Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dobry wynik czy mierny?

Hasty xMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie chcę wam zawracać dupy, ale chciałem zapytać czy jak na mój poziom w League Of Legends i grę ponad tygodnia to dobry wynik??.

SS:

I5vKFzs.png

Mam dopiero 60 wygranych meczy [Zwykłe - Ponieważ nie mam wbitego 30 poziomu] no i troszkę przegranych ;-/.

Zazwyczaj wychodzę z gier z wynikiem ponad 10 kili i kilkoma dedami.

SS z innych gier:

YgvN1uh.png

P8fFRdS.png

Przypomnę, że w LOL`a gram około tygodnia i wydaje mi się że idzie mi całkiem nieźle :P

Pewnie będziecie mieli jakieś sugestie co do buildu, ale mi taki pasuję i tym się kieruję.

Jak złapie bakcyla to postaram się składać inne rzeczy na Championów.

A więc z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za zawracanie głowy.

Pozdrawiam.

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Tak, składasz noobski build. Jak widać nawet 32/12 nie pomogło i przegrałeś. Poza tym patrząc na lolkinga masz całą liste ostatnich gier z Jinx który jest obecnie bardzo mocnym championem.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Tak, składasz noobski build. Jak widać nawet 32/12 nie pomogło i przegrałeś. Poza tym patrząc na lolkinga masz całą liste ostatnich gier z Jinx który jest obecnie bardzo mocnym championem.

Tak wiem, że mam całą listę Jinx ponieważ strasznie mi się spodobała gra nią a co do buildu to nie znam się jeszcze na tym za bardzo i składać to co mi przychodzi na myśl.

Pogram troszkę dłużej i na pewno się nauczę, ale jak na razie dobrze jest tak jak jest. Gorzej jak się w meczu trafią 30 lvl z runami, ale i z nimi jakoś daje radę :P

A co do przegranych, to wiadomo że sam meczu nie wygrasz :P

Dzięki za odpowiedź.

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Takim nafeedowanym adc nie jest ciezko pociagnac druzyne do zwyciestwa ;) Co do buildu Last Whisper, Banshee's Veil, Guardian Angel. Sam atak to nie wszystko. Pomyśl chociaż o tym ostatnim który czasem wygrywa team fighty.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Takim nafeedowanym adc nie jest ciezko pociagnac druzyne do zwyciestwa ;) Co do buildu Last Whisper, Banshee's Veil, Guardian Angel. Sam atak to nie wszystko. Pomyśl chociaż o tym ostatnim który czasem wygrywa team fighty.

W sumie to masz racje co do Anioła Stróża :D Padam, wstaje, zabijam i wygrywam :P Jeszcze raz dzięki i zobaczę co da się zrobić o ile nie zapomnę.

PS: Mógłbym wiedzieć jaki masz nick w LOL`u?. Oczywiście jak grasz na Nordic&East.

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Bez sensu.. Jinx póki co jest za silna łatwo się nią nafeedować nie wiem pochwalić się chciałeś ? . Gdy jest w rotacji pewnie grasz nią bez przerwy.

graphic.png

Opublikowano

Bez sensu.. Jinx póki co jest za silna łatwo się nią nafeedować nie wiem pochwalić się chciałeś ? . Gdy jest w rotacji pewnie grasz nią bez przerwy.

Człowieku chciałem zapytać o wyniki, poza tym czym i komu się tu chwalić?? Ludzi w LOL`a gra w chuj więcej i są lepsi więc o co??.

Jeżeli nie zrozumiałeś o co mi chodzi, to po co się wypowiadać?.

PS: W rotacji czy bez rotacji, mogę ją mieć w każdej chwili więc No Problem :)

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Według mnie masz zajebiste staty, nie słuchaj tych powyżej bo gówno wiedzą, sam gram od czasu do czasu w lola i chyba ani razu nie miałem powyżej 7 fragów xD a gram najczęściej alistarem hehe ;)

Idzie Ci super a co do tego, że niby ten Jinx jest bardzo mocną postacią to nie zgodzę się bo wszystkie postacie są bardzo podobne tylko inaczej się nimi gra, jemu akurat dobrze się gra Jinxem dlatego tak dobrze mu idzie ;)

Pozdrawiam, grasz na West? :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Tak Jinx jest aktualnie odrobinę za mocna

Twoje staty są dobre, widać szybko się uczysz i jesteś w kolejce z ludźmi którym zajmuje to więcej czasu. Jeśli chcesz wygrywać to w odpowiednim momencie gry powinieneś skupić się na splitpushowaniu/force'owaniu celów, zwłaszcza z takim feedem nie powinieneś mieć z tym problemu. Im dłużej siedzisz w grze i zwlekasz z atakowaniem bazy przeciwnika, tym więcej wrogowie mają czasu by wyfarmić itemy i zrobić tzw. come back.

Opublikowano

Niezły wynik, ale jeśli dostaniesz jakiś twardy enemy team warto złożyć last whispera ;)

Niestety już są informacje o nerfie Jinx, więc ucz się czymś innym grać.

Opublikowano

Według mnie masz zajebiste staty, nie słuchaj tych powyżej bo gówno wiedzą, sam gram od czasu do czasu w lola i chyba ani razu nie miałem powyżej 7 fragów xD a gram najczęściej alistarem hehe ;)

Idzie Ci super a co do tego, że niby ten Jinx jest bardzo mocną postacią to nie zgodzę się bo wszystkie postacie są bardzo podobne tylko inaczej się nimi gra, jemu akurat dobrze się gra Jinxem dlatego tak dobrze mu idzie ;)

"Nie słuchaj tych powyżej bo gówno wiedzą" "Ani razu nie miałem powyżej 7 fragów" Gówno to ty wiesz jeżeli nie potrafisz nic innego jak noobić w teamie...

graphic.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :) Gram na Nordic&East.

Tak Jinx jest aktualnie odrobinę za mocna

Twoje staty są dobre, widać szybko się uczysz i jesteś w kolejce z ludźmi którym zajmuje to więcej czasu. Jeśli chcesz wygrywać to w odpowiednim momencie gry powinieneś skupić się na splitpushowaniu/force'owaniu celów, zwłaszcza z takim feedem nie powinieneś mieć z tym problemu. Im dłużej siedzisz w grze i zwlekasz z atakowaniem bazy przeciwnika, tym więcej wrogowie mają czasu by wyfarmić itemy i zrobić tzw. come back.

Dzięki, postaram się coś wyciągnąć z tych informacji.

Niezły wynik, ale jeśli dostaniesz jakiś twardy enemy team warto złożyć last whispera ;)

Niestety już są informacje o nerfie Jinx, więc ucz się czymś innym grać.

Nie bardzo wiem co to jest Nefr:D Pewnie osłabienie czy coś takiego, ale to już nie chodzi dokładnie o grę tą postacią. Potrafię w miarę grać jeszcze kilkoma Championami, między innymi: Ezreal, Evelynn, Cho Gath, Master Yi i idzie mi nie najgorzej :)

Dzięki za informacje, przydały się :P

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Focus - pada w 0.5 sec. ADC dobrze carruje się, jeżeli przeciwnicy nie umieją focusować, co z tego, że będzie składał wszystkich w chwilę, skoro wystarczy JEDNA postać z gap closerem, i już nic nie zrobi w TF'ie?

@Up - Kup XinZhao, to najlepsza, łatwa do ogaru postać w grze.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Focus - pada w 0.5 sec. ADC dobrze carruje się, jeżeli przeciwnicy nie umieją focusować, co z tego, że będzie składał wszystkich w chwilę, skoro wystarczy JEDNA postać z gap closerem, i już nic nie zrobi w TF'ie?

@Up - Kup XinZhao, to najlepsza, łatwa do ogaru postać w grze.

I tak za jakiś czas będę musiał ogarnąć większość postaci w LOL`u. Jak do tej pory to skupiłem się na 3/4 i postaram się nimi pograć jakiś czas. Chcę dobić 20 lvl i zacząć kupować runy. Po zakupieniu run, gra na pewno będzie bardziej interesująca :D Ale dzięki za info co do Championa :)

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Bedac Adc samumu gry nie wyccarujesz bo to jest niemozliwe bo jak beda focusowac ciebie to dead. Staty nie sa takie zle, ale same staty sie tutaj nie licza. Ale jak na tydzien grania to calkiem niezle, tylko nie masz co pokazywac jak grasz jinx bo nia jest teraz bardzo latwo. Ja gram jinx od niedawna i juz zrobilem 1 penta i 4 razy quadra no i kilkanacie tripple kili :) Nawet dobrze skladajac build mozesz solo barona wziasc ( chyba tylko nia teraz da sie solo barona ) Tak przy okazji skoro neidawno zaczales gre to moge ci polecic zebys kupil sobie Ahri i nauczyl sie nia jak najszybciej grac. Wtdy bedzie ci latwiej i szybciej wybic sie z brazu bo nia jast latwo wyccarowac gre jesli umie sie nia dobrze grac.

Opublikowano

Bedac Adc samumu gry nie wyccarujesz bo to jest niemozliwe bo jak beda focusowac ciebie to dead. Staty nie sa takie zle, ale same staty sie tutaj nie licza. Ale jak na tydzien grania to calkiem niezle, tylko nie masz co pokazywac jak grasz jinx bo nia jest teraz bardzo latwo. Ja gram jinx od niedawna i juz zrobilem 1 penta i 4 razy quadra no i kilkanacie tripple kili :) Nawet dobrze skladajac build mozesz solo barona wziasc ( chyba tylko nia teraz da sie solo barona ) Tak przy okazji skoro neidawno zaczales gre to moge ci polecic zebys kupil sobie Ahri i nauczyl sie nia jak najszybciej grac. Wtdy bedzie ci latwiej i szybciej wybic sie z brazu bo nia jast latwo wyccarowac gre jesli umie sie nia dobrze grac.

Tyle, że ja wolę i lubię grać AD nie AP :D

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Jeśli robisz po 2xx farmy na nastym lvlu i jest to Twoje pierwsze konto, to masz potencjał, tylko trzeba to doszlifować (choćby to, że ciężko nie carrować gier adc z 3x killami, tak samo jak ciekawe jest, czy podobnie grasz innymi champami niż Jinx). Wynik jak na nowego gracza naprawdę dobry, pomijając to że buildy trochę leżą. Wystarczyłoby Ci jedno BT i zamiast tych dwóch dla przykładu LW (Last Whisper), żeby robić sensowne dmg ludziom z armorem, plus jakieś GA (Guardian Angel) dla odrobiny resów i tej boskiej pasywki, która może wygrać teamfight, jeśli sfocusują resztę Twojego teamu, a ty wstaniesz i dobrze będziesz się pozycjonować. :)

Powodzenia w dalszej grze, takich wyników pozazdrościłoby 3/4 bronze. ^^

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Jeśli robisz po 2xx farmy na nastym lvlu i jest to Twoje pierwsze konto, to masz potencjał, tylko trzeba to doszlifować (choćby to, że ciężko nie carrować gier adc z 3x killami, tak samo jak ciekawe jest, czy podobnie grasz innymi champami niż Jinx). Wynik jak na nowego gracza naprawdę dobry, pomijając to że buildy trochę leżą. Wystarczyłoby Ci jedno BT i zamiast tych dwóch dla przykładu LW (Last Whisper), żeby robić sensowne dmg ludziom z armorem, plus jakieś GA (Guardian Angel) dla odrobiny resów i tej boskiej pasywki, która może wygrać teamfight, jeśli sfocusują resztę Twojego teamu, a ty wstaniesz i dobrze będziesz się pozycjonować. :)

Powodzenia w dalszej grze, takich wyników pozazdrościłoby 3/4 bronze. ^^

Tak to jest moje pierwsze konto :D Kumpel mnie przekonał abym zagrał, więc spróbowałem. Jakoś idzie do tej pory, ale potrzebuję ludzi którzy by mnie wprowadzili bardziej.

Znaleźć jakiś Team, etc i żeby mi pomogli w każdej sytuacji :)

Dzięki za odpowiedź i podpowiedź :)

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Wiekowo jak u Ciebie? Jak coś w przedziale 14 - 20 to podejrzewam, że byśmy się dogadali fajnie (ja podchodzę pod 19, reszta teamu tak w granicach 14 - 18, zależy). To taka dość specyficzna ekipa, z dużym poczuciem humoru, kameralnie - pare osób ledwo, gramy razem w sumie w różne gry, nie tylko w LoL'a. ^^ No i są z nas w sumie nuby silver - dolna platyna, więc nie jest problemem pomoc z buildami czy coś. :) Potrzeba na EUNE ogarniętych, nowych graczy, szczególnie Polaków, żeby Polska przestała być tak nisko oceniana. Cóż, doskonale wszyscy wiemy, że zapracowała sobie na taką opinię, ale czemu tego nie naprawiać.

Jeszcze jedna rada - zmień sobie język na angielski, będzie Ci łatwiej rozmawiać z ludźmi o itemach itp. bo większość używa angielskiego clienta... potem są akcje takie jak te u nas na skype były, że mówimy komuś że ma składać RoA (Rod of Ages) a on nam tu "a co to jest?" i trzeba było zgadywać, jak to się nazywa po polsku, różdżka wieków czy cuś, albo po obrazku tłumaczyć. ^^

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Wiekowo jak u Ciebie? Jak coś w przedziale 14 - 20 to podejrzewam, że byśmy się dogadali fajnie (ja podchodzę pod 19, reszta teamu tak w granicach 14 - 18, zależy). To taka dość specyficzna ekipa, z dużym poczuciem humoru, kameralnie - pare osób ledwo, gramy razem w sumie w różne gry, nie tylko w LoL'a. ^^ No i są z nas w sumie nuby silver - dolna platyna, więc nie jest problemem pomoc z buildami czy coś. :) Potrzeba na EUNE ogarniętych, nowych graczy, szczególnie Polaków, żeby Polska przestała być tak nisko oceniana. Cóż, doskonale wszyscy wiemy, że zapracowała sobie na taką opinię, ale czemu tego nie naprawiać.

Jeszcze jedna rada - zmień sobie język na angielski, będzie Ci łatwiej rozmawiać z ludźmi o itemach itp. bo większość używa angielskiego clienta... potem są akcje takie jak te u nas na skype były, że mówimy komuś że ma składać RoA (Rod of Ages) a on nam tu "a co to jest?" i trzeba było zgadywać, jak to się nazywa po polsku, różdżka wieków czy cuś, albo po obrazku tłumaczyć. ^^

Ja 19 lat mam :P Więc problemu nie ma xD A na Angielski zmienić to chwila roboty w razie "w".

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Rzuciłem Ci zapro w lolu, jak coś to pytaj ^^ My dzisiaj duo gramy, trzeba wreszcie wyjść z silvera, także gier jakichś nie będzie za bardzo ^^

Zaproszenie przyjęte :D Ok, jak będę czegoś potrzebował to zapytam. Jeżeli chcesz coś ode mnie to śmiało pisz do mnie :P

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Opublikowano

Jeśli chodzi o wyniki twoich gier, przyznaję są rewelacyjne, świetna farma jak na 18 lvl, co do builda wyżej koledzy wymienili już co warto składać xD. Jako nowy gracz w lol-a zapowiada się, że w 4 sezonie może wbijesz nawet golda. Życzę Ci powodzenia w grach i miłej zabawy :P

Lulz. Daj like jak otworzyłeś xD

Opublikowano

Build jest dobry bo to normal, niczego więcej nie potrzeba, ale wiesz... jeśli tylko ty masz dobre staty to nie wygrasz, trzeba pushować, robić smoki i barony.

Następnym razem nie graj Jinx z Teleportem to wygrasz. Masz 12 i 10 śmierci, bierz Barierę to będziesz miał ich po 5-6.

No i patrząc na obie gry to potrzebowałeś Quick Silver Shash'a lub Cleanse'a, to wtedy też byś miał mniej śmierci.

Jednak na ADC na 5/6 item lepiej składać jakieś GA czy QSS, serio.

Opublikowano

Jeśli chodzi o wyniki twoich gier, przyznaję są rewelacyjne, świetna farma jak na 18 lvl, co do builda wyżej koledzy wymienili już co warto składać xD. Jako nowy gracz w lol-a zapowiada się, że w 4 sezonie może wbijesz nawet golda. Życzę Ci powodzenia w grach i miłej zabawy :P

Dzięki :D Zobaczę co da się zrobić w następnym sezonie :P

Build jest dobry bo to normal, niczego więcej nie potrzeba, ale wiesz... jeśli tylko ty masz dobre staty to nie wygrasz, trzeba pushować, robić smoki i barony.

Następnym razem nie graj Jinx z Teleportem to wygrasz. Masz 12 i 10 śmierci, bierz Barierę to będziesz miał ich po 5-6.

No i patrząc na obie gry to potrzebowałeś Quick Silver Shash'a lub Cleanse'a, to wtedy też byś miał mniej śmierci.

Jednak na ADC na 5/6 item lepiej składać jakieś GA czy QSS, serio.

Będę się sugerował tym co mi proponujecie i zobaczymy jak to wyjdzie :D

TRyf.png

By Rudy Zbysiu[Arisa]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...