Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Hosting servera dedykowanego

Drakix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Mam pytanie czy stawiał ktoś server na hostingu exone.pl ? Albo czy chociaż orientuje się czy da się na tym hostingu postawić server metka bez problemów.?

Dzięki i pozdrawiam :)

ps/ W nabyłem ten hosting na exone.pl. Mam pytanie do czego są 2 adresy IP ? Bo mam jeden ale drugi mogę dokupić za 1zł.

Pozdrawiam.

45025232242689268053.gif

Opublikowano

Tak, na vps z exone da radę postawić serwer metka jednak przy wyborze oprogramowania musisz wybrać freebsd

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

okej :) Dziękuje,

Wybrałem FreeBSD 8.4 64Bity. :( Jednakże na exone zauważyłem bardzo wolno instalujące się porty i mysql . Na hoście oktawave porty sie robiły w pare min a mysql w 10 min bodajże : /

/edit :P co do plików derina mam pytanko... :

Jak dobrze zainstalować mysql ? jakie powrzucać foldery bo pare osób mówiło że sam account wystarczy . To prawda ?

45025232242689268053.gif

Opublikowano

okej :) Dziękuje,

Wybrałem FreeBSD 8.4 64Bity. :( Jednakże na exone zauważyłem bardzo wolno instalujące się porty i mysql . Na hoście oktawave porty sie robiły w pare min a mysql w 10 min bodajże : /

/edit :P czy podczas instalacji plików derina mam pytanie.

Jak dobrze zainstalować mysql ? jakie powrzucać foldery bo pare osób mówiło że sam account wystarczy . To prawda ?

czas instalacji zależy od sprzętu więc wiesz :P

graphic.png

Opublikowano

Na oktawave, miałem prawie identyczne specyfikacje a robiło się to o wiele szybciej : < Ale wracam do pytania o mysql i o tym dodatkowym ip co ono mi da. DAJĘ ++++++++++++++

45025232242689268053.gif

Opublikowano

Na oktawave, miałem prawie identyczne specyfikacje a robiło się to o wiele szybciej : < Ale wracam do pytania o mysql . DAJĘ ++++++++++++++

acound i player wgrywa się jeśli masz serwer hamachi a na nim już wszystkie pliki z bazy. W przypadku dedyka/vps musisz wgrać wszystko

graphic.png

Opublikowano

Robiłem tak nie działa :/ nie tworzy folderku /usr/lib32.

Gdy chcę zrobić w ten sposób:

fetch ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/amd64/amd64/8.3-RELEASE/lib32.txz

tar Jxpvf lib32.txz -C /

rm lib32.txz

To wyskakuje mi błąd:

fetch: ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/amd64/8.3-RELEASE/lib32.txz: File unavailable (e.g., file not found, no access)

:<

45025232242689268053.gif

Opublikowano

nie ma go . jak na 9.1 64 bity robiłem to tak samo było musiałem zassać lib32 z ftp . jednakże teraz nie chce mi nic zassać :<

Jak zrobiłem wcześniej to co wyżej a miałem identyczny błąd z libami to po tej operacji wszystko działało . Jak należy .

ok już sobie poradziłem .

Teraz cały czas mi wyskakuje:

Connect: Connections Refused czy jakoś tak :c

45025232242689268053.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...