Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzycie GPU

penerurwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem :D a konkretnie, siedzę sobie przy kompie gram w gierki i tym podobne nagle ściszam muzykę i słyszę ze komputer strasznie głośno chodzi i zaczyna się dziwnie ''mulic'' wchodzę w ASUS GPU Tweak a tam użycie GPU skacze od 99 do 97% :O a wiec wpadłem na pomysł ze przeciągnę gpu boost clock i memory clock w lewo (czyli mniejsze wartości). chwila laga i nagle użycie gpu spada do 0 i wszystko wraca do normy... no spoko myślałem ogarnięte a po mniej więcej godzinie znów to samo. Proszę o rady bo komputera używają osoby które nie ogarniają ze coś dzieje się nie tak a nie chce spalić sprzętu(szkoda hajsu). Karta graficzna to ASUS GTX660TI a procesor i5 3350p

Opublikowano

Siema, mam problem :D a konkretnie, siedzę sobie przy kompie gram w gierki i tym podobne nagle ściszam muzykę i słyszę ze komputer strasznie głośno chodzi i zaczyna się dziwnie ''mulic'' wchodzę w ASUS GPU Tweak a tam użycie GPU skacze od 99 do 97% :O a wiec wpadłem na pomysł ze przeciągnę gpu boost clock i memory clock w lewo (czyli mniejsze wartości). chwila laga i nagle użycie gpu spada do 0 i wszystko wraca do normy... no spoko myślałem ogarnięte a po mniej więcej godzinie znów to samo. Proszę o rady bo komputera używają osoby które nie ogarniają ze coś dzieje się nie tak a nie chce spalić sprzętu(szkoda hajsu). Karta graficzna to ASUS GTX660TI a procesor i5 3350p

Przecież to normalne, jak grasz, karta wykorzystywana jest w 100% i nie masz się co martwić ;).

Opublikowano

Przepraszam ale na komórce nie mam opcji edytuj. Przytoczę sytuację która dziś się przydarzyła, a więc: wracam ze szkoły do domu włączam komputer i youtube które nie powinno obciążać grafiki. Odchodzę od komputera i załatwiam sprawy domowe. Po mniej więcej godzinie sprawdzam fb wyłączając muzykę. I sytuacja jak z dnia wcześniej. A konkretnie temperatura gpu 65 stopni użycie 97% a włączone były tylko strony inyernetowe jak yt i fb. Komputer zabieram do internatu i będą używały go różne osoby a nie chce stracić komputera, tragedia bo ostatnio przestał działać monitor a teraz coś z gpu albo z całą skrzynią. Obecnie komputer podpiety jest do starego monitora crt albo jakoś tak, inaczej nazywajac "z dupą". Licze na pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...