem z zasilaczami

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

Ależ proszę Cię bardzo.

Pisałem na szybko, to może coś niejasno napisałem.

I nie, nie reklamuje innych for, tylko odpowiadam na pytanie.

http://forum.benchmark.pl/topic/99236-opowie%C5%9B%C4%87-jak-m1-spali%C5%82-mi-dysk/?hl=%2Bspali%C5%82+%2Bdysk
http://www.itpc.net.pl/showthread.php?tid=12840

Nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem SPC, ale lepiej dmuchać na zimne :P

Nie widzę tu winy zasilacza (zresztą dużo osób wyszukuje jej na siłę). Również nie przepadam za SPC, ale też bezpodstawnie ich nie oczerniam. Deusy G1 też padały, to się je wymieniało, a uszkodzeniach reszty sprzętu nie było mowy.

Opublikowano

Zasilacz to element na który można wydać 50zł ale można też i 500zł, przez co niestety ludzie często na nim oszczędzają. Nie zdają sobie jednak sprawy że jest to najważniejszy element komputera gdzie nawet lepiej kupić gorsze bebechy kompa i dołożyć do zasilacza niż cieszyć się z tych lepszych przez kilka dni a potem obserwować jak fajnie nasza wypaśna karta graficzna sobie skwierczy...

Opublikowano

Zasilacz to element na który można wydać 50zł ale można też i 500zł, przez co niestety ludzie często na nim oszczędzają. Nie zdają sobie jednak sprawy że jest to najważniejszy element komputera gdzie nawet lepiej kupić gorsze bebechy kompa i dołożyć do zasilacza niż cieszyć się z tych lepszych przez kilka dni a potem obserwować jak fajnie nasza wypaśna karta graficzna sobie skwierczy...

Nie mówimy tu o modecomach, akygach czy innym badziewiu tylko o badziewiu klasę wyżej czyli Deusach ;).

Nic się nie spali, jak ktoś rzeczywiście chce "dmuchać na zimne" to w tej samej cenie jest TT Smart 530 lub OCZ ZT 550w.

Opublikowano

Na mpc deus jest polecany od lat i jakoś nigdy nie było na niego skargi.

Nie wiem o czym wy gadacie, każda firma ma małą wpadke i tego się uniknąć nie da.

Boshe tyle pierdzielenia o niczym. Deus to dobra firma raz na 1000 egzemplarzy za pewno coś się skopie ale to pewnie źle zespawana cześć czy coś.

graphic.png
Opublikowano

Ja bym z kolei zaproponował jako chłodzenie Noctua - bardzo wydajne i jest stosunkowo niskie (nie będziesz domykał obudowy na styk, ale zostanie sporo miejsca). Wyciśniesz tutaj z 4670k wszystko co się da ;) Do tego 8GB pamięci RAM, zasilacz modularny od Thermaltake, obudowa przewiewna Gladius M40 i jako kartę graficzną wydajniejszego GTX 770 - teraz jest w dobrej cenie, warto kupić:

MSI Z87-G43 Intel Z87 LGA1150 BOX - 382.00 zł
Seagate Barracuda 1TB SATA3 (ST1000DM003) - 234.00 zł
Thermaltake Smart SE Modular 530W - 203.00 zł
SilentiumPC Gladius M40 Pure Black - 197.00 zł
Crucial DDR3 8GB 1866MHz Ballistix Tactical CL9 - 284.00 zł
Intel Core i5-4670K LGA1150 BOX - 869.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł
MSI GeForce GTX770 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) - 1199.00 zł
Noctua NH-U9B SE2 - 245.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !
Wpisz sobie "Sleeping Dogs MSI" w komentarzu, a otrzymasz grę do karty graficznej.

Opublikowano

A to dziwne, bo na PCLabie mają odmienne zdanie (cytat) "Radeony R9 280X za 1150 zł, to będzie to bardzo atrakcyjna propozycja. Nowa karta AMD plasuje się dokładnie pomiędzy GeForce'em GTX 760 a GTX 770." Testy też pokazują, że R9 jest trochę wolniejsze od GTX 770. Oczywiście zależy to od gier, ale w większości tytułów to "zieloni" w tym przypadku górują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...