Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Hosting 10 slotów, czy pukawka odpowiednia ?

ogier8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

~ Witam, chce założyć serwer ala. PVP+Survival, mam odłożone jeszcze ze starej sieci CS 1.6 na pukawce ponad 150+pkt (1pkt=1zł) i mam pytanie. Słyszałem, że bardzo ludzie sobie chwalą hosting CraftServe, jednak mam te pieniądze na pukawce i mi ich szkoda. Zależało by mi na solidnym hoście, 10 slotów to nie dużo, przez co cena powinna być stanowczo niska, ale jednak. Lubimy bawić się 'ripiterami', redstone'ami, zegar, zautomatyzowane fabryki i hodowle. Czy pukawka to idźwignie na 1GB RAM'u ? Gram w MineCraft'a ponad miesiąc i nie mam orientacji w tym 'dziale'.

Czytałem wiele tematów, ale jednak.. sugerując się tym sondarzem wynika, że pukawka.pl jest dobrym hostingiem, ale kilka komentarzy pod sondą było negujące względem oferty z pukawki

Opublikowano

1 gracz potrzebuje 100 mb żeby nie było lagów pukawka ci to oferuje miałem 2 serwery 1 z redstonem oraz 2 mingry na wszystkich lagów nie było chociaż dużo mechanizmów było według mnie pukawka najlepsza jaki craft serve tanio szybkie odp mają polecam :)

Opublikowano

W ostatnich miesiącach nie słyszałem żeby chwalili CraftServe Bardziej fiberhost albo pukawka ;p . Pukawka to tez dobry hosting ;)

oDYVDfv.gif
Opublikowano

A to dzięki za info ;) Poczekam może na inne jeszcze opinie, chodź już jestem przekonany :)

// @UP

Jak to z tym sklepikiem, o co dokładnie się rozchodzi, jak on działa ? Kupowanie np. diax'ów, knight'ów za SMS etc ?

Opublikowano

A to dzięki za info ;) Poczekam może na inne jeszcze opinie, chodź już jestem przekonany :)

// @UP

Jak to z tym sklepikiem, o co dokładnie się rozchodzi, jak on działa ? Kupowanie np. diax'ów, knight'ów za SMS etc ?

Dodajesz np vipa ustalasz cenę wpisujesz info jakie ma być jak ktoś kupi vipa np setrank vip i na say gracz kupił vipa

+ gdy ktoś kupi idzie ci na portfel w pukawce

+Własna domena sklepu

+Ładna grafika :)

Opublikowano

Już prawie chyba każdy hosting ma ItemShop możesz tam sprzedawać Vipy albo co masz do zaoferowania na serwie ;p

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Ja polecam CubeHost.pl ,ponieważ nie dawno wprowadzono komendy wykonywane przez konsole o danej porze.

Ładny panel,100 MB na slot,ItemShop,cena 1,50zl /slot a na pukawce 1,60 .

Opublikowano

Ja polecam CubeHost.pl ,ponieważ nie dawno wprowadzono komendy wykonywane przez konsole o danej porze.

Ładny panel,100 MB na slot,ItemShop,cena 1,50zl /slot a na pukawce 1,60 .

Ale mi bajer! FiberHost.pl ma to już od dawna....

Opublikowano
Hej,

Według mnie Pukawka spokojnie wystarczy, hosting jest w miarę dobry, jakiś złych opinii nie słyszałem, a administracja bardzo miła i pomocna, można się z nimi dogadać. Dużo zależy również od szczęścia, nawet w najlepszych hostingach można trafić na wadliwą maszynę i opóźnienia, ale w Pukawce, to się rzadko zdarza. ;-)

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, moja odpowiedź była nieprecyzyjna zapraszam do korespondencji przez PW.

Pozdrawiam.

pachi1.jpg

"Jeśli się wyróżniasz, jesteś znienawidzony przez innych."

Opublikowano

Najlepszy jest mineserv.eu lub lvlup.pro

Hej,
Niestety mówisz głupoty. MineServ jak MineServ... Hosting długo już istnieje, więc jest w miarę pewny, ale ich zaplecze techniczne, administracja, wydajność serwerów pozostawia wiele do życzenia. Co do LVLUP nie wypowiem się nawet... Hosting bardzo mało znany, mało profesjonalne podejście do sprawy.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, moja odpowiedź była nieprecyzyjna zapraszam do korespondencji przez PW.
Pozdrawiam.

pachi1.jpg

"Jeśli się wyróżniasz, jesteś znienawidzony przez innych."

Opublikowano

Fiberhost jest zdecydowanie tańszy i oferuje serwery bez lagów. Pukawka jest też dobrym hostingiem, lecz ma ceny z nieba (wysokie), oferuje także serwery bez lagów. Ostatnim najlepszym hostingiem według mnie jest craftserv jest tani, bezpieczny, serwery nie mulą, łatwy w konfiguracji.

,,Vape is good, vape is my life"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...